m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, November 25, 2010

Pisang goreng....

Sedang menghitung masa untuk lunch break...nak pegi beli pisang goreng kat depan UNITEN nie....hope akak 2 niaga ari nie..klu akak 2 xniaga kat mane lagi nak beli pisang goreng...dapat makan pisang goreng panas - panas sedap tu...pagi tadi bekfes makan roti canai tp keluar balik. xsedap badan la lately...

ini entry menunggu masa nk beli pisang goreng.entry xilmiah..macam la sebelum nie ilmiah entry2 aku..

Tuesday, November 23, 2010

g o o d n e w s

Selasa lepas adalah hari yang gembira untuk kami sekeluarga....ada 1 berita yang sangat menggembirakan....seronok sangat. nnt alyaa reveal yer ape berita nyer....

tempat kerja yang baru....

Sekarang nie sedang bertungkus lumus belajar kerja di tempat baru....keje mane - mane pun stress tapi kt sini lagi stress sebab kene layan international student yang communication totally out...serius. bile kita explain buat macam ni dia akan tny lg "y"....memang ayat favorite diaorg la 'WHY' nie...tension tau...ada tu yang nk sambung blajar utk MASTER or PHD tapi english memang out...n ada sebahagian 2 kene amik 1 year english programme.

Sebelum nie alyaa kerja kt student affair centre...ada jugak la deal dengan International student nie tapi lebih kepada service yang kita bagi...so klu service yang dia nk kita xde senang bagi tau jer xde...tp kt tempat baru nie...kene buatkan visa diaorg...apply visa, tangguh study sume...so agak penat la...sebab diaorg xpaham bahasa...sebahagian dari diaorg agak tak menghormati orang tau...ada juga yang kurang ajar...xpaham dengan diaorg nie...datang tempat orang tapi lagaknyer macam kt negara sendiri....


saya sedang mencari pekerjaan lain....any kerja kosong di tempat anda????

Thursday, November 18, 2010

cuti rehat...

Disebabkan xseronok nk keje kt tempat baru, alyaa amik cuti rehat....sempena cuti raya haji & xnk g keje...tp smpi bile? cuti pun tinggal 3 ari jer...n skang tinggal 1 hari...xnk g keje kt department 2. nk blk tempat lama. susah tul nk dpt keje kt tmpt lain. nk benti syg tp xboleh sgt xseronok & stress..alyaa xboleh n xreti nk manage my stress.

Tuesday, November 16, 2010

t a k b o le h s t r e s s

saya sekarang tidak lagi boleh stress..saya perlu menjaga diri agar darah saya tidak naik..pagi ini saya berjaya dapat MC dr doctor kerana BP saya naik..130/90..walaupun border sahaja tp tuk org yg br berumur 24tahun tetap tidak bagus..doctor jugak suruh saya sentiasa tenang & perlu belajar control stress...saya juga perlu sentiasa senyum dan menarik nafas. Jika saya tidak amalkan amalan ini, BP saya akan naik & terus menaik. sekian karangan saya untuk ari MC  sedunia.


SENYUM SATU SEDEKAH ...

Monday, November 15, 2010

nk nangis & sgt sedih

tarikh : 15 Nov 2010 (isnin)
Masa : 8.00 am
tempat : uniten (Marketing department)

Pagi nie dh report duty kt jabatan lain...im so stress la kt tempat baru nie...seriously im not happy. klu g clinic & check my blood presure confirm tinggi...kepala rasa berat sangat. x appy sesgt nie...so tension. nk blk ke Student affairs centre... dont want to stay in marketing. alangkah bagus i can say a word 2 HR...

S T R E S S ! ! !

