m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 23, 2014

celebrate 22 sept 2014

Semalam kan 22 sept tp jatuh pada hari keje. kitaorg mmg xcelebrate kt luar klu ari keje. mls nk keluar lps keje. penat. so smlm mmg aku xde la menjangkakan pape. sebab tgk bulan kan. tp blk je smlm en suami ajak safiyyah pegi cuci kereta. aku mcm dpt agak. mesti nk g beli sumting. tp xnk pk pape. sbb nnt klu berharap tp xde aku gak yg frust.
 
smpi kol 6.30 pun xsampai2 lg dr cuci kete. aku pelik la. sbb tempat cuci kete tu xrmi org pun. so dah ada rs lain skit. & guess what??? tekaan aku betul. dia pegi beli KFC & Cake. tp aku kene la control ayu control xcited. walaupun dalam ati melonjak2 appy. hahahah..aku buat xnmpk je cake ngn KFC tu. aku continue susun baju dalam bilik. hahahaha...giler poyo.
 
sampai la mak aku & safiyyah panggil sruh kuar. hahahah. pastu potong la cake. aku kesian la. tgh bulan kan.. income kitaorg nie xde la menggunung tinggi. lg pun nk beli mkn or buat pape kt umah sekarang nie byk pki modal. kakak aku duduk umah sebelah umah mak aku. so klu ada pape mmg dia akan ada. so xsedap la kan nk buat pape or beli pape tuk mkn kt umah tp xajak dia. so budjet dia smlm jd agak bsr bg aku. RM100 ada kot.
 
so potong la cake aku ngn mak aku yg beday dia 18 sept. tp mcm biasa budak berdua safiyyah & nasuha mesti sibuk nyer.
hahahahah...dh mcm pki yg "sing" pun turban dh aku lukis kt kepala aku tu. hahahah. kt umah xpki tudung. heheheh...tgk la tu diaorg yg kt tgh2. hahahaha. siap nyanyikan tuk aku lg. video
so suweet kan. tq anak - anak mama..mama love u walaupun bile korang ber2 jd sgt lasak & menjadi2..but mama still love & love u 2.
 
kt ofis dpt adiah dr ofismate...my staff bg.suweet je.
 
cute sgt nie..suka. tau.
 
Mayb dis weekend kitaorg akan keluar 3 beranak g mkn2 special skit. patut nyer da treat is on him. sbb beday aku kan. hahahaha... tp smlm aku cukup appy sgt effort yg dia bg.
appreciate it bee.
 
me love u..
 
till we meet again.
 

Lake valley bandar tun husseion onn eveery weekend

Sekarang weekend ptg kitaorg xpegi memane pun sbb en suami niaga. kitaorg niaga biasa2 je buat tambah2 duit ujung bulan. so bile en suami bukak kedai aku bwk la sikecik safiyyah nie g playground. nk g jln berdua msk jusco ke the mines ke xminat la nk jalan berdua. lain rsnyer kita pegi jejalan tp en suami niaga cari duit tuk kita.
 
aku bwk safiyyah pegi playground dekat lake valley Bandar Tun Husseion Onn Cheras. kt cni meriah. sbb mcm2 aktiviti ko boleh buat selain budak2 main playground. safiyyah boring skit bile bab main playground sbb dia still kecik & pergerakan dia xlaju sbb dia mudah rs nk jatuh. so bile budak2 besar lagi laju & potong dia dia jd boring. dia akan tunggu tunnel or slide tu kosong br dia akan naik. tp biasa la bebudak kan..dia peduli ape ko in que ke x. dia jalan je. so dia xsuka mcm tu. kiranya anak aku nie org yg mengikut undang- undang la..walaupun mak dia x.
 
 
kt tunnel nie la yg slalu budak2 lain potong que...sian dia..
 
cak mama....nie tunnel kecik. yg rendah skit. tunnel tadi tinggi so rmi budak2 bsr yg main.
 
