m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 29, 2010

r o a d t a x

alahai...seronok pakai tp xsedar dh setahun & sudah tiba masa untuk renew roadtax & insurans...roadtax xmhl tp insurans yg sakit pale..surat dh smpi...maybank dh anta surat reminder, honda pun dh anta, siap lg promote tuk truskan insurans dgn company dia...xtau la mane nk pilih..since nie kereta pertama atas nama sendiri, baru sekarang la pening nk urus semua benda..itu pun bukan atas nama alya, atas nama husband. so dia yang kene cuti tuk g urus urusan kereta...dan alyaa akan terus bekerja dengan penuh tekun & rajinnyer..

dulu masa MYVI atas nama ayah, bagi duit jer then ayah yang g settlekan semua. alyaa tau bawak kereta jer tau...isi minyak 2 reti la. check air reti la tp nak isi angin dlm tyre memang fail. pagi - pagi sebelum pegi kerja pun hubby yang akan keluarkan kereta dari garaj & check klu ada yang xkene...alyaa tau bawak jer. hihihihi. skang nie dh setahun pakai kereta nie, dh 32000 km kitaorg jalan - jalan dengan kereta nie..kereta kakak alyaa yang dh 2 tahun setengah 2 pun lum cecah 25000km..banyak berjalan alyaa nie.

so duit dh prepare, hubby dh tau keje dia tuk g urus semua urusan roadtax & insurans..so hope kereta nie akan terus berkelakuan baik & menyenangkan.


masa nie wedd anak ofismate kt putrajaya..kereta baru n 1st pic dgn kereta..hiraukan gambar badan ku yang sgt montok & tembam itu.

Wednesday, October 27, 2010

a d u h a i . . .

Malam tadi, punya la menunggu cerita ASMARA (only cerita yg aku ikut sekarang) aku boleh tdo..sementara nk start lagu aku dah zzzzzzzzzzz..bile sedar balik dh kol 10.30pm....husband pun dh tdo, mesti dia benggang jer wife dia tdo awal..i tertdo u...bile sedar cerita itu sudah lama pun abis aku pun kembali zzzzzzzz...tp xsmpi 3 jam aku tdo (12.50am),aku bgn lg.......kali sebab...XDE ELECTRIC. aduhai...TNB awat la time nk tdo boleh plak boleh breakdown...(xleh mrh lebih - lebih, cari rezeki dgn TNB nnt kene buang keje.hahahahahah) trus bgn col 15454 (no utk dicontact if xde electric.) asyik la bz...col lg & lg & lg...


bile xdpt col aku pun amik bantal bukan pintu tdo atas sofa...puas ati. sekali dgr ayah bercakap telefon, rupanya ayah yg dpt col TNB,,,aku pun smbg zzzzzz. dlm 40minit lepas  xde electric, dgr bunyi aquarium ayah dh berfungsi, switch air cond berbunyi, kipas berpusing maknanyer sudah ada electric,,,tutup pintu smbg tdo atas katil...nasib baik kejap jer. klu x ada yg aku tdo kt dlm surau pagi nie. hihihi

Tuesday, October 26, 2010

h ow t o l o s e w e i g t h i f . . . .

lately nie ada kegemaran baru selepas fries. dulu ada duit ke x klu lalu jer dpn McD mesti singgah beli fries. skang nie kene beli 2 benda...fries & STRAWBERRY MILK SHAKE.huhuuhuu. hubby pun melayan jer ape yang dimakan. macam mane tuk kurus. bile tny gumook sgt dh skang kn...jawapan dia xla..i ok jer...(yer ker b) tetttt.

dh la tekak nie asyik nk mkn jer, pastu makan sume yg high calories...isk isk isk. no wonder la im not a doctor sbb not even can advise myself to stop eating all the junkies & high calories food. hihihihihi...

Friday, October 22, 2010

b l o g

lately nie rajin pulak udate blog....byk cerita kot yg nk diluahkan..blog nie dh jd mcm diary alyaa tp xbyk cite yg dikongsi sbb mls & no time la..tp dis week byk jugak cerita yg dihanburkan kt blog.hihihihi..tp makin selasa dgn kehidupan sekarang.syukur.

s u p r i s e

sebulan yg lepas...22 sept my birthday. since ari 2 weekdays so terpaksa la keje & tiada cuti yang diapply (cuti tinggal tinggal 3 ari jer hokey) sehari sebelum 22 sept nie hubby ada tny tentang alamat ofis sume. ati sudah ada rasa akan ada sumting tomorrow tp xnk berharap sbb incik hubby mmg suprise btul...punya penat berharap sekali xde sedih jer nnt... so dengan rasa yg biasa g keje & pukul 10 am kot..ada sorang apek kong - kong (i dont know y called apek wit KONG2..) dtg ofis n nk sruh ofismate pas bunga kt aku..ada ker patut..dh byr mhl2 pas la sendr.

seperti biasa muka terkejut mesti ada walaupun dh ada rasa tp xleh mengharapkan... bile col hubby, hubby buat2 xtau tentang delivery 2..poyo la u b. love the bunga n love da suprise also...bukan senang incik hubby nk bg suprise. dia jenis ape yg kita nk dia bwk pegi kedai n pilih sendr...dh 6 tahun berkawan dis is a 2nd time dia buat suprise..so sweet u..i like..so here (sum or 1 only) picx...


syok sendr...xde orang nk amikkan gmbr.

ofismate jadi mangsa keadaan...tp dia yg volunteer.

