m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, October 16, 2014

Ikan bakar Parameswara - UMBAI.

Selesai majlis siang td kitaorg 2 biji kereta nie singgah umah mak cik aku kt Padang Temu, Ujong Pasir.dekat ngn Bandar hilir. pastu laki aku la punya idea g mkn ikan bakar. Klu ikut kitaorg pegi makan kt Duyung la. 1 sebab mmg dh biasa kt ctu & dekat ngn umah mak cik aku nie. tp mak cik aku ckp kt umbai sedap. aku ngn laki aku pun mula cite yg kitaorg dh terkena smlm kt umbai. xsedap sungguh. rupanyer kitaorg pegi salah kedai. kedai yg kitaorg pegi tu kedai kecik2...mmg xsedap. blkg kedai kecik2 tu kedalam skit ada 1 medan selera / restaurant besar nama PARAMESRAWA. So akcik aku pegi ptg tu book tempat tuk kitaorg sekali ngn masakan. kitaorg gerak kol 8. 8 .15 sampai sana, punya la rmi umat manusia I tell u. korg tgk la gmbr2 kt bwh nie.
 
nie entrance dia. korg kene jumpe sign board nie. xyah la mkn kt kedai2 kecik kt dpn tu. bkn nk menghancurkan bisnes org. aku pun penah sekali bg bisnes kt orang. tp klu dh bakar ikan tu bakar bodo je baik xyah. ko phm x bakar bodo?? ikan tu dibakar tanpa ada sos atau plg kurang pun xde kunyit. garam semata.
 
 
ada dalam 100 meja kt cni. setiap meja ada no. aku duk meja no 64. penuh okay. sume tpt penuh. mmg rezeki owner restaurant nie la


 
 
 
 

 

ini tempat pelanggan pilih ikan & jenis masakan. beratur I tell u. fresh2 ikan & xputus stok.

tetiba je gmbr nie kan??? pelik kan. benda kuning yg terapung tu ialah big birg dlm cerita cartoon (xigt nama). budak meja blkg di pegi baling ke dalam laut. tp elok je dia xnangis. klu anak aku mau meraung. hahahah.

nie masa tunggu food.  kene paksa amik gmbr. hahahah.

nie antara menu yg kitaorg order. ikan bakar, ikan masak 3 rasa, sotong goreng tepung, kalian goreng & ada 1 lg ikan masak stim. smpi lambat. nk ikutkan ada 1 lg menu. ikan pari masak asam. tp xde sbb lambat sgt xsmpi2. so cancel je terus.
 
2 ikan masak stim. xrasa hanyir pun. elok je rs nyer. aku yg abis ratah sume lauk nie. family kakak aku mkn awal so byk mkn ns so lauk2 xbape lauk. diaorg lapar tahap mengigil2. hahahahah.
 
bagi aku overall sedap. ada rasa compare dgn tpt yg aku mkn midnite smlm. so lepas nie aku ada 2 pilih. klu x parameswara dekat Umbai aku ada 1 lg Duyung dkt area Padang Temu.
 
K org leh la cuba memane yg korg nk. yg korg selesa. aku xleh reveal harga yang aku dpt. sbb tpt nie kawan pak cik aku punya. so harga lain la. xkn boleh sama dgn kita yg dtg tp xkenal sesape. tp harga dia aku rs munasabah. munasabah dgn ikan yg fresh. dgn kualiti food. lg pun Ikan Bakar Umbai nie mmg terkenal. so pegi la try sendr.
 
Till we meet again.
 
 
 
 

 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...