kakak....mama love u kakak
 
 
lps main slide nie dia nk main buaina plak...tp aku pelik kekadang ngn mak pak budak yg teman anak dia main buaian...agak2 la bape lama dh anak ko main. bg la orang lain plak. anak- anak org lain dh menunggu nk main buaian. tuk setakat ari nie safiyyah xde la nk main lama. dpt 5 10 minit pun dh ckup dh tuk dia.
 
kt lake nie jugak ada aktiviti bagi ikan makan. ikan keli yg bsr2 peha aku nie haa...xyah baying la peha aku bsr mane...tp mmg bsr. ada org cina jual food tuk ikan tu kt cni. 1 pack RM1. so bile safiyyah dh boring dia akan ajak pegi tgk fish. boleh la takat RM1 1 packet. byk tau. so boleh je la bg aku. slalu beli pun 2 3 pack je. cukup la tu.
 
risau jugak benar nyer tuk lepaskan dia duk sensorg bg ikan makan sbb aku nk bgn amik pic dia...
 
takut + geli benarnyer aku tgk ikan2 nie..bsr2 kau..ada jugak turtle, ikan2 lain..tp ikan keli yg plg byk la..yg bsr2 tu aku rs isi dia dh keras kejugn gamaknya.
 
 
kt lake valley nie jugak ada orang jual bubble...1 mangkuk RM5. aku bg la safiyyah main sb xdpt main buaian kan...bg la dia appy skit. nasib baik reti main.
pandai main sendiri...dia tgk aku main mcm mane dia ikut je la...lagi pun budak2 kn benda2 camni laju la dia. at dis age dia mcm sponge.. senang serap ape2.
 
 
nice pic..sape amik nie..terror giler. hahahahah
 
kt cni terlalu rmi orang...rmi giler yg jogging, ada yg main badminton, ada yg main ball sbb ada tempat lapang yg kosong tuk buat aktiviti lain. ada jugak yg byk food lepak2. kt cni mmg meriah. tp ko mmg kene tgk anak ko. aku prefer tuk aku ada je kt memane safiyyah ada sbb terlalu rmi org & aku xkenal sesape pun. risau aku klu benda2 yg x diingini terjadi kan...so baik sediakan payung sebelum hujan,
 
So far dh 2 weekend dah kitaorg melepak kt cni. jadi la kakak..yg penting masa mama dengan awak yer sayang.
 
Till We meet again,.
 

 
 

Monday, September 22, 2014

22 september 2014

 
yeaayyy...ari nie genap aku 28 tahun. xde hal pun reveal umur. walaupun mayb ada yg ckp muka tua umur muda tp nie la aku...actually ikut mak aku, aku lahir pukul 10 mlm 22 sept 2014. tahun nie rs nyer xde celebrate pape kot. sbb beday jatuh pd ari keje. rmi kawan2 & husband wish kt wassap, FB. tqtqtq..setakat jam nie xde pape yg special pun lg. husband pun bkn jenis yg suprise2. so jgn arap pape pun benarnyer.
 
jom kita selfie & tepek kt blog nie haa...hehehhe
 
berbaju coklat di hari ulang tahun kelahiran...bj raya pki blk.
 
pepagi smpi ofis nie la keje aku ari nie..selfie selfish...ngeh ngeh...
 
Happy birthday alyaa. moga makin bahagia, dimurahkan rezeki & anak, mejadi seorang hamba Allah yang taat & setia menjalankan tanggungjawab pada Allah, suami, ibu bapa & anak.
 
till we meet again.

