m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, October 23, 2014

KULCATS BARRIO - TTDI

HAPPY DEPAVALI.....eh tetiba...yelah semalam kan deepavali..kene la wish. hehehe..jom back tu the story mory morning glory...
 
semalam aku ada lunch date dengan 15-2-3..mesti korg tertanya2 ape dia la 15-2-3 nie kan.. nie no rumah yg aku ngn kawan2 duduk ms kt hostel UiTM dulu. kitaorg berlima. punya la payah nk jumpe I tell u. kitaorg mula kenal 2004...smpi skang dh 10 tahun kenal. tapi br empat kali je kitaorg jumpe lepak2 minum2. I tell u. punya la payah nk jumpe. masa pegi jumpe memula dulu, aku br kawin. yg lagi 4 lum kawin. pegi bukak pose kt shah alam. masa nie da only yg kitaorg lengkap 5 orang. lg 3 kali jumpe...mesti ada je yg xlengkap. sedih. susah nau2 nk jumpe semua skali.
 
kitaorg janji nk jumpe kol 12 kt Kulcats la..tujuan utama jumpe nie pun sbb pengantin nk anta card kawin. seperti biasa ada 4 orang je. tapi nasib aku masuk awal & dpt tempat yg agak bes jugak la.. hahaha. so kol 12.30 dh lengkap sume kitaorg proceed ngn makan2. aku ada la buat surprise kecik nau2 tuk MOM 2 B & BRIDE 2 BE..aku xreti tuk buat baby shower & bridal shower nie..lg pun budjet jd besar tu. kene berjimat skang. hahaha. kadang2...benda yg simple lg dihargai dari yg bsr2.  harap kawan2 aku suka.
 
Yang ni nama nyer combie...rindunyer!!!! my sayang.
 
nie ahli baru 15-2-3. hahahah..nie anak aku la.
 
 yg bj belang2 waed (mom to be) & yg bj pink tu rynn (bride to be) nie 2 orang buah ati aku..
 
 yg nie pengarang jantung aku...anak ngn bapak sama je muka masam.
 
a little surprise form me tuk buah ati saya...diaorg tgh bergaduh mcm mane nk posing dgn cake tu. nk bagi nmpk tulisan tu. hahahaha
 
 akhirnyer...ada byk gmbr diaorg gaduh tp 1 je la aku tepek. yg nie dh dpt solution. hahahah
 
nie menu yg aku pilih. Lamb chop.
 
aku punya review tuk mknan ini.... (out of 5)
 
presentation : 2
taste : 2 & half
quality : aku boleh bg 3 and half. sbb aku mkn dh sejuk sbb tunggu food orang lain sampai,
 
nie combie punya. aku tny sedap x dia kata okay la..
 
tgh gaduh lagi psal tomato cery. hahaha... diaorg pun kata rasa tuk food diaorg okay je. biasa - biasa je..
 
Review tuk dessert plak...(out of 5)
Oreo Cheese cake: Sedap...aku suka
presentation: nice. simple. aku suka wording tu. mmg yg aku nk.
aku bg 4 and half.
 
Strawberi cheese cake : sedap jugak. aku suka jugak. cume manis skit.
presentation : sama mcm oreo.
aku bg 4 1/2
 
Pavlova : cantik....tapi aku mmg xsuka pavlova sbb dia manis. tp sedap la.
 
aku rs mmg dia boleh kill dia punya customer ngn dessert kot. mmg sedap & byk pilihan. aku lupa nk amik gmbr dessert. leka berborak.
 
 
klu nk cite tentang service plak.....
 
aku adalah orang ke 2 yg masuk restaurant nie...sebelum tu hanya ada 1 table je yg ada orang. tp kitaorg order agak lmbt sbb tunggu yg lain. tp xkisah. tp cara dia bwk kelaur food dia camni..
 
aku order Lamb chop.. kebetulan ada meja lain yg order lamb chop. so dia akan buat aku punya sekali dgn meja lain. pastu laki aku punya order surf & turf..kene tunggu smpi orang lain punya dh settle so dia akan keluarkan sekali dgn surf & turf meja lain. mcm tu la cara diaorg buat meal. kitaorg menunggu makanan sampai dekat 30 - 40 minit. satu satu makanan sampai. paling last yg sampai laki aku punya. orang lain dh abis makan. dia makan la sorang2. sian kan.

review tempat dia plak:
tempat dia mmg bes...relax je. walaupun ramai orang penuh kedai aku xrs bising..kenapa erk?? ke aku n group sgt bising smpi xdgr orang lain?? hahha. kedai dia bersih. staff pun bersih. penampilan sume bersih. kitchen doa see thru tau..so bg aku okay je. xde la aku meninjau ke dalam tp dr luar leh nmpk okay.
 
 nie sesi kira bill. sebab bayar sekali kan..so kene kira balik la..
 
our last pic...15-2-3.. yg dh makin berkembang...so far ahli 15-2-3 5 ahli asal, ada 3 husband going 4. ada 2 kids going 3. soon akan bertambah2 lagi.. rindu mmg xleh nk ckp la tahap rindunyer kt diaorg nie...susah & payah nau nk berjumpe. sedangkan semua nyer dalam Selangor je. 2 orang kt shah alam..sorang kt Klang & lagi dua kt kajang. aku dh rasa mcm sume nyer duduk kt Kedah, Terengganu, Johor je.. heheheh.. 
 
semalam hari yang indah. yang bahagia. hari melepas rindu..
 
Till we meet again 15-2-3. love3

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...