m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, December 22, 2010

L e m p e n g

Sape yang tau n kenal dgn lempeng? rasa dah lama sangat tak mkn lempeng nie tau...sedap giler. tapi nak lagi sedap makan dengan sambal goreng. so disebabkan keinginan yang melampau, buat la lempeng. sedap kau....sekeping besar alyaa  habis sorang. kali kedua buat lempeng nie...

1st time masa lum kawin n ini kali pertama buat selepas kawin...hihihihi.nasib baik jadik, klu x malu giler dengan laki sendiri. alyaa suka lempeng yang garing2. baru sedap. goreng dengan planta lg sedap ada rasa masin2 planta 2...perggghh...minum pulak dgn air kelapa..terasa macam tepi laut dalam mimpi la...hihihihihi..


Nie la hasil nyer...jadi nie wehhh..tp xcantik la mcm yang mak alyaa buat kn...tp boleh la cukup rasa. dh mkn 3 4 suap br igt nk amik gambar...

nie tengah kopek air kelapa...sedap jugak..tp xde isi la...rugi tul.

marah tul alyaa masa nie....bahaya tau cara dia nk korek kelapa 2...parang 2 tajam 2...klu tertujah tangan macam mane kn...alyaa jugak susah

Friday, December 17, 2010

Entry merapu

Banyak btul cerita yang alyaa xshare lg...byk keje la skang...xde ms nk share cerita. nie pun sempat bukak kejap sbb still xamik n start buat keje lagi...nanti ada masa alyaa cite la ape yang jadi, ape berita gembira, ape berita sedih...sume la...


tapi, bz mcm mane pun, ttp masih ada masa tuk intai2 blog2 favorite...cume xde ms nk leave comment. k la...
mau kerja...

Thursday, December 2, 2010

t e a t e r n a t r a h

sabtu lepas alyaa & husband pegi tengok teater natrah...sesi pertama tak sempat tengok. so tak boleh la nk buat perbandingan. Overall okay teater nie...sebab tak boleh nk buat perbandingan kn so komen yang boleh diberi Okay je la...

tapi yang tak Okay nyer ialah...Penonton. Alyaa duduk kt seat E 15 & 16 grand circle. View dia cantik la tp yg jadi tak bes nyer ada manusia yang xreti etika duduk dalam panggung. ada satu part senyap sekejap sementara nak tukar setting sume, boleh dia bantai bercakap...dia tanya kawan dia ape yang jadi sebenarnye? aku xphm kenapa boleh jadi macam tu...klu berbisik xpe lagi tapi berborak. dia baris belakang n alyaa kt depan boleh dengar dengan detail ape soalan dia...mmg la tapi masa 2 xde pape scene pun ( sekejap jer dalam 30 saat bkn nyer rehat smpi 15 minit) tapi show tengah jalan & patut hormat juga orang lain yang juga bayar tiket. Klu agak - agak xreti etika panggung jangan datang tengok teater or movie...buat orang lain menyampah jer.

itu 1 part....satu part lagi. perempuan yang duduk sebelah Hubby...rasanya dia dalam umur yang sama dengan alyaa or lagi muda...dia datang dengan mak dia...Kita datang nak tengok teater dia asyik berSMS  sepanjang2 show...geramnyer..bile dia dh abis SMS hp 2 dia xoffkan lampu & xflipkan so lampu handphone yang terang benderang tu kene la ker kita...tension btul la dgn orang yang benggong lagi xde civic nie...

okay la xguna pun nk bising...ada gambar erk...jom tengokk..

Gambar yang xgegar


before show..


yang kecik molek kt tengah2 pki baju merah 2 maya karin..sorry la camera cabuk jer...xsharp pun gambar.hahahahahhaha

Thursday, November 25, 2010

Pisang goreng....

Sedang menghitung masa untuk lunch break...nak pegi beli pisang goreng kat depan UNITEN nie....hope akak 2 niaga ari nie..klu akak 2 xniaga kat mane lagi nak beli pisang goreng...dapat makan pisang goreng panas - panas sedap tu...pagi tadi bekfes makan roti canai tp keluar balik. xsedap badan la lately...

ini entry menunggu masa nk beli pisang goreng.entry xilmiah..macam la sebelum nie ilmiah entry2 aku..

