m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, October 7, 2014

Potty train

safiyyah dah 3 tahun 2 bulan ++ so aku dh startkan potty train. tp aku xde la beli toilet bowl yg tuk budak2 tu..sbb payah bg aku tuk aku yg bersihkan blk benda tu. aku start train dia xpki pampers dalam 3 minggu lepas. masa sabtu ahad. sebab masa tu je yg aku ada kt umah untuk train. xkan nk arap mak aku yg train dia kan...kesian. so aku rs better start cepat & train safiyyah.

untuk ari pertama merasa la jugak 2 kali dia kencing...tp dia akan stay kt 1 tempat & cousin dia akan repot kt aku yg kakak (safiyyah) dh kencing. 1 kt hall 1 lg kt dlm bilik. jenuh la aku lap mengemop sume. mmg bersih umah ari tu. walaupun aku dh pesan...kakak nk kencing bg tau mama. so mmg dia buat la. tp dh kencing br bg tau mama.

so next week nyer aku tukar plak pesanan...kakak nk kencing pegi toilet ok...pun mmg dia ikut ape yg aku ckp. sbb dia kencing btul2 dpn pintu bilik air. ko rs nk nangis x? tp xpe lg. simbah je air msk bilik air. so settle.

last week plak aku dh berani biar dia tido siang tp xpki pampers. sebelum dia tido aku bwk pegi bilik air sruh kencing. tp lepas sejam dia tido je aku terus kejut sruh bgn kencing. aku berani la buat camni sbb setakat ari nie dia xnangis bgn tido. (jgn berubah yer kakak)

nie la budak yg dh kencing br g tau mama dia dh kencing..
 
Aku harap akan berjaya la by end of dis year safiyyah xpki pampers lg. tp mama yg kene rajin.
 
Till we meet again
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...