m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, November 28, 2014

MPKJ

 
 
 
Sesiapa duduk area Kajang??? tau x dalam website Majlis Perbandaraan Kajang sebagai penduduk Kajang boleh buat aduan. ape saja aduan boleh dibuat kt cni. tp kene mendaftar dulu. ada kene masukkan a few details tentang kita. alamat rumah, handphone no etc...
 
 
masuk website MPKJ...dekat bahagian penduduk then E-aduan...ikut je arahan selanjutnya...
 
 
 
macam kes alyaa nie, kawasan belakang rumah ada tikus...or nama kampong dia cik T... so buat report. MPKJ akan dating tuk siasat & terus ambil tindakan. macam kes cik T nie MPKJ  terus tabor racun tikus je. Xtau la selesai ke x isu nie kan..sbb isu cik T nie susah nk selesai. sbb sisa makanan dari sinki akan keluar ke longkang nie so cik T suka la..
 
yang biru2 tu racun cik T. even ujan pun dia xabis or musnah..still there.
 

 
Sebelum nie, jalan utama area umah alyaa nie berlubang...besar & takut org langgar ada hamba Allah yg tutup dengan cone oren je..malam kalau orang yg xtau mmg akan langgar lubang sekali dengan cone tu..sbb lampu kadang2 xmenyala.
 
So alyaa buat report..xsmpi seminggu jalan tu dh berturap elok. maknanyer report kita diambil perhatian & tindakan. klu ada ape - ape masalah yang melibatkan MPKJ boleh terus buat aduan. takde masalah.
 
Saje nk share isu nie sebab rasanya xrmi yang tau...jgn tny Majlis perbandaraan yang lain sbb xtau. hehehe..tapi boleh je check dekat website diaorg..mesti ada info. Harap sharing nie membantu.
 
Till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...