Tuesday, November 23, 2010

g o o d n e w s

Selasa lepas adalah hari yang gembira untuk kami sekeluarga....ada 1 berita yang sangat menggembirakan....seronok sangat. nnt alyaa reveal yer ape berita nyer....

tempat kerja yang baru....

Sekarang nie sedang bertungkus lumus belajar kerja di tempat baru....keje mane - mane pun stress tapi kt sini lagi stress sebab kene layan international student yang communication totally out...serius. bile kita explain buat macam ni dia akan tny lg "y"....memang ayat favorite diaorg la 'WHY' nie...tension tau...ada tu yang nk sambung blajar utk MASTER or PHD tapi english memang out...n ada sebahagian 2 kene amik 1 year english programme.

Sebelum nie alyaa kerja kt student affair centre...ada jugak la deal dengan International student nie tapi lebih kepada service yang kita bagi...so klu service yang dia nk kita xde senang bagi tau jer xde...tp kt tempat baru nie...kene buatkan visa diaorg...apply visa, tangguh study sume...so agak penat la...sebab diaorg xpaham bahasa...sebahagian dari diaorg agak tak menghormati orang tau...ada juga yang kurang ajar...xpaham dengan diaorg nie...datang tempat orang tapi lagaknyer macam kt negara sendiri....


saya sedang mencari pekerjaan lain....any kerja kosong di tempat anda????

Thursday, November 18, 2010

cuti rehat...

Disebabkan xseronok nk keje kt tempat baru, alyaa amik cuti rehat....sempena cuti raya haji & xnk g keje...tp smpi bile? cuti pun tinggal 3 ari jer...n skang tinggal 1 hari...xnk g keje kt department 2. nk blk tempat lama. susah tul nk dpt keje kt tmpt lain. nk benti syg tp xboleh sgt xseronok & stress..alyaa xboleh n xreti nk manage my stress.

Tuesday, November 16, 2010

t a k b o le h s t r e s s

saya sekarang tidak lagi boleh stress..saya perlu menjaga diri agar darah saya tidak naik..pagi ini saya berjaya dapat MC dr doctor kerana BP saya naik..130/90..walaupun border sahaja tp tuk org yg br berumur 24tahun tetap tidak bagus..doctor jugak suruh saya sentiasa tenang & perlu belajar control stress...saya juga perlu sentiasa senyum dan menarik nafas. Jika saya tidak amalkan amalan ini, BP saya akan naik & terus menaik. sekian karangan saya untuk ari MC  sedunia.


SENYUM SATU SEDEKAH ...

Monday, November 15, 2010

nk nangis & sgt sedih

tarikh : 15 Nov 2010 (isnin)
Masa : 8.00 am
tempat : uniten (Marketing department)

Pagi nie dh report duty kt jabatan lain...im so stress la kt tempat baru nie...seriously im not happy. klu g clinic & check my blood presure confirm tinggi...kepala rasa berat sangat. x appy sesgt nie...so tension. nk blk ke Student affairs centre... dont want to stay in marketing. alangkah bagus i can say a word 2 HR...

S T R E S S ! ! !

Friday, November 12, 2010

salleh yaacob / abg jem / mak neng dll

sape tengok konsert tribute to P. Ramlee kt astro (channel history kot) last two week??? part yang paling alyaa suka masa salleh yaacob nyanyi lagu tiga madu....mmg kene btul ngn salleh yaacob yg ada 3 isteri...seronok part tu tp yg lagi seronok hubby alyaa kuar statement nie " nie la idola i"...phm x idola ape??? KAWIN TIGA (merah menandakan no way)...ceh...mau tersedak ok..dh la ms 2 kt dapur tgh mengunyah...rs cam nk lepuk jer budak itu...penuh selamba dia kuarkan statement tu pastu gelak...kurang asam u b..

sory gmbr kurang bagus...tv dapur...xbape cantik.

isteri - isteri salleh yaacob..nora danish, rozita che wan & rosnah mat aris


tp, rancangan 2 seronok & yg membuatkan rancangan tu seronok part salleh yaacob nie la...kelakar..