CAR'S membership

aduhai...melepas. aku ngn husband melepas tuk renew membership tuk kereta. senang ada membership nie. cuci kete mmg marvelous. bersih, tp 1 tip dr aku klu nk anta kereta basuh is anta dekat tpt yg high end. KLCC, Pavillion sbb cucian & service dia mmg tip top. bersih giler kereta ko. aku penah la anta kt tpt lain yg xbape nk high end cucian dia biasa je.
 
membership nie kitaorg join masa memula beli kereta ini. husband aku la. aku xreti sgt bab - bab kereta nie. dia join tahun 2012. membership tuk 2 tahun. expired 2 sept yg lepas. kitaorg perasan ms 2 sept ptg. bank sume dh tutup mcm mane la nk renew.  masa tu aku ngn husband xde cash dlm tangan tuk renew. kitaorg xde CC yer. so xtau mcm mane nk renew. so melepas. rugi tul sb tuk renew hanya RM888 promo ari tu. sayang kan... mudah ada membership nie sbb kita xyah pening2 carik parking dkt mall. anta je basuh byr la RM10. senang. kereta bersih leh g shopping mkn2.
 
dh expired...tinggal card je la. sob sob sob.
 
tp tuk gantikan membership nie kitaorg amik pakej salon kt area umah. RM60 sebulan...tapi cuci kereta is FREE..yess true..FREE. boleh anta kereta sebanyak mane ko nk. hari2 nk anta basuh pun boleh je. xde hal. tuk polish ke ada harga member. so okay je la bg aku kot. so mayb kitaorg akan stay renew membership kt cni je. sbb lg mudah xyah msk mall. so lepas nie kene la merayap pusing2 dalam parking..
 
Till we meet again.

The chicken rice shop

safiyyah nie tersgt la suka mkn chicken rice kt chicken rice shop. klu dalam kereta kan ada iklan chicken rice kan siap dgn bunyi ayam...nnt trus je dia minta nk mkn chicken rice. memane je la xkira tempat. mmg jenuh la. klu ko bwk g kedai nasi ayam pak ali ke mak timah ke mmg xdipandangnyer nasi ayam tu. yg dia tau nk kene mkn dkt chicken rice shop. br btul mkn ns ayam. hahahaha..kadang2 klu dh 2 3 ari dia mkn xbape betul aku akan tny la klu dia nk mkn chicken rice. selalu nyer xpenah menolak.
 
sekarang nie kene amik set triple. tuk 2 - 3 orang. safiyyah dh consider seorang kt chicken rice nie. kenapa????
 
 
korg tgk punya bersemangat dia mkn. mmg dia suka sesgt chicken rice. semangat dia mkn. seronok aku suap. tp 1 perangai dia dia xkunyah betul2. lg2 klu time memula mkn sbb dia lapar. kejap je abis ns dalam mulut dia.
 
haaa..nie br half way mkn tau. ns nie tinggal suku je tau. suku je. byk giler dia mkn. aku try tuk stop kn tkt nnt terlalu kenyang plak kan. tp dia nk lagi. so suap je la,..
 
xpe la anak..mkn la. cuma mama klu boleh xnk la awak jd gemuk mcm mama nie. penat tau bwk badan. mama love u anak.
 
Till we meet again.

Thursday, September 18, 2014

happy birthday mak

18 SEPTEMBER 1958 tarikh orang yang paling aku sayang dalam dunia lahir. dia ialah Pn. Zaiton Mak aku...walaupun mak aku nie garang, tegas, tapi mak aku nie la yg plg terbaik sekali dalam dunia bagi aku. dulu ms kecik or sekolah aku takut nk bercerita tentang peribadi aku pada mak sbb mak sangat garang..tp sekarang dia la tempat aku mengadu. dia jugak yg dgr mslh aku kt ofis. dia leh hafal sape nape kawan2 aku kt ofis & sape nama kawan2 aku....
 
Mak aku jugak xabis2 memikir2kan tentang hidup anak2 dia. sampai sekarang dia akan risau dengan life aku dia akan pk tentang anak lelaki bujang dia yang xbalik2 umah lg klu dh kol 10 mlm. orang nie la yg byk berfikir.
 
mak xbape sihat,ada kencing manis. mak juga dh mula amik suntikan insulin setiap malam. dulu mak penah keje. dengan Bank Negara. tapi berhenti setelah 18 tahun (klu xsilap) berkhidmat. sekarang suri rumah sepenuh masa selain jaga cucu...
 
nie je gmbr paling latest yang aku ada dalam koleksi. mak bersama cucu plg kecik untuk sekarang. umar wafi. anak kakak.
 
