m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, April 20, 2015

C i n d e r e l l a

 
Kecik - kecik dulu slalu berangan tau nk jd princess. hahaha...pakai gaun besar, duduk kt istana, ada orang serve air, ada maid. hahaha..xyah nk ckp alyaa kuat berangan la..mmg rmi je pun yang berangan nak jadi princess kan???? xpe2 kalau xnak mengaku...sendiri tau. hihihihi.
 
budak nie berangan nk jadi princess la nie. tgk la posing dia tu.
 
 
tapi dulu - dulu xde la ada patung Barbie ke, sofia the first ke mcm sekarang nie. dulu minat sekadar minat. sekadar baca novel. tapi zaman sekarang nie, zaman anak - anak alyaa mmg penuh la patung - patung Barbie, princess atau pun sofia the first kt atas katil dia. even Panties dia pun dia nak yang ada gmbr princess. dia penah tgk kt H&M dulu. tu yang dia nak jugak...over anak mama nak pakai panties H&M.
 
semalam pegi la tgk cerita Cinderella. tengok dekat GSC IOI City Mall. seronok tau tgk dkt wayang baru nie..semua sedap lg sume best lg. kerusi empuk, air cond sejuk, sound system pun best. dah lama janji ngn safiyyah nk bawak dia tgk wayang tapi xsempat2 lg. pegi hari sukan papa la, mama teambuilding la. so semalam baru ada free.
 
baru masuk hall nie...tengah nk ready2. tapi mama sibuk jugak nk amik gbmr...so dapat la gmbr gegar. hahaha
 
all set...
 
sebelum cerita Cinderella nie start ada cartoon frozen sekejap..dalam 5 minit. ada lagu nk celebrate birthday anna. so safiyyah mmg happy la. bile start cite Cinderella dia ok lg. bile pertengahan cerita je dia dh busan. sbb Cinderella ni manusia yang berlakon jadi Cinderella bukan cartoon. dia hanya diam & njoy movie masa cartoon frozen & separuh perjalanan cerita Cinderella & masa ella jadi Cinderella & pegi tari menari. sbb Cinderella pakai baju cantik, baju besar, ada horse. lain - lain dia dh xduduk diam. penghujungnya duduk main dekat tangga. hihii
 
tapi overall cerita Cinderella nie okay dan xde masalah untuk kanak - kanak tengok sebab scene kiss molot pun xde. so pendapat 20sen alyaa nie...cerita  nie sesuai untuk kanak - kanak tgk. sbb pe tau alyaa ckp mcm nie...sbb kadang - kadang nama cerita cerita tu sesuai untuk kanak - kanak dan keluarga tapi ada je kiss skit2. so nie mmg totally xde. & part kene buli ngn kakak tiri dia xteruk. so xde la kanak - kanak jatuh fobia nanti.
 
full house tau masa kitaorg pegi tgk movie nie. ramai parents dating bawak anak - anak. so bawak la anak - anak korang tengok Cinderella...xpe pun kalau dia nangis sbb sebelah alyaa ada baby & 2 3 kali menangis. tapi im ok with it..nama nya pun budak mesti la nangis, xduduk diam. jom2 bawak anak - anak g tgk wayang.
 
Till we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...