m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, September 19, 2013

Festival kucing ke pameran dinosur

Dh mula dh sikap mls update blog...konon nyer mula azam baru utk update everyday. tp bile keje dh melambak mmg xde maknanyer la nk update kn.

so nie cont' cerita ttg ape kira org buat pas pegi festival kucing kt putrajaya sabtu lepas. Since dh duduk dalam festival kucing tu hanya untuk 30 minit, decide utk pegi pameran dinosour kt pusat maritim putrajaya. sebelah pullman hotel 2. 

mcm mane boleh pegi kt cni? entrance putrajaya ada board tuk promote pameran nie. so husband punya idea jugak. pegi la kitaorg anak beranak. aku nie dgn penuh suci & xtau menahu mmg mengharapkan sesuatu yang sangat hebat dan mengagumkan. 

so nie kitaorg kt entrance pameran dinasour tu. mmg ecited la kn. aku mmg xpenah jejak lg pameran2 dinasour nie. ada bayaran utk pameran nie yer..sbb tu aku boleh amik gmbr sesenang ati kt entrance nie. xdo org lor. xdpt sambutan since RM 10 charge yg diorang letak. 

ko masuk2 je ko akan jumpe sprider or tarantula sebesar2 nyer. sebelah dia mcm kumbang. so bile aku masuk je tgk dh gelap aku dh ilang mood skit. aku xnmpk ape benda pun kt dlm tu..bile kene sport light mata aku jd sakit plak sbb silau.

nie gmbr2 kami tiga berank kt dalam pameran nie. xde ape yg mengagumkan untuk aku. since gelap so xde ape yg ko nmpk pn. patutnyer buat la terang skit. tp en suami ckp klu terang nmpk la rupa sebenar dinasour nie. ape yg diaorg guna so xde la org kagum lg. so bile buat gelap2 org takut n dinasour nie nmpk real la skit. 


boleh nmpk muka aku yg pura- pura happy itu. mmg xappy pn.tp aku happy melayan anak aku lari sana sini. kt sini dia lebih bebas n happy. kt festival kucing dia naik rimas sbb rmi org.

overall bg aku yg xpenah masuk pameran dinasour nie xde ape la yg aku boleh kagumkan cume aku jd supporter tuk mereka yang buat event nie. temapt dia kecik je ngko..ada la 3 4 ekor dinasour.   

korg layan la gmbr dinasour yg aku tepek kn kt cni yer. mcm anak aku dia takut untuk dekat ngn dinasour2 yg ada. of coz la tkt kn...muka ganas.


en belalang yang aku xtau plak dia jugak spesies dinasour. mayb makin mengecik belalang yg ada skang.


 bkn anak aku je yg tkt...terus terang ckp aku pun ada rs xsedap skit ms pegi pameran nie. aku nie kn penakut. cicak yg kecik tu pn aku tkt nie pulak dinasour. yer... yer aku tau nie xde nyawa...patung. pameran. tp bile dh korang buat dia leh gerak2 n korg tiru sehabis baik mmg akan nmpk 75% real kot...takut ooo





dinasour nie buat aku menjertit dalam tu....elok aku nk sua kn tangan ke mulut dia, boleh plak dia bergerak nk tutup mulut. mmg saje minta la nk dgr suara aku yg merdu nie kn.

bak kata laki aku...spider ngn kumbang kt entrance tu lg bsr diaorg buat dari dinasour2 nie. benda yang besar dikecikkan yang sepatutnya besar dikecikkan. oleh mcm xbape bes disitu. tp xtau la aku klu spider ngn kumbang pada zaman dulu2 kala mmg lg bsr dr dinasour.

tu je la. xbyk gmbr pn. anak aku je meleka main dalam nie. elok nk blk je laki aku boleh plak ckp dia lpr. beli la ape yg ada untuk dikunyah2 sebelum bergerak ke pelita klcc. lepas mkn melepak plak dulu kt luar. bg anak aku lari sana sini. biar dia penat mlm kang trus je tdo. hihihih.

aku rs anak aku nie igt dia kt taman permainan la...slides je xde.


aku akhiri entry nie dgn gmbr anak aku yg comel lg cute mcm mama dia.

aku suka giler tgk gmbr nie wei...seksi giler anak aku lari camtu. cute sgt. syg anak mama.
 (mati la puji anak sendr....)


okay daaa... 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...