Orang sayang mak...
 
Till we meet again.
 

berbuka puasa di Tropicana golf & country resort

Ya ampun,.,..rupa nyer cerita nie x up lg dalam blog. orang nk pegi haji pun dh selamat sampai pun mekkah or madinah. tak perasan.
 
meh2 nk cite skit je sbb dh berzaman sgt dh cerita nie kan. mampus la..org nk jd blogger ko nk jd blogger alyaa oi...tp cite tunggang langgang. nie tahun kedua berbuka puasa dekat Tropicana golf nie. 1st time pegi masa safiyyah umah 1 tahun. pegi bertiga & tahun 2014 nie masuk bertiga. hahhahaha..tahun dpn mayb dh 3 setgh. nape 3 setgh? setgh lg dlm perut. hahahah...in sha allah. itu sume rahsia Allah.
 
So tahun nie mmg aku yg request nk pegi berbuka kt cni. bile cerita ttg berbuka mesti la sbb makanan yg ada kt sana kn. food dia terlalu byk wei. sampai ko kene tny diri ko mampu ke nk rasa semua??? dari air yg berjenis2, sampai la ke goreng pisang yg ko leh jumpe kt sana. betul wei..ko jgn tny la ttg kambing bakar n all..confirm ada. confirm ok.
 
Antara makanan yg ada selain pisang goreng yang konon special sgt bg aku tu kn..(mmg special pun sbb restaurant lain akan buat strawberry celup coklat...bc smbil tangan kt bahu mata keatas.) nie antara menu yg ada ok..yg aku igt:
 
1. Kambing golek
2. satay ayam daging
3. udang sotong daging bakar
4. char kue tiew
5. kangkung sotong
6. segala jenis sup. sup ekor, sup perut, memacam
7. set nasi arab
8. lauk nasi putih jus name it... (sambal udang, ikan masak sweet sour sayur dll)
9. segala jenis bubur, bubur cha cha, bubur kacang hijau, bubur pulut hitam ada 6 jenis xsilap aku
10. nasi itik panggang
11. segala jenis kuih. kuih bakar or kemboja, karipap, seri muka, koci, kuih lapis, kuih talam segala la...ada la dlm 20 jenis kuih
12. 5 jenis air sejuk air cendol, tebu, air mata kucing
13. 2 jenis air panas the tarik & kopi
14. Sayur goreng ko boleh pilih &  bg pada chef tuk masakkan cara yg ko nk.
15. Segala jenis buah. (ms pegi musim manggis, rambutan, langsat so sume nie ada & byk)
16. ada gak ice cream
17.  PUTU BAMBU
18. APAM BALIK
19. GORENG PISANG, KELEDAK GORENG, CEKODOK PISANG, KEROPOK LEKOR
20. TART NENAS & CHOCOLATE CHIP
21. STEAMBOAT
 
 
Nie antara menu yg aku igt. ada lg yg tertinggal. yg aku guna font besar tu sbb bagi aku benda nie rare tuk dapat dekat buffet ramadhan yang lain. korang tgk la gmbr bwh nie..tapi mayb xjelas. sbb kitaorg smpi lambt & eushing amik food tuk standby berbuka.
 
nie tempat air sejuk..air panas xamik. lapar wei
 
jenis kuih yg ada...byk kan...mkn la sampai ko xmampu mkn
 
tempat masak char kueh tiew...sedap!!!
 
segala jenis goreng2.
segala jenis buah ada tau..byk plak tu. akan sentiasa topup.
 
tempat buat putu bamboo.
 
tart nenas & coklatchip
 
tempat buat apam balik & steamboat
 
buffet tuk segala jenis golek & bakar.
 