p u j i a n

pagi nie dalam morning talk...boss aku nie ada la tny pendapat ramai macam mane dengan pentadibran PHEP(pusat hal ehwal pelajar) since skang dh ada PA. respond yg semua staff bg ok jer...tp boss aku nie puji melebih2 plak...bukan xsuka dipuji, tp pujian buat aku lupa & pujian jugak boleh jadi sebab tuk orang mencari kesalahan kita...aku xperlu pujian dalam mesyuarat seperti itu, tp cukup la sekadar menghargai dan tahu kerja yang aku lakukan.

bile dipuji, orang ramai akan cuba mencari mane salah dan silap yang kita lakukan. pujian juga buat wujud rasa riak & bangga. aku takut hanya dengan satu kesilapan dimasa akan datang akan menjadi racun dan peluru untuk orang sekeliling tikam aku...mudah - mudahan aku dijauhi dari sikap hasad dengki dan aku berdoa agar kerja yang aku lakukan ini diberkati oleh Allah, suami & keluarga. Amin...

gambar nie masa konvo uitm 2007. abg aku je xde..

p/s jap g nk cite tentang suprise yang hubby buat sebulan yg lepas.

Thursday, October 21, 2010

t o l o n g s a y a ! !

Macam mane nak stopkan perangai yang asyik nak mengunyah nie???perangai ker? ker tabiat?? bile busan asyik nak mengunyah makanan...tolong. any better idea..

p e r s o n a l a s s i s t a n t @ s e c r e t a r y

sape yg keje dia sama dgn keje aku nie???tak busan ker keje nie? (busan ke x sendiri dh pilih keje nie terima je la) bile boss pegi meeting, kita duk ofis & takde keje...macam skang nie boss aku g meeting, aku duk ofis sorang - sorang.(klu boss ada pun bkn aku berborak dgn dia - boss aku lelaki) nk g lepak ngn kawan - kawan jauh kat utara. aku kt selatan. telefon dh la xboleh tinggal. nk g memane sume kene transfer col kt orang lain. agak busan rupanyer keje PA nie. tapi keje yang paling aku xberkenan as PA nie kene bagi fail meeting yang boss akan attend. masalahnyer bile fail 2 xwujud aku plak kene wujudkan sedangkan xde benda pun nk tempek dalam fail 2. tp aku xsestress dulu masa kt tempat lama...xpayah pk kene keje weekend, keje malam. dengan senang ati kol 5.15 sudah boleh chow. tp bes jugak boss g meeting nie sbb aku leh buat keje aku sendr. radio pun boleh dgr kuat2. kadang2 aku xdgr pun ape yang abg jem, kak engku & krill membebel tp bukak juga radio bg mengelakkan suasana yg sunyi sepi.


Wednesday, October 20, 2010

b a b y a k a a n a k

Selepas 1tahun 5 bulan kawin & masih blum dikurniakan cahayamata, last week mak telah mengeluarkan kata - kata yang menyentapkan jiwa dan raga aku...ayat dia mcm nie.

'sruh makan ubat susah sgt, mak nk jugak tgk mcm mane rupa anak ko, putih ke gelap ker, hidung mancung ke kemek, gumook mcm mak dia or kurus'

Sedih ooo bile xdpt bg mak tgk anak aku skang...bukan xnk tp xde rezeki..camne? mcm2 mak aku belikan ubat tuk aku mkn tp aku nie slalu lupa nk mkn ( byk mkn semut nie)...sorry mak..

so xde gmbr anak aku tempek la gmbr aku kawin dulu.hihihih


Tuesday, October 12, 2010

tempat baru vs tempat lama

Sebenarnye takde pape pun yg nk diceritakan...cume nk cite tempat baru yang dh seminggu.
*Dulu kt tempat lama, klu aku lapar aku leh mkn tanpa perlu pandang kiri kanan, tempat baru payah   sikit...tgh nk menyuap boss dh terjojol depan pintu,
*tempat lama, ngantuk aku leh minta org dpn cover line aku...klu boss mcm nk ke area tempat aku member col sruh bgn...(tapi mata merah)
*tempat lama aku leh telefon org sesuka ati sebab leh ckp sesuka ati jugak...tempat baru nie payah sbb bilik btul2 sebelah bilik boss...
*tempat lama nk lepak2 or borak2 tempat kawan lama2 pun takde hal, skang xboleh,,,nnt telefon bunyi orgnyer xde (takut kene sedas perli dgn boss)..
*tempat lama leh lepak mkn kt tempat sendr, kt tempat baru xboleh kene jd standard skit.
*tempat lama leh jerit mcm tarzan cari anak ( tarzan pompuan sbb aku pompuan) kt cni nk ckp kene pegi bilik or col...giler xbez r...penuh ngn protokol.


gambar tempat lama dan tempat baru (lama atas baru bawah)
sebelah bilik aku nie bilik boss...giler sangap

Friday, October 1, 2010

n e w p l a c e

step into my current ofis was 3 years back...it was 3rd of december 2007. at that time im so exiced n so glad dapat keje less than 6 month after graduted...3 years such a long journey...a lot ting happen, come n go but for me i had a good time here...today mayb my last day kt unit sukan & kebudayaan. after dis move to pusat hal ehwal pelajar as a secretary. xjauh pun pindah nyer...still under 1 department but different building. so start next week aku dh bertukar ke tempat baru...

gmbr lama - a few month lepas masuk keje.
So hav to start a new life kt tempat baru walaupun dh lama kenal dgn org2 kt sana tp time keje kene serius. good luck alyaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...