m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 10, 2013

car seat



meh meh baca...kalau ari nie entry psal stoller kn..kali nie kita story morry psal car seat plak. dari sebelum mengandung lg aku dh target tuk anak duduk dlm car seat. tuk safety la. sbb klu duduk kt dpn ngn kita dh tentu kita xpegang kuat kn or biar je dia duduk atas riba kita. so mcm yg dlm entry sebelum nie, 1st stroller dh siap2 ada baby carrier. so tuk smpi 6 7 bulan tu safiyyah duduk la dlm baby carrier tu. kitaorg setting baby carrier tu kt seat dpn. tp ada jugak yg ckp jgn letak mcm tu.

 leka main mainan...ms nie br 5 bulan.

gmbr nie plak br 3 bulan. (gmbr tunggang terbalik)

syok tdo dlm baby carrier...lepas bg susu baring kn blk dlm baby carrier nie. tdo la dia.

So since baby carrier nie dh jual sbb dia sekali dgn stroller kitaorg pn mencari la car seat tuk safiyyah since dia dh boleh duduk. kami survey dekat the curve butik The First Few step. xde target brand pun.janji dlm budjet n sesuai. tp masa beli nie mama ada buat mistake. mama terslh pilih. amik brand graco n cost me RM599. Tp xboleh recline. tp still jugak pki smpi umur 2 tahun.

 so bossy...

 sexy meksi plak anak dara nie...kurang sopan disitu

 konon malu la mama amik gmbr...br beli handbag so asyik nk pki handbag


 walaupun car seat nie xboleh recline tp selesa la tuk safiyyah. cume time tdo dia kene tdo duduk. tp still safety 1st la..

So since safiyyah sgt cpt membesar...dia duduk dlm car seat ini dh ngam2. so lepas dia 2 thn ari tu papa dh decided tuk tukar car seat amik yg bsr. so pegi la kitaorg ke mid valeey again. carik kt mothercare, jusco n even mom's care. at da end papa dh berkenan sgt2 ngn 1 brand kt mom's care. new brands. xpopular pn tp sebab car seat tu boleh pki smpi 12 years old. so papa trus setuju..mama kurang skit sbb xnmpk safety tuk safiyyah n mhl. tp dh papa yg nk byr stuju je la kn ..


nie la car seat nyer. head rest tu boleh tinggi kn lg sbb tuk pki smpi 12 thn kn... yg nie boleh recline. tp xbyk. tp xla tdo tegak. 

 nie gmbr ari raya kedua. on da way blk kmpg papa...bkn main seronok. sedangkan bgn kol 6 pg. 

 last mesti la interframe gmbr papa n mama....tgk boos kecik sy kt blkg tu..

okay da...

dh lupa ape brand car seat nie..nnt la update kemudian

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...