m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, November 13, 2014

meggi kari

Kelmarin melayan cerita Korea. Bile ada stok baru la boleh melayan balik. Alya nie punya jenis klu minat kt artis xde la sampai nak beli cd or kaset tu. Da only kaset yang penah beli pun dulu ms sekolah...compilasi lagu2 lama air supply, Kenny roger....so boleh la. yang lain seingtnya mmg xde beli. kecuali beli CD tuk anak je. hahahah.
 
Biasa la cite - cite korea nie mesti ada makan punya kan...each time tengok diaorg mkn boleh meleleh air liur oo. diaorg jenis mkn bersungguh2. beria - ria makan. suka tgk diaorg punya nasi...melekat2. suka. Lg satu yg org Korea suka mkn is Ramen...sama dgn kita punya Maggi la..sedap nyer.
 
so kelmarin xleh tahan. trus masuk dapur carik maggi...mmg rezeki tul. ada plak maggi curry. terus bukak fridge carik sawi, cili api ngn telor. wah!!!! sume bahan - bahan ada. terus rebus air...sebelum rebus maggi, aku suka basuh dulu maggi tu. pastu separuh jln tgh msk maggi tu akan buang air rebusan tu. amik air baru. maggi dh lembut campak sume bahan - bahan tadi. dh lama giler xmkn maggi nie. masa belajar dulu mmg kemaruk la ngn maggi. tiap2 minggu dpt duit blanja je mesti beli stok maggi.
 
maggi curry + sawi + telor + cili api = terbaek!!! deabak!!
 
hahahah...Korea punya psal dh kol 10 mlm makan maggi. mane la xgemuk. Sedapkan..ada x yg teringin nk buat lunch hour nie?? hahahah
 
till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...