m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, April 8, 2015

Fast & Furious 7

Sape dh tgk??? sape dh tgk??? alahai sedih nyer part yang last sekali tu. tribute to Paul walker. Dengan baju putih kereta putih & memilih jalan yang lain dari Dom @ vin diesel adalah sangat menyentuh hati. filem nie akan jd kosong tanpa watak brian o connor la...sbb permulaan cerita nie mmg bermula dengan brian o connor seorang polis menyamar menjadi street racer.
 
so xtau la klu masih ada kesinambungan Fast furious. Korang tau x yang Pengarah #FF7 kali nie dikatakan lahir di Sarawak. penah tengok interview Hunny madu dengan sume cast FF7 nie. kt ctu la tau yang pengarah FF7 nie adalah orang kelahiran Sarawak. So agak berbangga di situ ada orang yang creative & bekerja untuk filem besar mcm fast furious 7 nie.
 
Jalan cerita nie ff7 nie masih mengekalkan konsep 'family'. ape - ape keputusan dan tindakan dalm filem FF7 nie sume dahulukan keluarga. sampai la 1 statement dari Dom masa FF6 untuk owen shaw 'don't mess with family man' masih digunakan dalam FF7. So dari situ boleh nmpk la hubungan keluarga yang sangat kuat. Even ada menggunakan CGI pun hanya betul2 akan nmpk
& perasan masa last sbb btul2 focus pada muka brian o connor. lain2 xberapa perasan. tp dialog brian o connor boleh nmpk berkurang dlm cerita nie.
 
Dah lama xtengok wayang berdua ngn husband. so kitaorg decide untuk tgk wayang. berdua. safiyyah sila tinggal. last kitaorg tgk wayang berdua masa tu cerita NUR KASIH THE MOVIE.hahaha..itu pun masa mengandung tau. tp masa cite NIGHT AT THE MUSEUM awal tahun 2015. tu pun bertiga. safiyyah ada. so kitaorg pegi berdua je. dating mcm bercinta dulu. hahaha. tgk 3D fast furious 7 kt IOI Mall putrajaya. GSC baru bukak seronok la. sejuk, seat pun empuk lg.
 
 
semangat kan g dating...siap pki bj sama colour nie. nie keje husband. dia tgk alyaa dh siap2 pki bj putih dia pun capai kemeja putih dia. hahaha. suweet la u husband.
 
 
tp overall fast furious 7 nie mmg marvelous la. Mmg antara yang terbaik la. ending yg diberi mmg terbaik. tp action movie yang mmg gempak ending dia alyaa nangis ok. hahaah sedih la. Fast family dh x complete. Tp pape pun rasa nyer mcm nk ajak husband untuk repeat movie nie. hahahah..
 
so tuk korang yg belum tgk tu pegi la tgk. nk best pegi tgk waktu weekdays la..hall kosong. baru heaven.
 
till we meet again.
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...