m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, August 29, 2014

22 september 2014

 
Xcited & xsabar pulak tunggu 22 September nie..walaupun belum masuk bulan September. Aku nk tau ape la yg husband aku akan prepare tuk beday aku...harapnyer ada lah sumting yg surprise. eheheheh...thn lps punya celebration terbaek. ada aku cite kt blog nie.
 
nie gmbr thn lps.
 
tahun nie nk surprise kt ofis lg boleh x en husband? hehehhe..xmalu nie request surprise. Tapi ape yg penting sbnrnyer kasih sayang & perhatian en husband kt aku & anak yg plg bermakna & dh cukup tuk aku. Xsabar 22 sept...
 
K nk start keje...
 
Till we meet again.
 
 

Safiyyah Nur Zara binti Mohd Dzulkifli

 
 
Dalam nie xpenah cerita tentang buah ati aku nie kan...nie la intan payung berlian emas aku. Anak aku sorang tuk masa nie la. rezeki skang tuk sorang. Dh 3 tahun dh pun umur dia. dh pndi sgt2. pndi merajuk, pndi marah2, pndi gaduh. ada memacam pndi lg la. Tahun depan dh nk masukkan playschool. budak nie plg manja ngn bapak dia. sbb aku garang. hahaha *mak tiri I uolszz*  klu nk minta pape mesti ngn Papa dia. aku xlayan sbb tau susah nk dapat.
 
Mama sayang awak sangat2 safiyyah. mama xnk awak spoil. skang nie pun dh ada nmpk spoil skit. Mama nak kakak membesar jd orang yg berguna, yg tak sesal dgn masa lalu, org yg ceria & bahagia. mama nk anak mama menjadi insan yg solehah & Berjaya. mmg bsr impian mama sbb mama nk yg terbaik utk awak. Awak tetap baby mama sampai bile2. title tu kekal tuk awak sayang. Mama sayang sangat awak. sedih la wei bile kenang anak makin besar.
 
mincing sensorang...ntah mane ikannyer pun xtau...aku rs nie pancing rumput.
 
nie masa pegi penang awal thn ari tu.
 
still dekat penang. pndi nau bergaya...tp mama yg lebih mengayakan anak dia.anak tau pe.
 
my mini family.
 
cpt yer awak membesar safiyyah. mama igt lg dalam pantang awak mengamuk2 mlm hari xnk tido selama 44 hari. tiap2 mlm rs mcm nk minta tlg sume org sbb awak menangis je. sekarang syukur mudah nk jg awak. malam xbgn tuk menyusu. akan tido smpi pagi. Syukur dikurniakan anak yang baik.Moga berterusan baik & memudahkan. Terima kasih Ya Allah.
 
 
eh tapikan...ada 1 je yg kurang kt anak aku nie...RAMBUT DIA..lmbt btul nk pnjg wei. dh 3 tahun rmbt takat tu jer.
 
 

Thursday, August 28, 2014

mari masak

 
 
tengah buat keje tetiba dpt col...no mak aku yg naik. dh cuak dh kenapa pulak nie..tp bkn mak yg erckp..si cucu yg berckp...Anak aku la.hahahahha
 
Safiyyah: mama, nk mee...
 
Mama: ok nnt mama masak yer..
 
Safiyyah : yeaayy!!! otey mama. tq.
 
Maknanyer,,,,balik nie aku kene buatkan dia mee goreng. kelam kabut la jawab nyer dgn nk g bukak kedai lg. tp xpe...janji dia nk mkn. sbb tgh ari td mak aku anta sms safiyyah ngadu "atit oyot".. For u saying mama akan buat mee goreng.
 