Puasa tahun depan mmg aku akan dtg lagi...hope xde pape halangan tuk dtg. sbb mmg terbaik. aku hanya akan spend duit sekali je 1 bulan puasa tuk berbuka luar. so aku mmg pilik tempat nie. melainkan ada group punya berbuka ngn kawan2.
 
till we meet again
 

Wednesday, September 17, 2014

t h i r t y 8 - g r a n d h y a t t

sebenarnyer aku teringin nk celebrate pape kt sini. masa birthday sang suami dulu igt nk buat kt cni tp dia xde buffet. aku suka buffet. tp kt cni xde. sbb ko kene spend memahal tp skit je dpt mkn. aku nie kan pemakan. kitaorg suka untuk menikmati makanan. kitaorg laki bini ada tabiat boleh duduk lelame tuk merasa sume mknan. aku jd teringin sangat tuk dinner kt cni lepas baca blog kak neena  http://neenaanuar.blogspot.com celebrate anniversary dia kt cni. tp husband kak neena photographer kot so gmbr mmg cantik. marvelous. aku nnt arap gmbr dr Note 2 je la.
 
aku suka sbb view yang sgt cantik ok. sama juga mcm KL Tower. view dia cantik. aku suka. tp since pegi siang so xde la lampu2 KLCC. tp still cantik. tapi klu suami ajak pegi cni pun aku xsure nk pegi ke x..sbb aku lebih pentingkan njoy food.
 
 
cantikkan..nie view yg aku dpt dr website grand hyatt. cantik nyer weh. aku mmg x crop gmbr nie. aku buat print screen je. sbb mmg aku amik dr website pun.
 
nk makan cni tp nk free leh x? atau pun sbb beday aku jus around da corner, grand hyatt buat buffet tuk ari aku nk dtg mkn kt cni. br la bes leh mkn segala makanan...dgn dessert yg marvelous. peh..tp xdo...
 
 
till we meet again.
 
 

Friday, September 12, 2014

Farewell at Madam Kwan Alamanda

Hari nie hari terakhir aku bersama roommate aku Pn. Naza. sedih nyer wei. aku xtau sape akan jd roommate aku. nama HR still x reveal lg kt HOD aku. kitaorg sume mcm tertanya2 sape. tuk department dh buat farewell mkn2 kt ofis. kali nie kitaorg all da girl plak buat sesame kitaorg. tempat nie aku punya suggestion sbb tempat dia kan relax, cozy je. leh lepak2 borak2 n njoy sesame kitaorg.
 
last pic together as roommate...im gonna miss u pn naza. such a nice lady u r.
 
With boss (purple scarf). nice boss.
 
kami lg. byk nau selfie. selfish. hehehhe
 
US.... zira xmasuk sbb dia la tukang amik gmbr.
 
seperti biasa aku la yg sibuk berangan & menyelit org amik gbmr. waktu nie penuh madam kwan nie..tp sbb kitaorg dpt meja bulat & nice location so kitaorg xsdr orang sgt rmi full house.
 
Good luck puan naza...
 
Till we meet again.
 

Perfume - Acca Kappa

Aku nie bukan la penggemar perfume gegiler. takat beli tuk pakai biasa2 je. kadang2 ada je yang aku keluar umah xpki perfume pun. ada kawan2 yg jenis xboleh kuar umah klu xpki perfume. tp aku plg gemar & suka orang sentiasa muka br lps mandi & Wangi. aku jeles la..sbb aku klu pape muka dh sememeh berminyak2, badan dh melekit2. tu yg aku rimas tu. sbb aku suka perfume & lotion. heheheh
 
sekarang nie perfume aku pki Acca kappa..penah dgr or nmpk butik dia? aku mula pki acca kappa nie ms 2009. beli barang tuk hantaran kawin. masa tu kt Pavi dia ada outlet. skang nie aku xjumpe lg dh outlet dia kt Pavi. mayb sale out kot kt Pavi. aku juga penah jumpe butik dia kt OU. 1 butik dia bukak. tp dalam setahun aku pegi balik dh xde. dh tutup. tp dia dh join skali ngn Parkson. tp serius perfume dia bes.
 
