m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, September 23, 2013

22 september 2013 part 2 - baskin robbin pavillion



 
Meh baca entry yang nie plak. mcm yg aku war - warkan smlm beday aku. so lepas abis mkn dh sengkak perut kt victoria station en suami nk bwk pegi carik cake plak kt baskin robbin. so plg dkt n senang was KLCC. tp kitaorg mls sbb dlm KLCC susah nk bergerak sbb eskalator sume ada tiang kt tgh so stroller xlepas. so decide pegi pavi. 


Aku risau jugak klu jem tp lupa tgh bulan n xde pape sale pun on going so jalan is clear. parking pun melambak lg. ada around 300++ bay lg. so msk2 je carik surau dulu. br leh pk baskin robbin. 

smpi je baskin robbin br la aku terpk yg dia xde jual 1 slice mcm secret recipe. so gagah la pegi memilih 1 whole cake. ada tiga size. nk tau rege ko tinggalkan komen or pegi la check kt baskin yer. so pilih punya pilih yg dekat 15 minit tu aku pilih jamoca almond fudge. crew baskn robbin yg suggest la. tp aku test dulu la sblm amik sbbaku xnk dia muak. en suami xmkn susu so xleh amik vanilla. kene amik yg ada rs pahit2 skit. 

my cake....atas tu browines. sedap jugak.

nie la perisa yang aku amik. sedap jugak. sbnrnyer nk amik perisa MINT  tp cake size besar je ada perisa mint. so xdpt la.

so gigih la memotong cake yg keras tu tuk mkn. dh la budak2 tu lupa bg pisau tuk potong. gigih la mengunakan sudu. aku nie kn pemalas. pemalas nk bgn n minta pisau. so kitaorg bertiga abis la suku cake tu..balance bwk blk umah. walaupun risau akan cair since cake ice cream tp x sbb dia leh ice kering dekat cake tu. bertahan la tuk 1 jam ++.

mesti la kene posing ngn cake kn...safiyyah xsporting. sibuk tgh baloon meja sebelah.

so begitu la tamatnyer beday aku tahun nie. eh dh tamat ke? lum lg...ada lg 1 tp nie tetiba punya plan.  so stay tune for next entry yer.

daaaa...


 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...