m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 23, 2014

Lake valley bandar tun husseion onn eveery weekend

Sekarang weekend ptg kitaorg xpegi memane pun sbb en suami niaga. kitaorg niaga biasa2 je buat tambah2 duit ujung bulan. so bile en suami bukak kedai aku bwk la sikecik safiyyah nie g playground. nk g jln berdua msk jusco ke the mines ke xminat la nk jalan berdua. lain rsnyer kita pegi jejalan tp en suami niaga cari duit tuk kita.
 
aku bwk safiyyah pegi playground dekat lake valley Bandar Tun Husseion Onn Cheras. kt cni meriah. sbb mcm2 aktiviti ko boleh buat selain budak2 main playground. safiyyah boring skit bile bab main playground sbb dia still kecik & pergerakan dia xlaju sbb dia mudah rs nk jatuh. so bile budak2 besar lagi laju & potong dia dia jd boring. dia akan tunggu tunnel or slide tu kosong br dia akan naik. tp biasa la bebudak kan..dia peduli ape ko in que ke x. dia jalan je. so dia xsuka mcm tu. kiranya anak aku nie org yg mengikut undang- undang la..walaupun mak dia x.
 
 
kt tunnel nie la yg slalu budak2 lain potong que...sian dia..
 
cak mama....nie tunnel kecik. yg rendah skit. tunnel tadi tinggi so rmi budak2 bsr yg main.
 
kakak....mama love u kakak
 
 
lps main slide nie dia nk main buaina plak...tp aku pelik kekadang ngn mak pak budak yg teman anak dia main buaian...agak2 la bape lama dh anak ko main. bg la orang lain plak. anak- anak org lain dh menunggu nk main buaian. tuk setakat ari nie safiyyah xde la nk main lama. dpt 5 10 minit pun dh ckup dh tuk dia.
 
kt lake nie jugak ada aktiviti bagi ikan makan. ikan keli yg bsr2 peha aku nie haa...xyah baying la peha aku bsr mane...tp mmg bsr. ada org cina jual food tuk ikan tu kt cni. 1 pack RM1. so bile safiyyah dh boring dia akan ajak pegi tgk fish. boleh la takat RM1 1 packet. byk tau. so boleh je la bg aku. slalu beli pun 2 3 pack je. cukup la tu.
 
risau jugak benar nyer tuk lepaskan dia duk sensorg bg ikan makan sbb aku nk bgn amik pic dia...
 
takut + geli benarnyer aku tgk ikan2 nie..bsr2 kau..ada jugak turtle, ikan2 lain..tp ikan keli yg plg byk la..yg bsr2 tu aku rs isi dia dh keras kejugn gamaknya.
 
 
kt lake valley nie jugak ada orang jual bubble...1 mangkuk RM5. aku bg la safiyyah main sb xdpt main buaian kan...bg la dia appy skit. nasib baik reti main.
pandai main sendiri...dia tgk aku main mcm mane dia ikut je la...lagi pun budak2 kn benda2 camni laju la dia. at dis age dia mcm sponge.. senang serap ape2.
 
 
nice pic..sape amik nie..terror giler. hahahahah
 
kt cni terlalu rmi orang...rmi giler yg jogging, ada yg main badminton, ada yg main ball sbb ada tempat lapang yg kosong tuk buat aktiviti lain. ada jugak yg byk food lepak2. kt cni mmg meriah. tp ko mmg kene tgk anak ko. aku prefer tuk aku ada je kt memane safiyyah ada sbb terlalu rmi org & aku xkenal sesape pun. risau aku klu benda2 yg x diingini terjadi kan...so baik sediakan payung sebelum hujan,
 
So far dh 2 weekend dah kitaorg melepak kt cni. jadi la kakak..yg penting masa mama dengan awak yer sayang.
 
Till We meet again,.
 

 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...