m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, August 26, 2013

Medical check up to all staff

Before raya dah keluar pekeliling dari TNB tuk semua staff buat medical check up untuk menentukan tahap kesihatan sume staff.. on top of dat TNB jugak bagi pelepasan 1 jam tuk adakan aktiviti riadah ngn jabatan. So 2 minggu lepas raya, after perut dh penuh dengan lemang, rendang daging ayam ketupat sume baru la medical check dijalankan... of coz la number dekat scale tu laju je bergerak, badan sume penuh. mmg pandai betul amik masa tuk timbang berat badan. (jgn ko tny bape berat aku)...

medical check up yang simple jer..just nk tau berat badan, ketinggian, tekanan darah tinggi & bacaan kencing manis. Tetiba plak darah aku naik. 140/90. sebelum nie klu aku ke dispensari xde pulak tinggi mcm tu...walaupun dulu ms pregnant safiyyah mmg ada darah tinggi up to 7 month pregnancy. rsnyer mesti nervous. mcm nk amik xm. tapi kencing manis aku elok. 5.6 (xpose ok)



Gambar kt atas nie sume sebelum kejadian...Memasing sibuk amik gmbr.kt blkg tu sume staff tengah que nk amik darah. sebelum org tny bape berat badan aku baik aku g tau jer bape berat aku kt diaorg nie sume...senang. tp kt cni xyah la reveal. biar la korg main teka teki...klu ada pun rs btul xkn aku ia kn...



itu la saya yang molek duduk atas kerusi tunggu nurse amik tekanan darah...tinggi2...stress nie.kene bercuti seminggu pergi pulau...best nyer...I LOVE LAUT.. So lepas nie (bkn nk ckp aku akan kurus...) tp lepas nie aku perlu bykkn aktiviti...umur baru 27 xleh ada darah tinggi sume nie...tp dh tua susah laki ngn mak pak. Xtau la blum ada kata putus aktiviti ape yang jabatan perolehan nie nk buat..nk dapat persetujuan semua susah kn..kene bsk meeting discus..

dah tu je nk cite...pegi tido

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...