Till we meet again..

hari ke2 katil baru

 
hehhhe...mama yang over. yg plg xcited ttg katil baru nie. mlm td safiyyah mcm dh boleh terima yang dia kene tido katil sendr. no more dodoi2. so mmg dia dh main kt katil sendr. bile nk tido sruh baring dia ikut jer. baring ngn penuh bangga. lega... & plg bangga dia xde bgn tgh malam merayap atas katil kitaorg. sama ada penat sgt tido xsedar dunia or mmg dia dh tau xkn leh tido ngn mama.
 
tp sebelum tido mmg aku dh pujuk n bg tau berpuluh2 kali dia tido mane..
 
nie tgh borak2 ngn dia.
 
Mama : safiyyah tido katil baru yer. wah!! cantik katil safiyyah. safiyyah tido mane?
 
safiyyah : atil baru..
 
mama: yeeayy good girl.
 
tp sebelum dia tido perkara yang dia akan buat is
 
nie la keje dia. tidokan sofia the first dia...fungsi tisu itu adalah jd blanket. yerrr...btul blanket. anak - anak punya visual comel je kan..
 
 
harap malam nie safiyyah good girl jugak. tido katil sendiri. mama love u so much safiyyah.
 
Till we meet again
 
 
 
 

Katil baru safiyyah - Twin baby

 
 
Tido malam sekarang nie safiyyah mmg xnk tido dah dalam baby coat dia. mayb dh xselesa nk gerak2, pusing2. so tiap2 mlm aktiviti kitaorg is tidokan dia kt katil kitaorg then angkat masuk dalam baby coat dia. tp dalam kol 1 2 pagi ko akan rasa ada orang berjalan atas katil ko. safiyyah merangkak masuk balik dalam katil kitaorg. dia punya port kt tengah - tengah katil. sempit tau. aku ngn husband dah la besar. tambah dia lg. katil queen je. mmg sardine dalam tin la jawab nyer.
 
So aku ngn husband decide tuk beli katil baru untuk safiyyah. Tapi xleh single bed. kene bed yg 4-7 Y/O. aku dh tgk kt IKEA. tp since xtau bile nk pegi beli kt sana walaupun harga dia murah 2 3 ratus dr tempat yang aku survey kt area umah nie. So petang selasa, husband smpi je dr ofis dia ajak pegi survey katil safiyyah. melompat la aku. dh lama xpegi beli brg2 nie. asyik niaga je.
 
So tpt pertama g survey Twin baby. babycoat dulu pun beli kt cni jugak. aku igt xde. rupanyer ada. aku dh berkenan sgt dh. walaupun ada warna coklat je.

 
nie kt kedai Twin baby...anak tokey nie ckp warna nie je yg ada. tp since harga dia agak tinggi aku prefer kt IKEA. sbb katil yg aku survey tgh sale. so kitaorg g survey tpt lain. tp tpt lain sume single bed. so mmg totally xnk. jadinye ada 2 je pilihan. yg nie or kene pegi IKEA yang xtau bile akan pegi.
 
So kitaorg decide pegi beli kt IKEA atas dasar harga. so otw blk & dh smpi simpang lorong umah aku decide beli je kt cni. sb mls nk pk dh. haahhaahh...giler. nasib laki I sporting.ikut je la bini dia yg xleh nk pk pape dh.  So pegi la blk Twin Baby. smpi je twin baby tokey tu ckp klu mau tilam yg baik skit ada tp harga lain. kira2 dh over kitaorg punya budjet. tp husband ckp xpe, amik je yg lembut skit.
 
jadinyer dapatla safiyyah katil baru. & lg best ada warna PUTIH.... yeaayyy!!!!
 
blk xcited pasang katil anak nie. bile siap je melompat naik safiyyah.
 
tengok tu...turun naik turun naik dia atas katil baru. nie baru siap pasang kt dapur
 
testing baring..nie mak yg suruh. hahahaha. mak over. klu boleh nk baring skali ngn anak. tp xberani tkt patah. al maklum la...berat badan melebihi.
 
malam pertama tu turun naik katil aku sbb nk tido kt tengah2. tp aku keraskan ati. biar dia tido atas katil dia. kesian wei....tido dalam keadaaan bersungut2 anak aku. peant pujuk sruh dia tido gak atas katil dia. sedih aku. sbb mmg aku dh ajar 3 tahun tido mesti aku akan peluk n dodoikan dia. tp smpi biler kn. aku biar je. tp aku Berjaya tidokan je. tgh malam dia berjalan gak dating kt katil aku. aku angkat letak blk katil dia. hahahah..sian anak aku.
 
