m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, September 9, 2013

tea time

rumah nie jarang buat makanan tuk minum petang...melainkan ada pape yg special or nenek ada kt umah. tp since ptg smlm adik aku yg bongsu tu blk umah mak nie (weekend kn) so buat la mkn2 skit. slalu org buat cekodok ke karipap ke cucur udang pisang goreng kn....tp kali nie ada lain skit...korg penah mkn dodol goreng???? sedap seh!!!

mcm mane nk buat? senang sgt la...

dodol yg korg ada 2, simpan dlm peti ais.(xmsk peti ais pn xpe).potong la ikut size yg korg nk...pastu korg bancuh tepung mcm nk goreng pisang. tu je. senang kn. celup je dodol tu dlm bancuhan tepung tu tuk salut dodol. pastu goreng la dlm minyak pns..so agak2 la mcm dh kekuningan tu angkat..mkn pns2 lg sedap. tp jaga2 cik limah panas dodol tu nnt melecur bibir n lidah. 

korang tgk je la sekeping gmbr kt bwh nie...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...