m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, January 28, 2015

Aquaria KLCC

Sabtu lepas naik jejantas KLCC kitaorg pegi aquaria plak. ini la plan yg sebetulnya. naik jejantas tu plan tetiba. pegi bukan musim cuti sekolah xde la rmi sgt. tp otw ke aquaria tu rmi orang ooo. igtkan mesti penuh la aquaria tu rupanya ada exhibition university kt situ so okay la...punya penat berjalan nk ke entrance aquaria nie..jauh giler. dgn dokong safiyyah lg (malas nk bwk stroller masuk klcc - masalah escalator & lift. husband xleh dokong. sakit belakang..jadi nyer jadi la alyaa mama yg konon gagah... 
 
Harga tiket leh check kt website diaorg. byk info kt sana...ini kali ke dua kitaorg bertiga pegi aquaria. 1st time pegi masa safiyyah kecik lg. dalam setahun lebih. yg dia tau semata2 fish...tu pun mungkin dia confius tgk fish bsr sgt. hahaha. fish kt umah dlm aquarium kecik je. ahhaah. kali ini pegi safiyyah mmg dh request nak tgk star fish. tp alyaa sebagai mak pun terkejut tgk start fish..sbb dari kecik kita mmg dh ditunjukkan star fish tu warna oren, cantik, berwarna..tp bile pegi kt aquaria warna coklat kekdah nyer.
 
cubaan memegang star fish..nasib baik dia xminta star fish warna oren. hahahah. kt entrance aquaria nie ada a few ikan start fish n even shark yg kita boleh pegang.
 
xtakut...tp rs mcm pegang kayu je start fish nie. hahahah
 
 nie dh masuk dalam. area main tank...
tkt tgk gigi dia. grrrr!!!!
 
dua kali kitaorg masuk main tank nie..xpuas tgk...
 
bsr giler kan...merasa tgk dia berak. hahahahah...
 
ikan pari nie xnmpk ape yg dimakan kerana mulut yg berada di bawah badan dan mata di atas badan.
 
dh keletihan..tido dpn main tank. show area. lantak la.janji dia appy
 
feeding time....seronok jd diver nie kan...bukan senang ooo keje nie...
 
untuk budak - budak mmg diaorg akan suka la...tuk kita yg dh bsr niejd teruja dengan ciptaan NYA...
 
jom weekend bawak anak - anak pegi aquaria...better kot pegi tpt2 mcm nie dari pegi shopping mall. skang nie..alyaa cuba bawak safiyyah pegi berjalan tempat2 yg berfaedah. hahaha...lg pun bgs jugak xde abis duit.
 
Till we meet again.
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...