 
Malam kedua??? nnt aku cite erk. ada keje..
 
Till we meet again.
 


 

Wednesday, August 27, 2014

kid'z Paradise the mines

 
 
Masa bulan puasa kitaorg husband n wife terlalu sibuk. takde masa untuk safiyyah. isnin lps minggu raya tu kitaorg bwk dia pegi The Mines. mmg untuk spend time ngn safiyyah. lg pun during weekdays entry fees lg murah dari weekend. & weekend aku penah tgk rmi org. ngn budak - budak ngn mak pak budak lg dalam tu. so aku rs mcm xjoy je nk main.  so kitaorg pegi la main kt sana. tp korg jgn lupa bwk stoking sendr. klu x kene beli. RM4 klu xsilap aku sepasang. rugi oo. entry fees seigt2 aku RM25 xsilap tuk weekdays. klu weekend RM3+..aku xsure bape. Parents xyah byr.
 
so masuk je safiyyah dh melompat2 happy. safiyyah plg appy bile dia leh main "pasir" aku pn xtau ape nama benda nie. dia mmg suka benda - benda mcm nie dari slide sume tu.
 
 
aku sokong ada benda nie. so parents leh spend time ngn anak - anak. mmg cukup seronok safiyyah.
 
korek kakak..cpt korek..
 
muka bgn tdo. tp aku tau dia appy giler dpt main benda nie. klu korang bawak dia pegi laut, bg dia main pasir cukup dia suka. dia leh duduk kt pasir tu main sensorang pun xpe. masa pegi penang, Sabah dia main sensorang dia. kejap - kejap kang papa dia dtg duk main sesame. mama??? lupa ada anak trus.
 
kitaorg pun sama main ngn safiyyah. korek timbus korek timbus...tp laki aku nie ada 1 benda yg dia concern psal Tanah or palet nie....mcm mane diaorg bersih kan..wat if ada budak muntah ke air liur ke terkencing ke dlm pasir nie??? tp kan btul gak ckp laki aku  tu..pasir nie berhabuk skit. tp bg aku ok je. as long x gatal2 fine.
 
Melayan puteri hati kami...
 
mama love u kakak.
 
mama yg lupa diri...mmg benda nie slalu terjadi pun.mama lupa diri
 
tapi mmg seronok. safiyyah xnk blk sebenarnya. tp dia setakat nie mudah dipujuk. so rajuk xlama then pujuk so settle. aku akan bwk dia dtg cni lg main. & akan bawak weekdays jugak. dia suka main pasir tu..klu takat slide tempat lain ada yg lagi better. nie aku tgh pujuk laki aku beli kinetic sand. ada kot antara korg yg dh ada benda nie. dia pasir. btul2 pasir tp kawan aku ckp pasir nie xmelekit. so bgs la tuk main dlm umah. akan aku usahakan kinetic sand nie.
 
tu je nk cite.
 
Till we meet again.
 
 

photoshot raya at One World Hotel

 
 
Photoshot la sangat kan....Aktiviti nie tetiba datang lepas check in. sbb laki aku bawak naik skali 1 set bj raya yang xberpakai. baju raya nie baju raya tahun lepas. aku bwk xtra. sbb patutnya raya ke3 ari tu ada kenduri kawin. so bile aku pndg bj 2 aku trus ckp kt husband. kita amik gmbr nk esok. minta tlg bell boy amikkan gmbr. & surprisingly husband aku setuju. punya terkejut. dia bukan jenis yg amik2 gmbr nie. aku je yg syok sendiri.
 