 
nie la botol nyer. brand acca kappa, jenis Glicine. Wangi. bau dia ala ala lavender. tp lavender dia kuar skit. nie lembut je. Dulu seigt aku RM179 kot. skang xtau.
 
perfume nie ada only perfume yg kau beli 2 kali. percaya x. perfume lain sume aku beli sekali then habis so xbeli lg dh. yg nie mmg fall in love btul. aku plan tuk beli lg 1 very soon. sbb dh abis. botol yg kanan tu ada la lg skit 2 3 kali sembur lg leh la survive. bau dia ada mcm bau White musk body shop...tp aku lg prefer yg nie. aku rs sweet sgt bile aku pki. hahahaha... Sila tahan muntah...
 
K la...nk membodek laki sruh belanja perfume.
 
till we meet again.

birthday cake

Bulan puasa lepas 13 Julai birthday Safiyyah. masa umur setahun aku buat birthday party. masa 2 tahun aku beli cake kt secret. so tahun ke3 nie aku nk pk sumting yg lain tp simple. kurang pki duit sbb nk raya. hahahah..mama kedekut. sbb bulan pose kan so aku mls nk penat2 kuar umah. So aku beli tepung segala & nk buat cake. wah!!!! macam x caye aku nk baking.
 
birthday girl layan ipad...hye girl cumel...mama love u.
 
Aku beli tepung segera je. hahahaah. yg dh siap campur segala bahan kt kedai. tinggal aku nk campur telor n butter. aku amik tepung tuk butter cake je. senang. lg pun mmg aku suka butter cake. semangat nie aku buat. mencampur telor, air, butter. kene la putar pki mesin klu x kang berputar plak tgn aku nie haa.
 
So bile dh siap aku terus pgl safiyyah tuk potong. ms ni bulan pose. x ke tertelan2 air liur orang sume tgk safiyyah potong cake kan..hahahah..
 
 
bakar bang bakaor...
 
anak aku dh xcited menunggu lilin xsiap2 pasang.
 
dh siap..mcm nk ditelah je cake tu yer kakak...yg pink anak aku. yg bj merah anak buah aka anak susuan aku jugak tu.
 
BLOW.......HAPPY BIRTHDAY SAFIYYAH NUR ZARA. cumel kan cake yg aku buat. hahahahah...penat sapu jem nk tepek candy bulat2 tu.
 
Dapat adiah dari mak ngah dia. dpt jugak adiah kak oi..
 
22 sept beday mama pulak. mane la lunch treat tuk mama nanti kan kakak.
 
till we meet again,
 

Lake valley bandar tun hussein onn

Nie cerita ahad lepas. safiyyah ikut mak ngah dia pegi playground. nie aktiviti dulu sebelum kitaorg start niaga. skang nie bwk safiyyah pegi playground indoor je. so ahad lepas merasa la dia berpeluh2. lari sana sini. Aku join kejap je sebelum g niaga. layan safiyyah.
 
buah ati aku yg makin lama makin kuat merajuk. mama sayang kakak.
 
 
oo benda nie aku xpenah cerita kan. safiyyah seorang yang sangat penakut untuk lalu dekat jaring2 longkang. nie jaring2 kt playground. aku pgl sruh dia jln pegang tangan aku dia xnk .
 
 
see....dia patah balik. geram je aku. aku nk biar dia berani skit. klu jalan kaki & ada jaring kt longkang dia akan menjerit & stop jalan. aku pun xtau la nape. setahu aku xpenah dia jatuh kt jaring2 tu.
 
patah balik naik tangga lg senang ati. hahahaha..
 
yeaaay!!! turun slide. seronok yer kakak...aku suka pegi playground kt mid valley. yg indoor tu. org tua pun boleh naik tau. suka aku. zaman aku dulu mane la ada byk playground indoor nie.
 