a g a i n

sekali lagi kene pack barang....tp sebelum nie dgn penuh rasa bahagia & seronok nk pindah tempat tapi skang nie rs mcm br putus cinta jer...sedih giler. xnk pindah...warggghhhh!!!! sob sob sob



b e n c i


Thursday, November 11, 2010

a k t i v i t i

jumaat lepas masa hari deepavali, alyaa & husband ke low yatt..amik net book yg dihantar balik ke kedai sbb 'operation system not found' ape sebab erk? so smpi sana dalam kol 4.30 petang..pegi lambat, sbb ari jumaat kn. so bile dh amik netbook sume xsmpi 15 minit sume benda dh settle, itu pun sempat lg pegi kedai survey hard disk. so disebabkan baru 15 minit dlm low yatt & rs sgt xberbaloi tuk keluar sbb masa nk cari parking susah. nk masuk ke area low yatt pun susah sbb polis tutup jalan.

so husband tny mane mau pegi. keluar dr low yatt or lepak cni. alyaa rs penat cr parking td pun xilang lg so decide tuk lepak dlm low yatt jer. terigt ada coffee bean kt sana, so dpt la my favorite chicken pie. 2 tu alyaa mkn..suap husband skit2 jer ln alyaa yg mkn. bile tgk balik gambar nie terliur nk chicken pie tp kt area bangi nie mane nk dpt coffee bean.punya leka mkn chicken pie & konon rs syg nk byr 2.50 sbb br msk low yatt last - last kene byr 5.00 sbb dh 2 jam duk dlm 2.hihihihi



kesian en hubby dpt skit jer chicken pie...hihihihi bini dia kuat makan la katakan.

Thursday, November 4, 2010

15 n o v 2 0 1 0

Leceh la hr nie....aku dh sonok dh duk n keje kt admin nie...tup tup dpt surat tuakr jabatan pulak. masa request nk tukar jabatan kata xlulus la, xde orang nk ganti la, kene tukar suka sama suka la...laa nie bile aku dh appy duk kt cni dia sruh aku pindah...marahnyer...punya lama dh apply br skang dpt. last aku apply tukar jabatan bulan feb 2010 before ayah aku operation...skang nie br dpt tukar. ceh...aku xnk pegi la...

dh buat dh surat penolakan tp xtau la ape cite pulak...aku rs file aku paling tebal kt HR 2...huhuhuhuhu

Wednesday, November 3, 2010

m i s t a k e

dh sebulan rupanyer duk kt pusat hal ehwal pelajar nie...& dalam masa sebulan nie dh ada 1 kesilapan besar yang alyaa buat...lupa anta ot staff TNB kt HR...(maafkan alyaa semua staff TNB, jgn mengamuk yer - giler xmengamuk, duit) bukan saja tapi alyaa lupa sesangat. sbb alyaa memang tak perasan lgsg mom remind alyaa psal ot org TNB submit 1 nov..aduhai...(byk mkn semut)

dijadikan cerita,,,col semua orang, inform & minta maaf..ada yang takde mslh (fuhh lega) tp ada jugak yang sedih...ye lah orang nk pki duit kn tp xdpt pulak. rasa bersalah sesgt. dh col sorang - sorang inform bg email minta maaf pulak. sekarang sudah paham keadaan & perasaan Berry (x PA ) bile benda nie jadi...tp serius bukan disengajakan...pity on me & others. my mistake n admit.

s O r R y . . .

Friday, October 29, 2010

r o a d t a x

alahai...seronok pakai tp xsedar dh setahun & sudah tiba masa untuk renew roadtax & insurans...roadtax xmhl tp insurans yg sakit pale..surat dh smpi...maybank dh anta surat reminder, honda pun dh anta, siap lg promote tuk truskan insurans dgn company dia...xtau la mane nk pilih..since nie kereta pertama atas nama sendiri, baru sekarang la pening nk urus semua benda..itu pun bukan atas nama alya, atas nama husband. so dia yang kene cuti tuk g urus urusan kereta...dan alyaa akan terus bekerja dengan penuh tekun & rajinnyer..