So ms siap2 nk check up tu trus pki cecantik * cantik ker* siapkan anak siapkan laki. so bile dh siap br leh col minta amik beg. nasib baik dpt budak melayu. senang skit. tp 2 kali je dia snap. tp jadi l dr xde kan lg pun ms sblm dia sampai kitaorg dh posing dulu. tp berdua2 je ngn anak je la. nk dpt ber3 xleh la. xde org nk amikkan pun.
 
 
 
ko tgk 2 beranak nie...diaorg tau aku nk amik gmbr. tp sorang time 2 la nk korek mulut korek idung segala. yg sorang lg br la sibuk nau nk tgk tv. angina je aku. muka 2 2 lgsg xnk senyum.
 
 
nie cubaan ntah kali ke berapa ntah. br nk pndg camera. sorg lg nk buat peace tp xjd. okay la.
 
nie pun laki aku dh mls nk lyn. tp aku paska gak amik. pemalas tau diaorg nie.
 
eh senyum la...sbb budak otel yg tolong amikkan gambar. sbb tu dia senyum. ada la gmbr kitaorg 1 family. tp safiyyah still muka masam. xnk senyum.
 
 
aku rs klu ada rezeki aku ngandung lg lps nie, aku kene senyum sentiasa so anak aku kuar sentiasa senyum & kene slalu amik gmbr.. payah la budak nie nk senyum. sbb bile nk amik gmbr je mmg dia xsenyum tau. payah nau.
 
gambar nie pn bkn dia senyum...tp dia tgh membebel kt aku sbb ada sorang budak cina asyik pndg sofia the first dia. takut nau org amik yer kakak.
 
 
So dh tamat la cerita raya & gateaway kami anak beranak. tahun depan aku xtau la duk cni lg ke x. klu ikut laki aku mmg dia nk kot. aku harap raya thn dpn kitaorg dh duk umah sendr. so xde la blk kmpg je nk duk otel kn. sbb dh ada privacy sendr.  
 
till we meet again.
 
 
 

one world hotel one utama

 
Kitaorg hanya duduk 2 hari 1 malam je dekat hotel nie. yelah giler nk duk 2 mlm or 3 mlm....1 mlm nie pun syukur ada rezeki tuk repeat balik duk kt cni. so pagi tu mmg look 4ward nk pegi bekfes. & we decide tuk pegi awal. kol 8.30 dh ready tuk bekfes. tempat yg sama la. Peridot club. tapi pagi nie xrmi. sbb semalam ms tgh tea family2 yg anak 3 4 org akan kene charge. yg complimentary 2 orang so balance kene topup la kn. so pagi nie hanya ada 3 group je termasuk family aku. aku pun sbb safiyyah sorang & still xkene charge. klu kene charge mayb kene pk 78 kali kot nk ke x. mahal la kan..bukan murah pun...
 
sementara tunggu lif pun jd. hi sayang.
 
amboi laju amik food..lapar yer.
 
lega mama tgk ada bihun goreng tuk awak safiyyah. sedap plak tu. byk safiyyah mkn.senang ati klu dia mkn klu x nnt asyik la mengadu "atit oyot".
 
 
 
 
 
nie buffet area dia. sume dish small portion & akan di topup balik. ada cereal. ada beef bacon, ada hotdog ada salmon (nie sedap giler..xtipu) ada kambing black pepper..memacam lagi la ada. aku pun xbape nk igt.
 
 
area coffee tea sume la...coppucino sume ada
 
nie dessert....ada yogurt & salad. yogurt tu dh siap2 letak buah kiwi, mango sume tp ko leh tambah lg..nie pun safiyyah mkn 3 4 bekas. suka bile anak nk mkn.
 
 
nie bahagian pastry...xbape nk rs sbb dh byk mkn salmon & bihun.
 
 
nie tempat buat omelete...chef dia kt dapur la aku xmalu nk maik gmbr..klu x mmg xkn amik la...tu pun gmbr jd blur sbb segan.
 