Friday, November 12, 2010

salleh yaacob / abg jem / mak neng dll

sape tengok konsert tribute to P. Ramlee kt astro (channel history kot) last two week??? part yang paling alyaa suka masa salleh yaacob nyanyi lagu tiga madu....mmg kene btul ngn salleh yaacob yg ada 3 isteri...seronok part tu tp yg lagi seronok hubby alyaa kuar statement nie " nie la idola i"...phm x idola ape??? KAWIN TIGA (merah menandakan no way)...ceh...mau tersedak ok..dh la ms 2 kt dapur tgh mengunyah...rs cam nk lepuk jer budak itu...penuh selamba dia kuarkan statement tu pastu gelak...kurang asam u b..

sory gmbr kurang bagus...tv dapur...xbape cantik.

isteri - isteri salleh yaacob..nora danish, rozita che wan & rosnah mat aris


tp, rancangan 2 seronok & yg membuatkan rancangan tu seronok part salleh yaacob nie la...kelakar..

a g a i n

sekali lagi kene pack barang....tp sebelum nie dgn penuh rasa bahagia & seronok nk pindah tempat tapi skang nie rs mcm br putus cinta jer...sedih giler. xnk pindah...warggghhhh!!!! sob sob sob



b e n c i


Thursday, November 11, 2010

a k t i v i t i

jumaat lepas masa hari deepavali, alyaa & husband ke low yatt..amik net book yg dihantar balik ke kedai sbb 'operation system not found' ape sebab erk? so smpi sana dalam kol 4.30 petang..pegi lambat, sbb ari jumaat kn. so bile dh amik netbook sume xsmpi 15 minit sume benda dh settle, itu pun sempat lg pegi kedai survey hard disk. so disebabkan baru 15 minit dlm low yatt & rs sgt xberbaloi tuk keluar sbb masa nk cari parking susah. nk masuk ke area low yatt pun susah sbb polis tutup jalan.

so husband tny mane mau pegi. keluar dr low yatt or lepak cni. alyaa rs penat cr parking td pun xilang lg so decide tuk lepak dlm low yatt jer. terigt ada coffee bean kt sana, so dpt la my favorite chicken pie. 2 tu alyaa mkn..suap husband skit2 jer ln alyaa yg mkn. bile tgk balik gambar nie terliur nk chicken pie tp kt area bangi nie mane nk dpt coffee bean.punya leka mkn chicken pie & konon rs syg nk byr 2.50 sbb br msk low yatt last - last kene byr 5.00 sbb dh 2 jam duk dlm 2.hihihihi



kesian en hubby dpt skit jer chicken pie...hihihihi bini dia kuat makan la katakan.

Thursday, November 4, 2010

15 n o v 2 0 1 0

Leceh la hr nie....aku dh sonok dh duk n keje kt admin nie...tup tup dpt surat tuakr jabatan pulak. masa request nk tukar jabatan kata xlulus la, xde orang nk ganti la, kene tukar suka sama suka la...laa nie bile aku dh appy duk kt cni dia sruh aku pindah...marahnyer...punya lama dh apply br skang dpt. last aku apply tukar jabatan bulan feb 2010 before ayah aku operation...skang nie br dpt tukar. ceh...aku xnk pegi la...

dh buat dh surat penolakan tp xtau la ape cite pulak...aku rs file aku paling tebal kt HR 2...huhuhuhuhu

Wednesday, November 3, 2010

m i s t a k e

dh sebulan rupanyer duk kt pusat hal ehwal pelajar nie...& dalam masa sebulan nie dh ada 1 kesilapan besar yang alyaa buat...lupa anta ot staff TNB kt HR...(maafkan alyaa semua staff TNB, jgn mengamuk yer - giler xmengamuk, duit) bukan saja tapi alyaa lupa sesangat. sbb alyaa memang tak perasan lgsg mom remind alyaa psal ot org TNB submit 1 nov..aduhai...(byk mkn semut)

dijadikan cerita,,,col semua orang, inform & minta maaf..ada yang takde mslh (fuhh lega) tp ada jugak yang sedih...ye lah orang nk pki duit kn tp xdpt pulak. rasa bersalah sesgt. dh col sorang - sorang inform bg email minta maaf pulak. sekarang sudah paham keadaan & perasaan Berry (x PA ) bile benda nie jadi...tp serius bukan disengajakan...pity on me & others. my mistake n admit.

s O r R y . . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...