dulu masa MYVI atas nama ayah, bagi duit jer then ayah yang g settlekan semua. alyaa tau bawak kereta jer tau...isi minyak 2 reti la. check air reti la tp nak isi angin dlm tyre memang fail. pagi - pagi sebelum pegi kerja pun hubby yang akan keluarkan kereta dari garaj & check klu ada yang xkene...alyaa tau bawak jer. hihihihi. skang nie dh setahun pakai kereta nie, dh 32000 km kitaorg jalan - jalan dengan kereta nie..kereta kakak alyaa yang dh 2 tahun setengah 2 pun lum cecah 25000km..banyak berjalan alyaa nie.

so duit dh prepare, hubby dh tau keje dia tuk g urus semua urusan roadtax & insurans..so hope kereta nie akan terus berkelakuan baik & menyenangkan.


masa nie wedd anak ofismate kt putrajaya..kereta baru n 1st pic dgn kereta..hiraukan gambar badan ku yang sgt montok & tembam itu.

Wednesday, October 27, 2010

a d u h a i . . .

Malam tadi, punya la menunggu cerita ASMARA (only cerita yg aku ikut sekarang) aku boleh tdo..sementara nk start lagu aku dah zzzzzzzzzzz..bile sedar balik dh kol 10.30pm....husband pun dh tdo, mesti dia benggang jer wife dia tdo awal..i tertdo u...bile sedar cerita itu sudah lama pun abis aku pun kembali zzzzzzzz...tp xsmpi 3 jam aku tdo (12.50am),aku bgn lg.......kali sebab...XDE ELECTRIC. aduhai...TNB awat la time nk tdo boleh plak boleh breakdown...(xleh mrh lebih - lebih, cari rezeki dgn TNB nnt kene buang keje.hahahahahah) trus bgn col 15454 (no utk dicontact if xde electric.) asyik la bz...col lg & lg & lg...


bile xdpt col aku pun amik bantal bukan pintu tdo atas sofa...puas ati. sekali dgr ayah bercakap telefon, rupanya ayah yg dpt col TNB,,,aku pun smbg zzzzzz. dlm 40minit lepas  xde electric, dgr bunyi aquarium ayah dh berfungsi, switch air cond berbunyi, kipas berpusing maknanyer sudah ada electric,,,tutup pintu smbg tdo atas katil...nasib baik kejap jer. klu x ada yg aku tdo kt dlm surau pagi nie. hihihi

Tuesday, October 26, 2010

h ow t o l o s e w e i g t h i f . . . .

lately nie ada kegemaran baru selepas fries. dulu ada duit ke x klu lalu jer dpn McD mesti singgah beli fries. skang nie kene beli 2 benda...fries & STRAWBERRY MILK SHAKE.huhuuhuu. hubby pun melayan jer ape yang dimakan. macam mane tuk kurus. bile tny gumook sgt dh skang kn...jawapan dia xla..i ok jer...(yer ker b) tetttt.

dh la tekak nie asyik nk mkn jer, pastu makan sume yg high calories...isk isk isk. no wonder la im not a doctor sbb not even can advise myself to stop eating all the junkies & high calories food. hihihihihi...

Friday, October 22, 2010

b l o g

lately nie rajin pulak udate blog....byk cerita kot yg nk diluahkan..blog nie dh jd mcm diary alyaa tp xbyk cite yg dikongsi sbb mls & no time la..tp dis week byk jugak cerita yg dihanburkan kt blog.hihihihi..tp makin selasa dgn kehidupan sekarang.syukur.

s u p r i s e

sebulan yg lepas...22 sept my birthday. since ari 2 weekdays so terpaksa la keje & tiada cuti yang diapply (cuti tinggal tinggal 3 ari jer hokey) sehari sebelum 22 sept nie hubby ada tny tentang alamat ofis sume. ati sudah ada rasa akan ada sumting tomorrow tp xnk berharap sbb incik hubby mmg suprise btul...punya penat berharap sekali xde sedih jer nnt... so dengan rasa yg biasa g keje & pukul 10 am kot..ada sorang apek kong - kong (i dont know y called apek wit KONG2..) dtg ofis n nk sruh ofismate pas bunga kt aku..ada ker patut..dh byr mhl2 pas la sendr.

