m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, December 3, 2008

3 j a n u a r y 2 0 0 8

tarikh ape nie???
mcm menakutkan jer....
suspen!!!
sibuk menyiapkan segala persiapan dan segala keperluan pada 3 january 2008.
20 % dh selesai baki 80% masih belum lg selesai.
serabut duk pk, sedangkan masa tinggal lg sebln genap.
adush....
fenin lah.
juz wait n c

Tuesday, December 2, 2008

k e r j a @ b e l a j a r



Jika diberi pilihan untuk terus menjadi seorang pelajar @ bekerja dan mempunyai karier sendiri, i'll choose 2 stay as student 24 7...seorang pelajar tidak perlu memikirkan tentang duit, tentang kerjaya, any other expenses dan sebagai nyer.Ape yang perlu tumpukan perhatian pada study n make ur mum & dad happy n bangga wit ur result...

Kehidupan aku sebagai seorang pelajar adalah moment yg sgt terbaik dan dirindui...hehehe. Masa tu xpyh pk pape, anya perlu belajar dan belajar, sumtimes mmg akan stress tp xstress org yg bekerja. Ms belajar ada byk ms utk dr sendr dan kwn2 tp bile dh keje lum tentu.

Saat paling indah menjadi seorang students bile kita tidak akan diarahkan oleh seseorang yg bergelar B O S S....kita anya punyai assignment yg perlu disiapkan dan mayb ada date line, tp presure yg kita dpt as student xkn sm dgn presure yg kita kan dpt sebagai seorg pekerja.


Karier dimulakan sebagai pekerja sambilan di salah satu unit di UNITEN. 5 bln keje dkt Pusat 2 sangat happy. Aku xcited utk pergi keje dan for sure aku antara org yg akn pulang lmbt jika tiada hal. Aku lah org nyer. Enviroment kerja kt sana pn seronok dgn staff2 yg ceria dan gila2...
STRATEGIC & CORPORATE PLANNING

After 5 month keje kt sana, aku dpt kerja di unit yg lain pulak,,,rs sedih of course. Tp aku bukak semangat baru kononnyer aku akan appy dan lebih seronok keje kt tpt br..Utk sebulan yg pertama aku xtrasa lg cabaran dlm keje aku. Lps 2, sendr mau igt lah kn....mula start rs nk mrh, mula rs nk blk awal & aku antara org yg pada jam 5.25 dh prepare utk blk umah. Home Sweet Home.
Slps 6 bln bekerja ditpt br aku mula rs sgt tertekan dan blood presure aku naik mendadak. pada usia seawal 22 thn BP aku mencecah ke 145/ 110...utk seorg yg seusia aku, tekanan drh setinggi 2 adalah pada kadar membahayakan u know...Aku mula cool down, xtension keje tp keje ttp keje
& boss tetap boss.
3 Disember ni genap aku sethn keje ditpt ni...aku mula xsbr utk ditransfer ke tpt ln.aku mula rs mls nk keje dan aku mula start menggunakan MC sesuka ati. Sakit nyer sikit tp nk cuti punya psal belakon jd hebat. Kt pn amik jurusan lakonan dulu kn. Tp xsemua ms aku berlakon sakit tau. Bile jumpe doc mmg lah kene belakon sbb nk dpt MC...

For u alyaa,,,pray for ur own happines & jgn susahkan ati mak ayah yg risau kau selalu ponteng keje.












i n t r o d u c t i o n




Dis is me n o r a l y a a b i n t i a h m a d....setelah sekian lama ujudnyer blog nie br ari ni ada keinginan nk menulis dan mengarut kt blog nie.keinginan tu ujud pn setelah rs busan dan penat dengan kehidupan, so mcm sesi luahan prasan gak.
Sekarang nie, aku makin membesar & b'+ sihat...mane x sihat, buat keje skit makan, makan & makan. Bile free jer aku akan cr mkn. Pastu sedr penat bwk bdn yg semakin besar ini. Semua org yg aku jumpe buat kali pertama nyer mesti akan ckp aku nie garang dan sombong. mayb sbb aku nie susah skit nk senyum kot. Tp sebnrnyer aku ok. Klu org 2 sekepala dgn aku lg okay. Aku xtau lah tanggapan org ttg aku mcm mane plak tp nie pe yg beberapa makhluk inform aku ttg aku & perangai aku.
Aku nie sbnrnyer emo tau,,,senang sgt lah nangis. klu takat cite2 sedih nie any time aku leh melalak. even tgh mrh skali pn, if xkene cr aku leh nangis. so far mmg dh byk kali sgt aku tgh mrh tetiba nangis.

Sekarang aku bahagia dgn keluarga aku, kawan2 dan orang sekeliling aku...walaupun kadang2 menyenakkan perut aku dgn pelbagai masalah, tp itu lah kehidupan....



















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...