m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, February 23, 2011

perkembangan setakat ari nie..

nie aku amik dari www.i-am-pregnant.com. info tentang aku dh pregnant bape bulan, trimester yang keberapa sume...so aku jus copy paste jer...

You are 20 weeks pregnant.

Dates and numbers:

There are 135 days until your due date on July 08, 2011.

You are 145 days pregnant.

You are 4.8 months pregnant.

You are in your 5th month of pregnancy.

Your 1st trimester: October 01, 2010 to December 30, 2010. (0 - 12 weeks)

Your 2nd trimester: December 31, 2010 to April 14, 2011. (13 - 27 weeks)

Your 3rd trimester: April 15, 2011 to July 08, 2011. (28 - 40 weeks)
Congratulations! This week marks the half way point of your pregnancy. It has been 18 weeks since the date of conception and your baby's crown-to-rump length is 5.6 to 6.4 inches. The fetus weighs about 9 ounces and your belly definitely has an obvious bulge. Your waistline has expanded and is no longer visible. Your uterus has now moved up enough that it is pushing your abdomen outwards. The top of your uterus is even with or just below your navel.

Ayat kat atas nie sume aku copy paste je dr website nie...aku suka sebab dia bagi details aku skang nie tgh pregnant bape bulan, trimester yang keberapa sume...so aku seronok blajar benda baru nie...ada jugak gambar, tp mls la aku nk tepek kt cni kn....so sekarang aku sudah 5 bulan pregnant anak sulung...syukur.....




k o n g s i b e r i t a g e m b i r a

Kongsi berita gembira??? poyo kn...macam ada je org yang baca blog aku yang susah & lambat nk update entry baru. xpelah...aku menulis pun tuk simpanan aku jugak...

Since 16 november 2010, family aku dianugerahkan satu berita yang buat semua orang gembira. aku ditakdirkan hamil....yehaaahhh!!!syukur alhamdullillah. aku tak tau pun yang aku pregnant, sebab period aku bukannyer menentu pun. aku pegi clinic sebab sakit kepala & ati aku sedih sebab pindah department baru. Aku pegi untuk dapatkan MC & tgk BP aku. Memang BP aku tinggi. Doctor decide tuk scan. aku pun blur kenapa sakit kepala nk scan. Masa scan, doctor kata ada karung, kita buat urine test..sementara tunggu urine aku ada terpk mcm nie..."xdenyer aku pregnant".

bile nama dipanggil, masuk je dlm doctor tu tak pandang aku dengan muka yang senyum...mmg la confirm la dalam ati aku, aku xpregnant...doctor 2 sruh aku tgk test kit 2,,,aku nampak dua line beb...2 tu...sukanyer aku...doctor tu bagi tau aku dh pregnant for 7 weeks. syukur..

dua line nie...sebelum nie klu check memanjangnyer 1 line...syukur..

Monday, February 21, 2011

L a m a n y e r x u p d a t e p a p e

woooo..last entry bulan december 22 ari bulan....so ari nie dah 21 february so dah dekat 2 bulan tak publish / kongsi ape - ape cerita kat blog. skang nie baru boleh update cerita sebab dah ada staff baru so kurang la skit beban. dulu memang takde masa tuk pape pun. kerja jer. so dalam next blog alyaa akan update ape yg jadi dalam masa 2 bulan nie... tapi rasanyer takde ape yg best pun kecuali 1 berita yang dh lama nk dikongsikan tapi xde masa...okay la buat kerja dulu. lunch hour nanti sambung dengan berita gembira....


till i write again.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...