Kitorang mmg mkn sampai puas & kenyang. byr mhl kn. tp sume amik skit2 n ulang kali la topup. Sebab xde orang jd lg malu tuk slalu bgn amik mknan sbb staff akan sentiasa ada on floor. so once abis mkn mcm biasa la diaorg dtg tuk clearkan pinggan. Bile staff dia malu je dapur aku amik lg mknan. mmg kenyang bulat la kitaorg 3 beranak.
 
 
 takde orang pun... dh kenyang, nk jln pun xlrt balik bilik sebelum turun blk tuk merayau ke OU plak. tp kejap je kt OU. aku nk duk spend time dlm bilik. yelah byrkan bukan free nk biar kosong je bilik tu. dh abis dh cite bekfes. ada 1 lg part sebelum check out.
 
 
Till we meet again.
 
 
 
 

 

Tuesday, August 26, 2014

1 world hotel again

 
Meh meh sambung baca... lepas round2 ptg tu kt OU husband tny ape nk beli tuk dinner. tp perut kenyang so xleh nk pk. dia tny awal2 sb senang dia xyah nk beli pape lg mlm kang. so aku decide tuk beli roti je la. klu mlm kang lapar kita pk lain or room service je. sbb aku rs mmg xlapar. so blk siap2 tuk tdo. mandi sume sbb tujuan asal duk otel mmg nk rest. so dh kol 9 mcm tu husband tny xnk mkn ke? aku xlapar lg....tp xla kenyang. dl msejam aku rs perut aku akan meminta2 makanan. *macam mane la nk kurus klu asyiknyer yg mkn*
 
so aku pun col la room service. n aku order pizza. hahahahah..mcm xde benda lain kn. nk mkn ns mls. lg pun safiyyah suk pizza. tp sementara nk tunggu pizza sampai dalam masa setengah jam tu safiyyah pun dh selamat tdo. so aku jela belasah pizza.
 
 
nie la setting diaorg anta.piza n 1 plain water..size pizza dia standard size la.
 
jom mkn...byk giler cheese & benda2 lain atas pizza. mmg terbaik. tp mayb tekak nie yg xbape nk gemar la bawang mentah kan...terbyk kot  bg aku.
 
Dh kenyang br la tido nyenyak. so nnt smbg lg cite yer.
 
till we meet again.
 
 
 

1 world hotel 1utama

 
Masuk tahun nie dah 2 kali laki aku buat perangai duk hotel lps blk dr kmpg. dh la duk otel kt tgh KL. Thn nie antara yg lama kitaorg kt kmpg waktu raya. 4 hari 3 mlm. klu x 3 ari 2 mlm je. xtra 1 mlm. kesian kt mereka2 yg ada kt umah tu. teruja n appy kitaorg anak beranak ada kt umah tu. (ke aku je yg perasan...tett!!!) so kitaorg xtend lg 1 hari. lg pn xde nk kene blk sepang dh. so duk la lama skit.

ari jumaat pagi kitaorg dh siap2 nk gerak blk KL. kitaorg dh budjet xjem cume kereta akan byk. n mmg btul kereta byk.. tp ada la 2 3 kali jugak sangkut jem,,..tp bukan sebab ape pun, duk lane kanan tp xnk laju. mcm mane??? duk lane kanan kereta still bergerak 110km/j. kan dh susahkan org lain. so dalam 4 jam 30 minit smpi la kitaorg kt Hotel.

kali nie since mmg dh plan awal2 nk duk otel lps so brg aku bwk blk xbyk pun. stroller safiyyah pun xbwk. so xde la malu bile trun brg dpn hotel. so smpi je trun brg dulu n husband pegi carik parking & g settle bilik. kali nie dia upgrade ke Premier suite. dpt tingkat 22 & ada balcony tp lock. tp safety reason kot.

budak nie tgh kemaruk nk menulis. segala buku & pensil dibwk kehulu kehilir. nie sementara menunggu papa dia settle bilik.

so check in...urusan check in sume ok jer...xde la xcited sgt pun. sbb dh check bilik dia sama je dgn junior suite. cume ada free laundry & complimentary mini bar item...tu yg aku xcited terlebih.

