m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, September 2, 2013

dataran merdeka part 1

Seigt aku mmg xpenah pegi dataran tuk sama2 celebrate national day...tetiba dis year en suami ajak pegi dataran dengan alasan nk bwk anak dia pegi sana...tp anak dia xtau pape pun.bapak yg nk pegi sbnrnyer.

Kol 6.30 pagi aku dh bgn. Goreng fishball dulu buat bekal kot2 lapar. beg diapers safiyyah dh siap kemas mlm tu. Lepas dh siap aku laki bini baru la kejut si kecik nie. Senang je nk kejut ckp je nk pegi "jalan" confirm dia bgn.nangis atau x nangis je.ikut nasib n ikut mood dia. Biasa la kn budak.kol 7.45 camtu kuar umah.plan awal nk pegi naik train.tp otw aku boleh plak terpk nk pegi direct naik kete.en suami xde hal.train boleh kereta pn ok.tp aku mls nk menempuh jem so better naik train. En suami mmg dh lama setahu aku xnaik train.tp aku br je naik awal thn pegi klcc ngn bff.safiyyah xbyk ragam pn naik train.cume masa nk pass thru gate nk naik atas ke tt train dia mengamuk sbb kene paksa trun dr stoller. Mane la kami tau ada special lane tuk wheel chair stoller etc... 

Pegi balik mmg safiyyah xde ragam lgsg dlm train.dia duduk dlm stoller je.xminta lgsg tuk turun. korg tgk je la gmbr2 kt bwh nie.

nie otw nk pegi stesen lrt...safiyyah bkn paham pn nk pegi mane.yg dia tau nk pegi jalan. mama je sibuk amik gmbr...en suami n anak buat xreti je.ceh!!!
 
 
dh smpi n selesai sesi pujuk safiyyah yg mrh kene trun stoller. dia sgt khusyuk tgk train & ada kejadian lepas train jalan..next pic...

tak ke haru biru aku laki bini bile safiyyah nangis lg bile train tu jalan...dia nk train... tu bkn train tuk kita naik sayang...

so kisah dalam train xdpt la ditunjukkan...dpt dicerita kn...aku anak beranak berpisah.aku duduk n en suami n safiyyah duduk tepi pintu..tp safiyyah such a big & good girl...xmeragam lgsg dlm train. zero. pegi balik dia behave. xnangis tp sibuk tunjuk sana sini. kitaorg trun kt masjid jamek so kene la berjln skit. boleh la bwk dia naik train lg. 


so ape yang jd lepas kitaorg smpi??? next entry k..stay tune.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...