Kakak....meh turun cpt.
 
punya la ramai org kt  lake nie ari ahad tu. anak aku mmg xmerasa la nk main buaian, sbb ada mak pak yg xde sivic. ape kata kita bagi anak kita main tuk 10 minit then tukar bagi org lain yg menunggu. orang dh que dpn buaian tp mak pak yg xde civic lagi ngok nie buat bodoh je, ko kene ajar anak ko tuk share mainan public dgn org ramai. nasib baik anak aku dh bsr. so dia dh phm. xbape nk eran pun naik buaian nie.
 
So aku igt ujung bulan nie nk bwk dia g main palygorund kt mid. seronok. aku leh naik skali.xsbr. nnt aku nk carik blk gmbr yg aku naik slide kt mid tu.hahahah.
 
Till We meet again,.

Thursday, September 11, 2014

kanak - kanak & demam

 
lebih kurang kol 12 tadi dapat sms dari mak, safiyyah mcm nk demam. badan dh dedau. actually masa nk pegi keje pagi td ms aku kiss dia bdn dia mcm xbape bes. aku rs mcm dh dedau. tapi aku pk xkot. tp mungkin juga nk demam sbb anak buah aku kt umah sebelah 2 2 dh demam yg kecik tu. tapi sejak safiyyah dh besar sikit nie aku xbape risau klu dia demam. bg kanak - kanak klu demam biasa lebih mudah untuk jaga dari bayi. itu pendapat aku la.
 
Macam safiyyah klu dia demam aku akan tuam bdn dia ngn kain basah. aku akan mandikan dia kerap. sekarang safiyyah dh senang nk mkn ubat so aku xrisau sgt. dulu klu nk mkn ubat smpi 2 3 org kene pegang tgn kaki dia..punya la susah. ubat dh masuk dalam mulut plak dia leh sembur keluarkan ubat tu,. mane la nk senang bagi ubat klu itu gaya nyer.
 
xsilap aku ada je ubat demam dalam fridge tu. tp aku ckp kt mak aku jg bg ubt tu. korang ada baca x yg budak tu meninggal (kalau xsilap) sbb mak dia bg ubat yang dh lama dalam fridge. bahaya okay , aku dulu pun camtu la gaya nyer. bagi je ubat dalam fridge yang dah 2 3 bulan tu. So dah xboleh buat camtu. balik nie aku nk tgk dulu keadaan dia mcm mane. klu mmg xkebah gak demam dia, kene la bawak ke clinic.
 
nie masa dia demam masa bulan puasa yang lepas. malu mama asyik2 nk amik gmbr. tutup muka. plss!!! don't take my pic.
 
dh balik umah. flat. demam panas yang amat. muka, mata, idung sume dh merah. tido je. totally knock out.
 
bgn je tido mlm tu kene plak attack asma. safiyyah punya asma dia akan batuk & batuk...continue batuk. so kene la amik inhaler.
 
 
dh lega batuk sambung balik tido.
 
aku prefer tuk letak kain kt dia mcm nie. kain tu basah. bkn lembab. so katil mmg akan basah skit la..xpe janji anakku sihat. klu dia xtido aku mmg ajak pegi mandi je, lg elok. sume tempat keluar panas.
 
masa safiyyah 6 bulan dia kene demam panas sgt. masa tu kitaorg kt taiping oliday ber3. pegi Pantai ospital & doctor suruh kerap mandikan. tapi doctor tu punya pegangan lain dari yang lain. Kalau budak demam bukan mandikan dengan air sejuk. tp air suam. sebab kita demam, klu mandi air sejuk urat2 dan saraf akan mengecut bile kene air sejuk. xelok. so kene mandikan dengan air suam. aku pegang doctor tu punya advised till now. mmg akan mandi air suam & kerap.
 
Hope bukan la demam teruk. demam nk besar je yer kakak. kakak kuat. u go girl..
 
Till we meet again.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...