kt tv dh siap tertulis nama guest. nama laki aku la...kan best 1 tv nama laki aku 1 lg nama aku..br la syok..

seperti biasa yg dicarik cermin bilik air. hahahahah
 
Settle check in trus je carik mkn kt OU. pastu blk bilik balik. lepak2 sementara tunggu hi tea kol 5. sempat la kemas beg. 1 perangai aku walaupun duk otel aku xreti brg2 dlm beg. aku keluarkan siap2 ape yg nk pki. senang keje. so laki aku nk pki pe sume ada atas kusi kt hall.  kol 5 kitaorg gerak tuk pegi hi tea. nie 1 lg kelebihan amik premier suite berbanding junior suite. ari tu xde complimentary hi tea.
 
kt cni la klu nk bekfes hi tea or pape tuk bilik suite. dulu ada 3 family je mkn cni. kali nie rmi giler. food xleh nk topup dh..byk kali sgt topup smpi ada yg abis trus abis je.
 
orang penat drive. nmpk je benda alah nie trus naik. dulu pun xde. skang dh ada.
 
jauh menung kakak...my sweetheart.
 
nie la antara mknan yg ada. xde la depa idang camtu. aku budjet2 masterchef la buat sos tu mcm tu. hahahahah
 
 
ko nmpk sofia the first sebelah dia tu? angin je aku bile papa dia ckp nk belikan. xsilap aku rm90 tu...xberbaloi tul. geram aku tgk. mhl nk giler. yg ni xleh berckp. lepas je beli nie br dia terigt kt anak buah dia lg sorang yg gilerkan sofia jugak. trus beli lg 1. tp beli yg boleh berckp. RM169 kt toys "R" urs. so tukar. safiyyah amik yg br. tuk nasuha amik yg xleh berckp.
 
lama gak la kitaorg lepak kt cni...smpi xde ape lg dh nk di makan. so lps tu xtau dh nk g mane masuk lg OU. jalan2. ama dh xjejak kaki kt OU nie. sejak niaga kitaorg dh kurang jalan2 "RASMI BANGUNAN"..nie ayat mak aku,. korang tau ape maksud ayat tu? dulu aku every weekend mesti g merayap. g mall jln2 3  eranak. so itu la yg mak aku ckp rasmi bangunan. hahahahah.
 
nnt aku smbg lagi la...dh pnjg sgt dh entry nie. mata dh mengantuk. penat rsnyer. aku cuti ari nie..walaupun serupa xcuti gak kt umah nie.
 
till we meet again.
 
 
 

Monday, August 25, 2014

Ape masalah ASTRO?

 
 
petang semalam ujan yg amat la lebat. kilat sambung menyambung. nasib baik la aku kt umah sbb klu dlm kete mesti tktt. So mcm biasa aku mmg akan off n cabut plug tv & astro. tp since internet pakcik aku br lepas kene kilat so aku sruh tutup skali internet. bile ujan dh benti & nk on blk tv tetiba xboleh. memula aku igt sbb internet, tp internet ok je. leh je dpt wifi. laki aku dh beria - ria tgk kot - kot wayar xplug btul2 ke pape. tp elok. bile col ASTRO asyik nyer la network busy. aku xsyak lg. aku igt hp aku prob. tp x pn. since dh siap nk g jusco aku stop dulu n blk jusco husband try lg...tetap xboleh okay. aku dh mula angin. try col lg pn xleh jugak. mula la nk mrh je. bile check -  check rupanya mmg ada prob. tp notice yg ASTRO letak tu mention "some of our tv channels & call centre. tp aku punya sume xde. ape cite nie. yg ada hanya ok hanya 180.


nie la sms yg aku dpt...xde maknanyer "Some" semua tau astro.

so aku decide pegi FB page astro. aduhai mmg bad day la tuk astro. rmi giler mengamuk ooo. rmi giler. nasib baik pagi td dh ok. bgn tdo benda yg aku plg nk tau is dh ok ke x tv. hahahah...
 
okay la...tu je nk ckp.
 
till we meet again.
 
