m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 2, 2014

Ramly halal mart - Putrajaya

 
Morning morning....
 
 
nie nk cite psal mkn lg. Sabtu lepas aku pegi makan burger dekat Kedai Ramly. mak aku punya idea. dia dh penah mkn. kitaorg pegi reramai 14 orang all together. masa sampai meja kosong ada 2 je tuk 6 orang. lagi half xde tempat duduk. tapi sbb mls dh nk pikir tempat makan lain so kitaorg tunggu je sampai ada meja kosong. Konsep kedai nie self service & burger disediakan based on order. bukan siap2 masak. bile ada order baru masak daging or ayam or pape yang korang pilih. so kene menunggu la. bkn la mcm restoran yang lain2.Total order kitaorg malam tu RM130++. sbb ada amik set ada amik ala carte sbb ada promo 1 burger RM3.
 
Nie kaunter order. ada 2 cashier. 1 cashier order food 1 kaunter beli frozen.
 
Dah nama pun kedai Ramly kan,.mesti la ada jual daging nugget & roti dari ramly kan. stok byk giler & ada promo jugak. mayb sebab kedai nie baru bukak kan.
 
kalau tadi psal roti & daging burger, nie cite tentang sos. sume ada jual kt cni. sume serba lengkap tuk buat 1 burger. ada roti, ada daging burger ada cheese, sayur (carrot, kobis) & sos. ada 3 jenis sos, tomato, cili & black pepper. aku paling suka sos black pepper. sedap. xpahit. byk kan stok dia.
 
nie hasil sampah dari meja aku. kenapa gmbr sampah? sbb lupa nk snap masa memula burger sampai sebab duk sibuk agih2 kt family members.
 
Selain burger kitaorg ada beli nugget tempura. guest what??? Sedap weh. rasa nugget tu pun memang sedap..mkn lak panas2 mmg lg terbaik la. malam tu punya promo 1 beg nugget tempura RM10 je.  pak cik & kakak aku siap membeli belah kt sni. senang tuk stok bekfes anak - anak g skolah katanyer. Aku anak xskolah so duk diam2.
 
Tempoh tuk menunggu kitaorg malam tu adala dalam 30 minit. order xla siap semua dalam 1 masa. tp 30 minit menunggu, sume dpt burger. tinggal nugget je. so tetap puas ati bg aku. Rasa dia??? bg aku sedap. berbaloi dengan harga. Dia ada jual set jugak tau. even chicken chop & lamb chop pun ada. harga bg aku berbaloi. chicken chop RM11, Lamb chop RM14. murah pe. burger set xlebih RM10 pun. paling mahal pun burger oblong xsampai RM10. sebab tu aku ckp berbaloi. korang pegi la try.
 
nnt aku up lg 1 cite makan erk.
 
Till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...