m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, February 25, 2010

Rajin tp mengantuk

Sejak Audit selasa lepas, sangat excited nk buat keje. tp ari nie mengantuk plak. tgh taip tuk entry baru nie pn menguap..mengantuk btul nie.
itu je entry kali nie sbb tersgt mengantuk

Thursday, February 18, 2010

m.a.l.a.s

sekarang nie xde mood nk keje...xde mood nk dtg keje. bile la permohonan tukar department berjaya. dh lulus tp nk plak org ganti. saya dh xappy dgn keje saya sekarang. sgt xappy. dulu bgn tdo kol 6 pg, skang nie bgn kol 6.40 pg. xsuka & xappy sgt...

Thursday, February 11, 2010

l a n g k a w i p a r t 2

ari pertama sampai langkawi, kami hanya amik 1 kereta - innova. Tuk 2nd & 3rd day amik serena + wira. sbb plan awal, 1st day smpi g shopping kt pekan kuah yg sgt dkt ngn apartment then 2nd day br g jln so perlu 2 kete. konon nk jimat sbb ms pegi taipusam so public holiday harga naik. n apartment pn tukar apartment block ln tp apartment yg sama. mlm pertama kami byr RM 280.00 & dpt harga murah tuk mlm kedua RM 150.00 so dh sgt jimat RM 130.00. So sementara nk menunggu dpt kete ln dan pindah umah ln g pekan kuah tuk beli brg yg still xdpt semlm. dr jam 10pagi smpi kol 1 menghabiskan ms kt pekan kuah & makin bertambah duit abis. hahahah. Kol 1 dpt kete ln, so g pindah umah n mkn kt nasi ayam pak ya. Konon sedap, tp boleh la sekadar melapik perut. g travel xleh pilih mkn sdp, bedal je la pe yg ada. Pas mkn trus g makan mahsuri, beras terbakar, underwater world, pantai cenang & byk lg. so jus njoy da picx....
haji ismail group...
kedai nasi ayam pak ya...
Makam Mahsuri
Telaga mahsuri...
Rumah Mahsuri...
Beli minyak gamat
Tapak kawasan beras terbakar...Beras diletakkan dalam satu pinggan

Lepas g beras terbakar nie, kitaorg g underwater world langkawi...underwaterwolrd nie kita cite dlm next blog la k...bye

Wednesday, February 10, 2010

l a n g k a w i

ari nie tetiba ada mood nk cite psal langkawi...xtau nape skang rajin plak update blog...kitaorg g 29 januari 2010 kol 10.30 malam 4 biji kereta semuanyer. dalam perjalanan, dalam jam 2.30 pagi nasib kami tersagt baik & dilindungi ALLAH. lori terbalik depan kami & kami nmpk lori 2 hanya sejauh lampu kereta yang menyala dimalam hari yg gelap. kami 4 biji kereta berhenti betul - betul dihadapan lori terseubt yang mana pemandu lori sedang cuba mengeluarkan diri dari dalam lori yg terbalik. Syukur kami semua selamat smpi di jeti kuala perlis jam 7 pagi. Dapat feri jam 10.30 pagi so, melepak la dulu kt jeti 2. so nie gmbr kami di jeti & dlm feri yg lembab.
dijeti & dalam feri

Sampai kt langkawi jam 12.00 tengahari. dzul g cr kereta sewa & aku g mencari org apartment. yg ln sibuk ke toilet & mak aku lum pape dh msk kedai haji ismail mejamu mata dengan pinggan mangkuk corelle nyer. smpi apartment kitaorg dpt umah bwh, yg kotor, xterurus & busuk so pindah naik umah lain yg lg bsr, agak bersih & boleh diterima. g mkn kt food court & terus ke idaman suri bg peluang kepada mereka semua untuk menghabiskan duit. so here's da pic.

dh smpi langkawi

makan time...

idaman suri...1st day kitarog abiskan dgn shopping di idaman suri. semua membeli pinggan mangkuk kecuali aku...so gmbr kt bwh nie ape yg kitaorg beli...
Bonet innova xmuat tuk letak barang. ada barang yg kene pegang sendr sbb xmuat dh...byk yer beli..

2 n d d a y

entry semlm mkn kt OU, ari nie mkn kt Mid valley plak. Rancang nk g lepak mkn mamak kt area umah, tp terigtkan manhanttan. trus je g ground floor cr fish market. makan la trus kt c2. Mula - mula duk tempt ln, pastu tukar sbb ada tempat kosng yg kunun - kunun lg bez..
hubby & his wife....

mussels...mengerjakan mussel. btul ker aku eje mussel nie.
our meal

pas je mkn lepak - lepak dulu pastu ms nk gerak, memasing mengantuk sbb kekenyangan. jalan sume tegak mengalahkan askar msk barisan...eden koyang omak oiii

Tuesday, February 9, 2010

d z u l y a a & m a k a n

kami husband n wife nie dgn makan mmg xdpt nk dipisahkan. mungkin inlah penyebab kami ini dijodohkan. semoga berkekalan hingga akhir hayat...aktiviti kami dipenuhi dgn acara mkn, pilih tempat mkn yg bez skit, yg xbising pastu mengenyangkan perut memasing. xperlu untuk tunjuk gmbr perut, nnt rmi pengsan...kt bwh nie adalah aktiviti yg kami 2 org lakukan weekend lepas. pastu shopping tgk baju kami & BABY...

njoy da pic...(1st day - 6 feb 2010 - one utama)





Chocolate chip molten cake kot...yummy..

kesudahan cake td...bubbyyy

k a m i


kami sekeluarga...ini lah keluarga yang disayangi. lengkap. bukan senang nk dpt gmbr lengkap mcm ni. Semuanya indah belaka. dilahirkan sebagai anak pada mak & ayah adalah perkara terindah dalam idup.

a y a h

Ayah sekarang makin sakit. namun ayah seorang yang ceria & gembira. tiada siapa yang akan tau bahawa sedang beliau sedang sakit. namun manusia & mereka yang mengelarkan diri mereka insan tetap dengan pendirian bahawa sakit ayahku tidak seteruk sakit kanser, tidak seteruk orang yang kemalangan. doaku hanya 1 pada org yg demikian, jika dugaan ini terjadi pd kehidupan kamu, jangan pernah sekali mengeluh, jangan pernah sekali menangis dan berfikir tentang orang yang kita syg.

Bulan mac, bulan yang penuh cabaran buat kami sekeluarga, IJN tempat yg bakal dituju membawa ayah tersyg. Dengan 3 tersumbat & perasaannya yg terpaksa n dipaksa oleh kami untuk melakukan pembedahan, pelbagai kejadian boleh terjadi.

Memamg buat masa ini hanya ayah ku seorang saja yang sakit. mmg aku terlalu memikirkan ayahku yang sakit sbb aku menyayanginya. jangan ada sakit dihati kamu semua kerana aku terlalu memikirkan ayahku kerana ayahku hanya seoragn dan tidak pernah akan ada gantinya.

love u ayah.

i p h o n e

Setelah hampir setahun pakai I phone, br 2 hari lepas berjaya mengupload lagu - lagu kedalam i pod. 7 setelah hampir sethn jugak br berjaya menukat ringtone i phone ku kepada lagu kegemaran. selama setahun setiap kali ada org call bunyi yg keluar adalah bunyi alarm.

Sedih kn, namun sekarang sudah bangga & xmenyesal lagi beli i phone. yuhuu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...