m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, March 20, 2015

GST

lama nye la xupdate blog nie...bz sgt la lately nie..skang nie pun dh pindah ofis. ofis tgh renovate besar - besaran. dh duduk berjemaah rerami je dlm 1 bilik bsr iaitu classroom yang diconvert jadi ofis. memula mmg sakit la...nmpk serabut giler tp skang dh okay skit.
 
 
nie bilik lama masa kt tingkat 2. meja dh kosong. dh ready tuk pindah ke tingkat 3.
 
nie la keadaan sekarang. 1 bilik besar 10 orang duduk. sempit pt senang. xyah col lagi dh staf.. jerit je. sume 1 bilik.
 
 
Korang tgk la punya la serabut kan...hahaha...aku nk buat keje pun dh mcm serabut dh.

eh melalut dh dr tajuk nie...skang nie alyaa tgh tension giler psal GST. mmg xsuka la weih...serabut. byk benda nk kene ubah. yang jadik lg sakit sbb dulu person in charge pasal GST nie orang lain, skang nie orang tu dh pindah alyaa la kene buat. mmg xphm la. alyaa xikut dr mula sbb tu mmg susah nk phm konsep GST nie.

lagi pun mmg ada bunyi2 yang menyatakan dengan ada nyer GST nie living ocst akan jadik lg tinggi. mungkin ada betul nyer..bile kebanyakkan pembelian akan ada GST so mmg akan sakit la tuk rakyat Malaysia survive. nak ckp lebih2 pun xleh sbb blum btul2 phm lg dgn konsep GST. tp so far elum ada skit pun rs GST nie bagus & berbaloi. hahahaha...tp of course la kerajaan ada sebab buat perkara nie. kita rakyat nie ikut je la...
 
tp mlm td punya berita kecoh psal kadar pengangkutan awam naik harga. dalam facebook pun kecoh jugak rakyat2 marhean nie marah. of coz la marah. sebelum nie kata pengangkutan awam tidak akan dikenakan GST. tapi 2 minggu sebelum GST dh umum pengangkutan awam naik. bile pengangkutan awam naik, harga barang pun akan turut naik tau. tapi pape pun kerajaan mesti ada sebab tersendiri la nape kene laksanakan GST.
 
K la..ckp byk pun xguna..keje melambak2 nie. isnin depan dh kene ke UNITEN muadzam..so keje byk..
 
til we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...