seperti biasa muka terkejut mesti ada walaupun dh ada rasa tp xleh mengharapkan... bile col hubby, hubby buat2 xtau tentang delivery 2..poyo la u b. love the bunga n love da suprise also...bukan senang incik hubby nk bg suprise. dia jenis ape yg kita nk dia bwk pegi kedai n pilih sendr...dh 6 tahun berkawan dis is a 2nd time dia buat suprise..so sweet u..i like..so here (sum or 1 only) picx...


syok sendr...xde orang nk amikkan gmbr.

ofismate jadi mangsa keadaan...tp dia yg volunteer.

p u j i a n

pagi nie dalam morning talk...boss aku nie ada la tny pendapat ramai macam mane dengan pentadibran PHEP(pusat hal ehwal pelajar) since skang dh ada PA. respond yg semua staff bg ok jer...tp boss aku nie puji melebih2 plak...bukan xsuka dipuji, tp pujian buat aku lupa & pujian jugak boleh jadi sebab tuk orang mencari kesalahan kita...aku xperlu pujian dalam mesyuarat seperti itu, tp cukup la sekadar menghargai dan tahu kerja yang aku lakukan.

bile dipuji, orang ramai akan cuba mencari mane salah dan silap yang kita lakukan. pujian juga buat wujud rasa riak & bangga. aku takut hanya dengan satu kesilapan dimasa akan datang akan menjadi racun dan peluru untuk orang sekeliling tikam aku...mudah - mudahan aku dijauhi dari sikap hasad dengki dan aku berdoa agar kerja yang aku lakukan ini diberkati oleh Allah, suami & keluarga. Amin...

gambar nie masa konvo uitm 2007. abg aku je xde..

p/s jap g nk cite tentang suprise yang hubby buat sebulan yg lepas.

Thursday, October 21, 2010

t o l o n g s a y a ! !

Macam mane nak stopkan perangai yang asyik nak mengunyah nie???perangai ker? ker tabiat?? bile busan asyik nak mengunyah makanan...tolong. any better idea..

p e r s o n a l a s s i s t a n t @ s e c r e t a r y

sape yg keje dia sama dgn keje aku nie???tak busan ker keje nie? (busan ke x sendiri dh pilih keje nie terima je la) bile boss pegi meeting, kita duk ofis & takde keje...macam skang nie boss aku g meeting, aku duk ofis sorang - sorang.(klu boss ada pun bkn aku berborak dgn dia - boss aku lelaki) nk g lepak ngn kawan - kawan jauh kat utara. aku kt selatan. telefon dh la xboleh tinggal. nk g memane sume kene transfer col kt orang lain. agak busan rupanyer keje PA nie. tapi keje yang paling aku xberkenan as PA nie kene bagi fail meeting yang boss akan attend. masalahnyer bile fail 2 xwujud aku plak kene wujudkan sedangkan xde benda pun nk tempek dalam fail 2. tp aku xsestress dulu masa kt tempat lama...xpayah pk kene keje weekend, keje malam. dengan senang ati kol 5.15 sudah boleh chow. tp bes jugak boss g meeting nie sbb aku leh buat keje aku sendr. radio pun boleh dgr kuat2. kadang2 aku xdgr pun ape yang abg jem, kak engku & krill membebel tp bukak juga radio bg mengelakkan suasana yg sunyi sepi.


Wednesday, October 20, 2010

b a b y a k a a n a k

Selepas 1tahun 5 bulan kawin & masih blum dikurniakan cahayamata, last week mak telah mengeluarkan kata - kata yang menyentapkan jiwa dan raga aku...ayat dia mcm nie.

'sruh makan ubat susah sgt, mak nk jugak tgk mcm mane rupa anak ko, putih ke gelap ker, hidung mancung ke kemek, gumook mcm mak dia or kurus'

Sedih ooo bile xdpt bg mak tgk anak aku skang...bukan xnk tp xde rezeki..camne? mcm2 mak aku belikan ubat tuk aku mkn tp aku nie slalu lupa nk mkn ( byk mkn semut nie)...sorry mak..

