m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, August 22, 2014

3 beranak beraya 2014

 
SELAMAT HARI RAYA.... Maaf zahir & batin.
 
Walaupun dh minggu akhir raya br aku nk update tp xpe..janji ada. ari nie ada mood n ada rajin skit untuk menulis.
 
Sebelum tu, blog nie ada mood dia...klu nk menulis byk la update, klu xde mood senyap sunyi dia leh mkn tahun. hahahaha..
 
tahun nie tahun ke 4 kami suami isteri beraya dengan Safiyyah. tahun pertama beraya br lps pantang. xde bj sedondon sbb mood raya dtg pd pagi raya je. Bile dh ada anak nie rs seronok tu hanya pada meyiapkan anak. rs seronok n xited sgt bile husband n anak dh siap pki bj walaupun mama still dgn kaftan dipagi raya. hahahahaha... tahun 2014 nie alyaa decided untuk pki warna kuning untuk 1st raya, biru 2nd raya & coklat 3rd raya. sedondon hanya sampai raya ke3 je. hehehhe..tp itu plan..sbb lps tu lain yg jd.
 
Tahun nie raya ada nenek ada abang aku...walaupun nenek aku xsihat tp tetap sonok. sbb lengkap. thn lps  rs kosong. pagi raya mesti minum dulu & geng2 lelaki akan g solat. & girl sume sibuk menyiapkan diri lps kemas dapur. bile sume dh siap n blk dr solat sesi minta maaf byk2 kt family members..confirm byk buat silap. tapi tahun nie alyaa lupa minta maaf kt laki sendr. hahahahah...maapkan I yer bee!!!
 
Lepas minta maaf kitaorg mesti akan shoot pegi ampang. umah nenek sedara. klu thn2 sblm nie lps ampang mesti ke PJ tapi tahun nie blk umah dulu. sbb nenek ada. dia xsihat. ptg tu kitaorg shoot pegi sepang umah atok sedara.
 
 
nie gambar mak pak yg menunggu anak dara dia tuk bergambar...main batu la main lari2 la..pki bj kurung tpi main batu..geram je mak.
 
dah dapat tangkap dh. tp mcm biasa muka xikhlas bergmbr.
 
lepas umah atok nie kitaorg trus blk sg. pelek. penah dgr x? 28 tahun aku idup aku pun xtau mane yg pelik sg kt kmpg nie. hahahahah.
masa kt cni aku g raya umah mak long aku. tp xde gmbr sbb dh maghrib n bdn dh penat. lg penat mengenang esok nk jalan jauh. penat ooo.
 
 
so itu je la cite raya pertama...seronok tp sian nenek yg xsihat.
 
raya kedua...smbg esok la.
 
 
till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...