m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 3, 2013

datarabn merdeka part 2


trun je dari train aku dh mcm culture shock kejap. ko cuba bayang punya bising n kecoh nyer keadaan masa tu...aku mmg terkejut la.xpenah kot. mula2 aku igt budak2 moto or kereta yang maik hon2. bising giler masa tu aku still dlm stesen lrt xnmpk lg ape sbnrnyer yg sedang jadi sbb tu aku pk org main hon. rupanyer,,,,,ya ampun!!! rmi org yg menjual makanan minuman n toys....penuh area masjid jamek nk ke dataran tu. aku dh cuak dh tgk ada belon takut safiyyah menjerit nk belon tp xde. dia sgt behave. korang tengok je la gmbr2 kt bwh nie..punya rmi org. mmg festival. cuma aku terpk adakah mereka btul2 sedar n aware ttg merdeka n ape yg tengah jadi kt malaysia nie...  



dlm perjalanan nk ke dataran tu br la aku tau mane letakknyer kereta2 menteri raja sultan lepas diaorg turun kt dataran tu. mmg xpenah tau okay. diaorg park sepanjang jln Tun Abdul Rahman tu. bodyguard driver sume melepak kt situ.


ikut aku nk duduk area main stage tp mane la boleh kn...ramai org. so kitaorg melepak area bangunan DBKL. frankly speaking bile ko dh join crowd masa tu semangat ko jd lain tau. tetiba aku jd sgt patriot sgt. 



paling aku bangga bile kereta berhias TNB lalu depan aku. giler xbangga wei....rezeki periuk nasik aku nie. 


 
aku salute giler ngn abg2 bomba polis askar yg berpeluh2 berkawad sepaanjang jln raja laut 2. lengan n muka dia mcm br lepas mandi tp xlap dgn towel. lencun wooo. aku terpk susah nyer diaorg duduk dlm kem yg kene ikut time table yang ditetapkan sume. ms 2 aku mmg terpk if perang kesian wife n anak diaorg kene jg diri sendr. xmcm aku ape2 jd ada dekat ngn keluarga.




masa nie jugak la mcm2 kereta tentera yg aku jumpe n tgk. kagum ada takut pn ada dengan rupa ganas kereta kebal tu...korg tgk je la gmbr2 kt bwh nie. gigih wei aku amik gmbr.




dah tu je aku nk cite..cume aku harap kita sebagai orang yang mewarisi kemerdekaan negara dapat menilai & memilih yg terbaik untuk negara...jgn smpi dijajah lg...happy national day..

16 sept cuti lg...yeaaay!!!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...