so xde gmbr anak aku tempek la gmbr aku kawin dulu.hihihih


Tuesday, October 12, 2010

tempat baru vs tempat lama

Sebenarnye takde pape pun yg nk diceritakan...cume nk cite tempat baru yang dh seminggu.
*Dulu kt tempat lama, klu aku lapar aku leh mkn tanpa perlu pandang kiri kanan, tempat baru payah   sikit...tgh nk menyuap boss dh terjojol depan pintu,
*tempat lama, ngantuk aku leh minta org dpn cover line aku...klu boss mcm nk ke area tempat aku member col sruh bgn...(tapi mata merah)
*tempat lama aku leh telefon org sesuka ati sebab leh ckp sesuka ati jugak...tempat baru nie payah sbb bilik btul2 sebelah bilik boss...
*tempat lama nk lepak2 or borak2 tempat kawan lama2 pun takde hal, skang xboleh,,,nnt telefon bunyi orgnyer xde (takut kene sedas perli dgn boss)..
*tempat lama leh lepak mkn kt tempat sendr, kt tempat baru xboleh kene jd standard skit.
*tempat lama leh jerit mcm tarzan cari anak ( tarzan pompuan sbb aku pompuan) kt cni nk ckp kene pegi bilik or col...giler xbez r...penuh ngn protokol.


gambar tempat lama dan tempat baru (lama atas baru bawah)
sebelah bilik aku nie bilik boss...giler sangap

Friday, October 1, 2010

n e w p l a c e

step into my current ofis was 3 years back...it was 3rd of december 2007. at that time im so exiced n so glad dapat keje less than 6 month after graduted...3 years such a long journey...a lot ting happen, come n go but for me i had a good time here...today mayb my last day kt unit sukan & kebudayaan. after dis move to pusat hal ehwal pelajar as a secretary. xjauh pun pindah nyer...still under 1 department but different building. so start next week aku dh bertukar ke tempat baru...

gmbr lama - a few month lepas masuk keje.
So hav to start a new life kt tempat baru walaupun dh lama kenal dgn org2 kt sana tp time keje kene serius. good luck alyaa...

Wednesday, September 29, 2010

h a p p y e i d 2 0 1 0

not too late to wish all of us selamat hari raya aidilfitiri rite???
From the bottom of my heart, forgive me for any hurt feelings or wrongdoings and hope you have a joyous Eid!

Thursday, June 24, 2010

j a m u

sebelum nie memang makan jamu...tp makan yang pil bukan yang serbuk.. semalam dengan penuh kebanggaan diri ke warta bangi tuk beli jamu. dengan rasa penuh bangga jamu serbuk jadi pilihan...walaupun sebelum nie dh tau yang tekak nie takkan mampu telan, tp disebabkan ingin menjadi manusia yang positif saya telah memilih jamu serbuk...

pagi ni,,,amik kau,,,macam nk mati minum air jamu nie...uwekkkkkk!!!!nk muntah..tu la konon positif sangat.

Thursday, June 17, 2010

saya yang asyik nak makan

KENAPA ???
sekarang kuat makan la,,,asyik lapar jer...dulu xde mslh pn klu xmkn mlm. sekarang nie mesti kene mkn klu x perut buat lagu keroncong untuk nasi. semlm g cr window 2010 yang br dilancarkan kelmarin. so pegi la jusco kt dpn umah. dlm plan awal cari window dulu then br mkn tp smpi jer kt jusco aku dh pilih tpt tuk mkn....

menu smlm. chicken chop & fish bite makan kt bistro then beli plak lasagna kt pizza yg menjadi jiran kpd bistro nie. kuat nyer mkn skang nie....xde gmbr sbb sgt pelahap

Thursday, May 13, 2010

tanggungjawab...

tanggungjawab isteri kepada suami :

1) taat
2) melayan kehendak suami
3) mengurus rumah tangga
4) menjaga maruah diri, suami ndan harga suami
5) menyenangkan hati suami
6)pendorong dan memberi motivasi

tanggungjawab suami pada isteri?????

c o n f u s e d

Saya berada dalam keadaa dillema dan confused...

Monday, March 1, 2010

sudah 10 bulan kami kawin

Ari nie, dh 10 bulan saya menjadi isteri kepada dia...selama 10 bln nie jugak la mcm2 rintangan, dugaan & kesabaran telah dijui. br 10 bln & moga berkekalan lagi 10 thn + 10 thn + 10 thn dan selama - lama nyer...


