m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, April 20, 2015

C i n d e r e l l a

 
Kecik - kecik dulu slalu berangan tau nk jd princess. hahaha...pakai gaun besar, duduk kt istana, ada orang serve air, ada maid. hahaha..xyah nk ckp alyaa kuat berangan la..mmg rmi je pun yang berangan nak jadi princess kan???? xpe2 kalau xnak mengaku...sendiri tau. hihihihi.
 
budak nie berangan nk jadi princess la nie. tgk la posing dia tu.
 
 
tapi dulu - dulu xde la ada patung Barbie ke, sofia the first ke mcm sekarang nie. dulu minat sekadar minat. sekadar baca novel. tapi zaman sekarang nie, zaman anak - anak alyaa mmg penuh la patung - patung Barbie, princess atau pun sofia the first kt atas katil dia. even Panties dia pun dia nak yang ada gmbr princess. dia penah tgk kt H&M dulu. tu yang dia nak jugak...over anak mama nak pakai panties H&M.
 
semalam pegi la tgk cerita Cinderella. tengok dekat GSC IOI City Mall. seronok tau tgk dkt wayang baru nie..semua sedap lg sume best lg. kerusi empuk, air cond sejuk, sound system pun best. dah lama janji ngn safiyyah nk bawak dia tgk wayang tapi xsempat2 lg. pegi hari sukan papa la, mama teambuilding la. so semalam baru ada free.
 
baru masuk hall nie...tengah nk ready2. tapi mama sibuk jugak nk amik gbmr...so dapat la gmbr gegar. hahaha
 
all set...
 
sebelum cerita Cinderella nie start ada cartoon frozen sekejap..dalam 5 minit. ada lagu nk celebrate birthday anna. so safiyyah mmg happy la. bile start cite Cinderella dia ok lg. bile pertengahan cerita je dia dh busan. sbb Cinderella ni manusia yang berlakon jadi Cinderella bukan cartoon. dia hanya diam & njoy movie masa cartoon frozen & separuh perjalanan cerita Cinderella & masa ella jadi Cinderella & pegi tari menari. sbb Cinderella pakai baju cantik, baju besar, ada horse. lain - lain dia dh xduduk diam. penghujungnya duduk main dekat tangga. hihii
 
tapi overall cerita Cinderella nie okay dan xde masalah untuk kanak - kanak tengok sebab scene kiss molot pun xde. so pendapat 20sen alyaa nie...cerita  nie sesuai untuk kanak - kanak tgk. sbb pe tau alyaa ckp mcm nie...sbb kadang - kadang nama cerita cerita tu sesuai untuk kanak - kanak dan keluarga tapi ada je kiss skit2. so nie mmg totally xde. & part kene buli ngn kakak tiri dia xteruk. so xde la kanak - kanak jatuh fobia nanti.
 
full house tau masa kitaorg pegi tgk movie nie. ramai parents dating bawak anak - anak. so bawak la anak - anak korang tengok Cinderella...xpe pun kalau dia nangis sbb sebelah alyaa ada baby & 2 3 kali menangis. tapi im ok with it..nama nya pun budak mesti la nangis, xduduk diam. jom2 bawak anak - anak g tgk wayang.
 
Till we meet again.

Wednesday, April 8, 2015

Fast & Furious 7

Sape dh tgk??? sape dh tgk??? alahai sedih nyer part yang last sekali tu. tribute to Paul walker. Dengan baju putih kereta putih & memilih jalan yang lain dari Dom @ vin diesel adalah sangat menyentuh hati. filem nie akan jd kosong tanpa watak brian o connor la...sbb permulaan cerita nie mmg bermula dengan brian o connor seorang polis menyamar menjadi street racer.
 
so xtau la klu masih ada kesinambungan Fast furious. Korang tau x yang Pengarah #FF7 kali nie dikatakan lahir di Sarawak. penah tengok interview Hunny madu dengan sume cast FF7 nie. kt ctu la tau yang pengarah FF7 nie adalah orang kelahiran Sarawak. So agak berbangga di situ ada orang yang creative & bekerja untuk filem besar mcm fast furious 7 nie.
 
Jalan cerita nie ff7 nie masih mengekalkan konsep 'family'. ape - ape keputusan dan tindakan dalm filem FF7 nie sume dahulukan keluarga. sampai la 1 statement dari Dom masa FF6 untuk owen shaw 'don't mess with family man' masih digunakan dalam FF7. So dari situ boleh nmpk la hubungan keluarga yang sangat kuat. Even ada menggunakan CGI pun hanya betul2 akan nmpk
& perasan masa last sbb btul2 focus pada muka brian o connor. lain2 xberapa perasan. tp dialog brian o connor boleh nmpk berkurang dlm cerita nie.
 
Dah lama xtengok wayang berdua ngn husband. so kitaorg decide untuk tgk wayang. berdua. safiyyah sila tinggal. last kitaorg tgk wayang berdua masa tu cerita NUR KASIH THE MOVIE.hahaha..itu pun masa mengandung tau. tp masa cite NIGHT AT THE MUSEUM awal tahun 2015. tu pun bertiga. safiyyah ada. so kitaorg pegi berdua je. dating mcm bercinta dulu. hahaha. tgk 3D fast furious 7 kt IOI Mall putrajaya. GSC baru bukak seronok la. sejuk, seat pun empuk lg.
 
 
semangat kan g dating...siap pki bj sama colour nie. nie keje husband. dia tgk alyaa dh siap2 pki bj putih dia pun capai kemeja putih dia. hahaha. suweet la u husband.
 
 
tp overall fast furious 7 nie mmg marvelous la. Mmg antara yang terbaik la. ending yg diberi mmg terbaik. tp action movie yang mmg gempak ending dia alyaa nangis ok. hahaah sedih la. Fast family dh x complete. Tp pape pun rasa nyer mcm nk ajak husband untuk repeat movie nie. hahahah..
 
so tuk korang yg belum tgk tu pegi la tgk. nk best pegi tgk waktu weekdays la..hall kosong. baru heaven.
 
till we meet again.
 
 

Wednesday, April 1, 2015

GST

 
1 April 2015. ape cerita GST?? sape terlibat secara direct dgn GST kt ofis??? korg ok x? ke pening? alyaa sesungguhnya pening okay. hahaha. sbb bile dh run GST ada plak vendor yg xupdate data ke vendor list company. so memacam sangkut bile dalam system.
 
cuma alyaa mengharapkan yang terbaik je dgn pelaksanaan GST ini. Kita sebagai rakyat biasa nie xpayah la kecoh dgn "kondem" orang lain yang x menyokong GST. kita kene paham ada yang dialami orang yg x menyokong GST nie. sebab kita xtau berapa income bersih bulanan yang dibawa balik ke rumah untuk menyediakan segala keperluan untuk anak dan isteri di rumah. memang rata - rata harga barang naik dan membebankan rakyat yang makan gaji dan skala gaji kecik.
 
suami isteri bekerja pun masih xcukup tau kalau duduk KL nie. kalau korang golongan yang mampu dan tidak terbeban dengan wujud nya GST lebih baik tutup mulut dan cuba paham keadaan mereka yang tersepit.
 
anyway just my twenty cents.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...