 

3 beranak beraya 2014 - raya ke 4

 
 
haaa...since dh xjd pegi Sg. Petani raya ke 3..pepagi raya ke 4 aku dh ready nk g jln2. tp kata je pagi, kol 11 gak jln pegi sana. kitaorg pegi 3  beranak je. adik husband xnk ikut. pegi umah pengasuh husband. tiap2 tahun mesti pegi umah nie. tp aku suka sbb blk kmpg xbyk berjalan pegi umah sedara mara husband pun.
 
safiyyah xnk join amik gmbr. dia sorok muka dia. xsporting tul.
 
Perjalanan pegi Sg. Petani byk kereta. jem pun skit je. tp sempat lg kitaorg melencong pegi naik jambatan ke2 Pulau Pinang. hehehhe..xde byk kete pun. 1 1 je kete yg ikut ctu. pastu dh smpi ujung kitaorg pusing blk masuk highway utara selatan continue pegi Sg.Petani.
 
 
Entrance jambatan ke2 Pulau Pinang
 
tetap rupa yang sama mcm jambatan yang pertama. nice.
 
 
takde gmbr pun kt Sg. Petani. mls. nk spend masa ngn family je.  So bile smpi Sg. Petani, kawan husband ajak dtg umah kt Taiping. so dari Parit Buntar - Sg. Petani - Taiping - Parit Buntar.
 
Lps abis umah kwn husband kitaorg merayap lg pegi Taiping Mall. building nie xcomplete lg. under construction lg. tapi dh open 2 public. dalam mall berpasir2. tp penuh org.
 
gmr mall yg penuh pasir xde...gmbr kitaorg posing ada la.
 
safiyyah yg xbergerak2...aku rs dia budjet dia pun mcm model  itam tu jugak la...kulit kakak mmg gelap skit syg tp xla gelap mcm tu.
 
habis merayap & xtau nk buat ape lg aku ajak blk la...boring msk mall..kt KL dh la mmg mall je. blk kmpg pn xkn mall kn. so blk la kitoarg 3 beranak.
 
abis dh raya ke4. penat berjalan sana sini.
 
till we meet again.
 
 
 

3 beranak beraya 2014 - 3rd day

 
Raya ketiga kitaorg 3 beranak plan nk ke Sg. petani...tapi last minit cancel. pegi raya ke 4. sbb ptg raya ke 3 dh decided nk buat bbq, takut xsempat smpi umah...nie masuk thn ke 2 mesti buat bbq ms raya. nk bg org tua kt umah kmpg tu rest xyah msk. lg pun time nie la reramai bekumpul sedara mara. klu blk tuk kenduri kawin ke pape xkn leh buat aktiviti mcm nie sbb sibuk dgn majlis. so since raya & xde pape aktiviti selain tdo meh la kita ber bbq.
 
so bj raya utk raya ke3 xdigunakan. postponed pki raya ke4 tuk ke Sg. petani. eheheehhe...
 
da only gmbr yg ada kitaorg 1 family tuk raya 3. xde nk cecantik yer. pki bj duk umah sudah. aku yg br mandi. pegi mydin pun xmandi. hehheheh..selamba aku je xmandi pegi mydin. bukan ada org kenal pun....peduli ape aku.
 
 
so pepagi aku dh gerak ke mydin tuk beli brg tuk bbq & coleslaw. dh siap sume sblm tgh ari. so bile ptg dh xde pape nk buat. laki aku dh selamat tdo. tinggal la 2 beranak yg xleh nk tdo buat aktiviti memasing. nk tdo siang2 mcm nie org keluar masuk. xkn nk brg tgh2 hall kan. blk setahun sekali mmg xkn ada bilik sendr kekdah nyer.
 
itu je la cite raya ke3 aku anak beranak. duk umah membuta utk laki aku la...aku ngn anak duk la borak2 gosip2.


Till we meet again.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...