Thursday, February 25, 2010

Rajin tp mengantuk

Sejak Audit selasa lepas, sangat excited nk buat keje. tp ari nie mengantuk plak. tgh taip tuk entry baru nie pn menguap..mengantuk btul nie.
itu je entry kali nie sbb tersgt mengantuk

Thursday, February 18, 2010

m.a.l.a.s

sekarang nie xde mood nk keje...xde mood nk dtg keje. bile la permohonan tukar department berjaya. dh lulus tp nk plak org ganti. saya dh xappy dgn keje saya sekarang. sgt xappy. dulu bgn tdo kol 6 pg, skang nie bgn kol 6.40 pg. xsuka & xappy sgt...

Thursday, February 11, 2010

l a n g k a w i p a r t 2

ari pertama sampai langkawi, kami hanya amik 1 kereta - innova. Tuk 2nd & 3rd day amik serena + wira. sbb plan awal, 1st day smpi g shopping kt pekan kuah yg sgt dkt ngn apartment then 2nd day br g jln so perlu 2 kete. konon nk jimat sbb ms pegi taipusam so public holiday harga naik. n apartment pn tukar apartment block ln tp apartment yg sama. mlm pertama kami byr RM 280.00 & dpt harga murah tuk mlm kedua RM 150.00 so dh sgt jimat RM 130.00. So sementara nk menunggu dpt kete ln dan pindah umah ln g pekan kuah tuk beli brg yg still xdpt semlm. dr jam 10pagi smpi kol 1 menghabiskan ms kt pekan kuah & makin bertambah duit abis. hahahah. Kol 1 dpt kete ln, so g pindah umah n mkn kt nasi ayam pak ya. Konon sedap, tp boleh la sekadar melapik perut. g travel xleh pilih mkn sdp, bedal je la pe yg ada. Pas mkn trus g makan mahsuri, beras terbakar, underwater world, pantai cenang & byk lg. so jus njoy da picx....
haji ismail group...
kedai nasi ayam pak ya...
Makam Mahsuri
Telaga mahsuri...
Rumah Mahsuri...
Beli minyak gamat
Tapak kawasan beras terbakar...Beras diletakkan dalam satu pinggan

Lepas g beras terbakar nie, kitaorg g underwater world langkawi...underwaterwolrd nie kita cite dlm next blog la k...bye

Wednesday, February 10, 2010

l a n g k a w i

ari nie tetiba ada mood nk cite psal langkawi...xtau nape skang rajin plak update blog...kitaorg g 29 januari 2010 kol 10.30 malam 4 biji kereta semuanyer. dalam perjalanan, dalam jam 2.30 pagi nasib kami tersagt baik & dilindungi ALLAH. lori terbalik depan kami & kami nmpk lori 2 hanya sejauh lampu kereta yang menyala dimalam hari yg gelap. kami 4 biji kereta berhenti betul - betul dihadapan lori terseubt yang mana pemandu lori sedang cuba mengeluarkan diri dari dalam lori yg terbalik. Syukur kami semua selamat smpi di jeti kuala perlis jam 7 pagi. Dapat feri jam 10.30 pagi so, melepak la dulu kt jeti 2. so nie gmbr kami di jeti & dlm feri yg lembab.
dijeti & dalam feri

Sampai kt langkawi jam 12.00 tengahari. dzul g cr kereta sewa & aku g mencari org apartment. yg ln sibuk ke toilet & mak aku lum pape dh msk kedai haji ismail mejamu mata dengan pinggan mangkuk corelle nyer. smpi apartment kitaorg dpt umah bwh, yg kotor, xterurus & busuk so pindah naik umah lain yg lg bsr, agak bersih & boleh diterima. g mkn kt food court & terus ke idaman suri bg peluang kepada mereka semua untuk menghabiskan duit. so here's da pic.

dh smpi langkawi

makan time...

idaman suri...1st day kitarog abiskan dgn shopping di idaman suri. semua membeli pinggan mangkuk kecuali aku...so gmbr kt bwh nie ape yg kitaorg beli...
Bonet innova xmuat tuk letak barang. ada barang yg kene pegang sendr sbb xmuat dh...byk yer beli..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...