m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, April 28, 2011

Pencuci muka

muka alyaa nie susah skit nak jaga....sbb kulit xcantik mcm org2 lain...mcm2 produk dh try tuk bg muka elok...kene la jaga pemberian DIA...masa nak kawin sebab nak dapatkan kulit yang elok berani beli pek percubaan SK2...tak boleh la beli trus kan, klu xsesuai dengan kulit nnt rugi..benda mahal. nasib baik ada pek percubaan 2...3 jenis barang comel2 RM 100. memang xsesuai..xjadi elok macam org lain. kulit jadi kusam & xde perubahan pun. so last 6 month ada sorang kakak nie jual 1 produk yang xde brand pada alyaa. 3 jenis barang pun RM100. Memang ada perubahan & banyak perubahan. rupanyer pencuci 2 sume hanya la RM6 1. giler amik untung berlipat kali ganda kn...

Sejak pregnant tak pakai lagi pencuci muka 2. bagi kt mak. mak pki pun elok. tetiba nak pki balik Neutrogena.

Set nie alyaa beli tuk blackhead. so far pki okay. xde mslh. cume mayb mula2 pki dia ada kesan skit la...kulit muka alyaa mmg akan ada kesan klu cuba yg br...hope okay jugak yg nie.

Friday, April 15, 2011

Fridge magnet

yeayyy....semalam adalah ari sedih sedunia....1 ari menangis semalam. dari kt ofis smpi la kt umah...kenapa menangis biar la jd rahsia...ihihihih...blk keje semalam smpi umah dah pukul 7.15 petang. dh la penat keje penat menangis pun yer jugak kt ofis....semalam adalah ari yang sangat sensitif. penah la jugak nangis sebelum nie tapi kejap jer. tu pun mmg layak nangis la...tp semalam xtau kenapa...

elok masuk jer bilik tengok ada bungkusan diatas katil...bungkusan yang comel dari pejabat pos malaysia....suspen...terus berdezup teringat pengirimnyer...hihiihihih...tqvm kak ana... http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com/

nie la bungkusan yang comel itu....

FM london....beli dr kak ana. smart.
FM Free dari kak ana....tq so much kak...igt kt mak buyung nie..hihiihihihih
hasil pemberian & hasil pembelian....

Koleksi FM....since alyaa duduk ngn mak lagi so combine jer FM sesame...FM yang ke belah kiri FM dalam Malaysia & FM yang ke belah kanan sume dari luar Malaysia...
 FM paris berjiran dengan FM Brunei & Australia
FM London bersebelahan dengan FM New zealand & Kuala Lumpur.

Koleksi FM dari malaysia ada yang alyaa & mak beli masa pegi jalan2 dan ada jugak yang sedara or kawan2 bagi...FM luar negeri sume org bagi...sbb kitaorg xpenah keluar dari malaysia kecuali mak ngn ayah pegi Indonesia ngn Thailand...itu pun dulu.

TQVM KAK ANA....

Wednesday, April 13, 2011

D U R I A N o h D U R I A N

alyaa mmg pemakan durian yg tegar....setakat 2 biji seorang xcukup...penah mkn durian kt pahang rumah makcik hubby,,,mkn xigt dunia,,,ntah berapa ulas pun xtau ( xleh kira biji sbb mkn beramai2, berjemaah) mkn punya mkn sampai demam panas giler....masa 2 mmg terasa menyesal la mkn durian byk giler sbb lepas blk dr pahang naik genting, jln2. dalam demam2 leh lg naik genting 2...seperti biasa en hubby mengikut je ape yg isteri dia nk...mengada tul...hiihihih...

so sejak pregnant nie dh byk kali jugak mcm teringin nk mkn durian tp ada masa seminggu 2 teringin sesgt2...so lepas je pegi rumah org kawin singgah sungai besi cari durian...ada rezeki alyaa, hubby & baby...
dari jauh....tekak dh terasa isi durian 2.....pahit2 skit...sedapnyer...

hubby tgh mencari yg best2...

xjumpe yg best kt bawah cr plak yg display kt atas.....

akhirnya....sedap seh...

masa nak pegi carik durian tny mak dulu, boleh x mkn durian? mak ckp boleh tp jgn byk2...2 ulas jer...tp bukan 2 ulas yg alyaa mkn...alyaa rs alyaa lg byk mkn dr husband. hiihihihihi.nasib baik xde pape...mak xkasi mkn byk2 sbb takut darah alyaa tinggi plak nnt...lg 1 masalah kn..so baik la jg mkn...tp xpun..ihihihih
hiihihihihih..

C h i l l i s



Nampak menarik x??? sedap giler...dah lama jugak xmakan chillis nie....so ada 1 hari tu saje la bukak wesite chillis & terpandang chicken wing over buffalo....sebelum nie mmg penah mkn. mmg memenuhi citarasa alyaa & hubby. disebabkan gatal bukak website chillis dh teringin plak nk mkn wing over buffalo...trus ke wall hubby bg tau nk mkn chicken wing kt chillis...So dzul pun ikutkan la nafsu mkn isteri dia yang tengah membuak2 nie...

so malam sabtu pegi la kitaorg ke mid valley semata-mata nk memenuhi selera aku yg tgh membuak2...mcm la sebelum pregnant xmembuak kan...smpi jer xleh masuk...FULL HOUSE. kene la kitaorg menunggu plak dulu. xkisah la menunggu pun sbb mmg dh xsbr benar nk ratah chicken wing 2...yg sedap sos dia ada rs masam2 skit...mmg yummy..

kitaorg dpt tempat duduk berdepan dgn tv...mmg terasa macam makn kt umah la jugak. ms 2 show kt tv lin dan ngn pemain denmark tgk fight badminton...mmg syok la layan tv kn...smpi jer chicken wing tersengih2..mmm ape lagi amik gmbr la..hubby la jd mangsa & terpaksa melayan kerenah wife dia nie. 

Hiraukan muka ku yang sembab lagi pucat..yg penting dpt mkn...hiihihihih. makan punya makan, abis je chicken wing smpi 2nd menu. lamb...sedap jugak...nie mmg menu rasmi alya klu alyaa mkn kt cni... 

Licin....

dan seperti biasa nie la mangsa keadaan...mangsa kewangan jugak...sbb dia yg kene blanja...hihihihi..tq B, LOVE U SO MUCH .....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...