m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, August 26, 2014

1 world hotel 1utama

 
Masuk tahun nie dah 2 kali laki aku buat perangai duk hotel lps blk dr kmpg. dh la duk otel kt tgh KL. Thn nie antara yg lama kitaorg kt kmpg waktu raya. 4 hari 3 mlm. klu x 3 ari 2 mlm je. xtra 1 mlm. kesian kt mereka2 yg ada kt umah tu. teruja n appy kitaorg anak beranak ada kt umah tu. (ke aku je yg perasan...tett!!!) so kitaorg xtend lg 1 hari. lg pn xde nk kene blk sepang dh. so duk la lama skit.

ari jumaat pagi kitaorg dh siap2 nk gerak blk KL. kitaorg dh budjet xjem cume kereta akan byk. n mmg btul kereta byk.. tp ada la 2 3 kali jugak sangkut jem,,..tp bukan sebab ape pun, duk lane kanan tp xnk laju. mcm mane??? duk lane kanan kereta still bergerak 110km/j. kan dh susahkan org lain. so dalam 4 jam 30 minit smpi la kitaorg kt Hotel.

kali nie since mmg dh plan awal2 nk duk otel lps so brg aku bwk blk xbyk pun. stroller safiyyah pun xbwk. so xde la malu bile trun brg dpn hotel. so smpi je trun brg dulu n husband pegi carik parking & g settle bilik. kali nie dia upgrade ke Premier suite. dpt tingkat 22 & ada balcony tp lock. tp safety reason kot.

budak nie tgh kemaruk nk menulis. segala buku & pensil dibwk kehulu kehilir. nie sementara menunggu papa dia settle bilik.

so check in...urusan check in sume ok jer...xde la xcited sgt pun. sbb dh check bilik dia sama je dgn junior suite. cume ada free laundry & complimentary mini bar item...tu yg aku xcited terlebih.

kt tv dh siap tertulis nama guest. nama laki aku la...kan best 1 tv nama laki aku 1 lg nama aku..br la syok..

seperti biasa yg dicarik cermin bilik air. hahahahah
 
Settle check in trus je carik mkn kt OU. pastu blk bilik balik. lepak2 sementara tunggu hi tea kol 5. sempat la kemas beg. 1 perangai aku walaupun duk otel aku xreti brg2 dlm beg. aku keluarkan siap2 ape yg nk pki. senang keje. so laki aku nk pki pe sume ada atas kusi kt hall.  kol 5 kitaorg gerak tuk pegi hi tea. nie 1 lg kelebihan amik premier suite berbanding junior suite. ari tu xde complimentary hi tea.
 
kt cni la klu nk bekfes hi tea or pape tuk bilik suite. dulu ada 3 family je mkn cni. kali nie rmi giler. food xleh nk topup dh..byk kali sgt topup smpi ada yg abis trus abis je.
 
orang penat drive. nmpk je benda alah nie trus naik. dulu pun xde. skang dh ada.
 
jauh menung kakak...my sweetheart.
 
nie la antara mknan yg ada. xde la depa idang camtu. aku budjet2 masterchef la buat sos tu mcm tu. hahahahah
 
 
ko nmpk sofia the first sebelah dia tu? angin je aku bile papa dia ckp nk belikan. xsilap aku rm90 tu...xberbaloi tul. geram aku tgk. mhl nk giler. yg ni xleh berckp. lepas je beli nie br dia terigt kt anak buah dia lg sorang yg gilerkan sofia jugak. trus beli lg 1. tp beli yg boleh berckp. RM169 kt toys "R" urs. so tukar. safiyyah amik yg br. tuk nasuha amik yg xleh berckp.
 
lama gak la kitaorg lepak kt cni...smpi xde ape lg dh nk di makan. so lps tu xtau dh nk g mane masuk lg OU. jalan2. ama dh xjejak kaki kt OU nie. sejak niaga kitaorg dh kurang jalan2 "RASMI BANGUNAN"..nie ayat mak aku,. korang tau ape maksud ayat tu? dulu aku every weekend mesti g merayap. g mall jln2 3  eranak. so itu la yg mak aku ckp rasmi bangunan. hahahahah.
 
nnt aku smbg lagi la...dh pnjg sgt dh entry nie. mata dh mengantuk. penat rsnyer. aku cuti ari nie..walaupun serupa xcuti gak kt umah nie.
 
till we meet again.
 
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...