m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, October 7, 2013

dip n dip telawi 3 bangsar


sekarang kn tgh hot psal dip n dip kt jalan telawi3 bangsar tu... rmi la org nk pegi. termasuk la aku. speciality dia  is chocolate pada mata aku. so last saturday aku teman mak aku pegi habib psal barang dia. so aku decide nk pegi sana lps settle kt habib.

nie la suasana masa aku smpi. ko je la bangsar punya susah parking kn...

 1st time nk try trus angkut mak ayah aku skali. smpi sana agak lewat around 6.20. aku tgh carik2 parking mmg dh penuh je kedai nie. tp xde la smpi beratur mcm ns kandar tu kn. nnt jadi dip n dip beratur plak. hihihi. tetiba. jauh jugak kitaorg parking. kt area bagnsar village sana. sanggup jalan. nk mkn sedap punya psal. sampai2 je aku tgk org dh beratur. sudah!!! punya la rmi org wei. adalah dalam 15 minit aku beratur pastu dh dpt tempat duduk.   

tuan belog sedang beratur...ko nmpk dua org mak org kt ujung tu?/ tgh tunggu turn jugak. laki dia beratur blkg aku. org sanggup wei beratur..mcm aku jugak.hahahaah

 overall diaorg hanya ada dlm 30 set tempat duduk je. penuh yg amat kedai tu. bising ko xyah citer. sgt bising okay. since 1st time aku agak budjet dlm 80 - 100 punya spend nie. bile aku bukak je menu super duper terkejut ko. MAHAL. kurang berbaloi la bg aku. murah lg kedai chocolate yg kt the curve dulu. tp dh smpi n alang2 beratur nk dpt tempat duduk aku order la jugak. lg pun dh bwk mak ayah aku xkn nk kuar blk kn. 


nie la rupa menu nyer...belum lg aku singkap isi dalam. harga 1 menu ada smpi RM100++ yer. sila jgn buat muka terkejut mcm aku klu korg pegi nanti.

korang nak tau bape harga korg besarkan la gmbr aku nie ha yer...
nie lak interior dalam kedai. korg akan nmpk chocolate fountain (aku bg nama) kt hujung kedai. ada white coklat, normal chocolate & dark chocolate. diaorg akan ceduk dari sini tuk anta order korg.

aku xtau la nape si kecik nie minat sgt main benda alah tu..bkn leh pusing2 pun benda tu. tp lantak kn janji dia diam....

so kt bwh nie yg aku order. aku order chocolate waffle, fettucini crepe & Brownies crepe tuk makanan....aku amik air ice lemon tea. mak aku cappocino n en suami hazelnut coffee. sume nie cost aku RM114.95.  

Nie brownies crepe... campuran tiga coklat yang aku sebut tadi.

chocolate waffle...not recommend. biasa. nothing special.

nie fettucini crepe...bg aku nie terbaek.

kt bawah nie crew dip n dip tgh tuangkan coklat kt atas fettucini crepe korang...xmain la simbah or tuang trus mcm tu je..kene ada kelainan sikit.
  
korg tgk punya ramai nyer org...nie kt area cashier. mmg rmi wei. staff diaorg pun rmi tp rmi lg la customer kn...so aku advise korg kene pndi budjet timing klu nk datang cni...jangan jadi cam aku. tp xde la lama pun nk tunggu turn.

klu agak2 xtau kt mane tempat nie korg google okay...

okay.. daaa.....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...