m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, September 5, 2013

kreativiti seorang anak


safiyyah skang umur dia 2 tahun 1 bulan 21 hari. dia mmg xleh jumpe pen, mmg dia akan terjemahkan ape yg ada dalam kotak fikiran dia. dinding umah atok dia mmg xyah ckp la. bertahun pki cat yg sama xpenah ubah sebab still elok n boleh dibasuh. tp since ada cucu nie dh awal tahun ari tu. dh byk sgt kesan conteng. mmg kreatif. rasa kagum tgk anak kreatif walaupun anak org lain kreatif jugak. 

bile tgk makin truk dia tunjuk kreativiti yg diada, aku decide belikan drawing book tuk dia conteng2. beli jugak colouring book. so sejak tu dia xleh jumpe kertas. dia akan minta pen tuk dia "uyis" (tulis)...tp aku still boleh terima lagi sbb mmg jodoh si pen dengan si kertas. mcm2 la dia lukis. aku xkisah janji xconteng dinding.


tp lately nie kreativiti dia makin menjadi2. dh rasa ada anak pelukis plak. tp kali nie terjemaahan dia lain macam. dia akan conteng badan dia...puas ajar tulis kt buku. tp dia rs lg bekesan n cpt masuk kt otak agaknyer klu lukis kt badan. ptg smlm blk je dr keje dia tgh mandi. aku xbrape dgr ape yg en suami bebelkan ngn safiyyah dlm toilet. rupanyer, en suami mengadu ape yg anak dia dh buat. so kt basah nie la hasilnyer. korg tgk la. kreatif kn anak saya....




 Paling aku geram ngn gmbr dia yang last sekali nie...muka xbersalah btul. siap ckp 'mama antik kn...kakak uyis'...


GERAMNYER AKU!!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...