m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, September 8, 2014

Sabtuday di IKEA

 
Macam dah plan ari sabtu kene pegi IKEA tuk beli barang. tapi pagi tu pegi jumpe supplier dulu psal hal barang - barang niaga. Jalan jem wei...nk masuk KL jln jem. truk gak la..mengantuk dh aku tunggu nk lepas jem. igt kt tepat biasa jalan lok yu tu dh settle rupanya jalan tun razak pun jem...mmg dengan mata aku skali jem mengantuk. aku tido la dalam kete. settle hal kt KL trus nk pegi IKEA. tapi pun jalan jem nk keluar dari KL. boring tul aku.
 
sampai IKEA dalam kol 1.30 petang. perut kitaorg dah lapar, en suami cakap klu restoran IKEA kosong terus pegi mkn. klu nk round dulu nnt lapar. tapi mcm biasa la lunch hour ngn restoran IKEA mane penah kosong. penuh sepanjang. plg malas nk carik tempat duduk. IKEA baru lepas renovate restoran dia. tapi aku xsempat nk amik gmbr. cantik...lg ceria tempat makan dia.
 
so masa kt dalam showroom tu ramai la orang. banyak tul duit orang Malaysia nie. membeli belah sesaje. tapi xde la sampai tahap susahnya nk jalan. cuma ada je yg duk berborak tengah2 jalan. eh cik kak, cuba duk lane tepi bg orang jalan. xde la jem IKEA nie. besar gabak IKEA nie tapi klu xreti nk duk tepi mmg akan jem punya.
 
Sampai je kt tpt katil budak2, anak aku nk turun dari pram dia. dia nk main kt katil. dia ckp itu katil dia. "Dia amik atil kakak"...aku kn baru beli katil tuk dia. tu yg dia igt sume katil mcm katil dia.
 
cantik la deco mcm nie. nanti yer kakak..ada rezeki kita 1 family ada bilik tuk kakak. nnt mama deco cecantik bilik kakak.
 
gegolek atas katil IKEA. aku risau gak klu dia gatal2 lepas baring atas katil nie. yelah mcm2 budak dh duk baring atas katil nie. tp xde pape pun. sihat je anak aku. nie antara design yg aku survey kt ikea dulu sebelum beli katil safiyyah kt Twin Baby. tapi sb nk pki cpt kita amik yg kt twin baby.
 
Lepas dh amik sume barang, terus keluar. perut dah lapar & mengejar masa so kene cpt. aku dh mcm berlumba jalan kaki dah kt showroom tu. punya laju. sentuh2 capai2 tgk2 jalan...xleh lama2. settle bayar trus keluar beli makanan kt café IKEA. ramai orang wei. Restoran atas ramai sini pun ramai. btul2 buat duit tul nie.
 
orang queue bont to bont okay. sume dh lapar gamaknyer. dh kol 3 petang kan.
 
karipap telor IKEA. aku  beli 2 beg. 1 beg ada 6 keping karipap RM5++ (aku xigt harga ) pastu beli ball salmon 2 ngn kombo 2. cukup la sementara nk tunggu mkn mlm kang. sbb kejar masa xsempat nk g lunch.
 
tempat duduk penuh & rushing so sambil berjalan nk pegi kt kete sambil makan.. letak je food dalam stroller & troli...janji boleh (yer tau xelok mkn berdiri sambil berjalan sambil berckp.) tp nk cpt.
 
Stroller anak aku pun kene tibai letak food skali. safiyyah tgh mkn ball salmon. sedap wei. 1 cup 2 ada 4 ketul ball RM4.50. sedap. anak aku suka 4 ketul dia mkn.
 
nk pegi kt kereta,,,,nk mengangkat berat so terpaksa la turunkan anak aku letak barang. sian anak aku. nasib baik xnangis tgk stroller dia jd troli. tp dia dh biasa ngn keadaan nie. hehehehe...untung ada stroller. xbyk pun barang yg aku beli. lg pun barang tuk aku dalam beg biru tu je...yg lain tuk ofis..tp yg plg aku suka skali beg IKEA tu. yg plg kecik .susah nk dpt. senang nk bwk barang.
 
Aku plan bulan 10 nnt nk pegi IKEA lg. nk beli brg lg. aku suka barang2 kecik2 kt IKEA. brg2 pelik pun byk. rare skit. tp pegi IKEA nie kene ada budjet & berigt masa amik barang klu tak pengsan ko nnt time bayar bill.
 
Till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...