m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, August 12, 2015

2nd raya

 
 
hahahaha..entry tunggang terbalik. gmbr yg atas nie gmbr 2 pagi 2nd raya. sebelum balik mmg semata-mata nk blk amik gmbr kt PASU BUNGA ORKID TU. cantik kan...tp pasu tu hanya bertahan 2 minggu je. pasu tu dh pecah...sob sob sob. nangis beli. dh la mhl. RM130. hahahah. tpi beli jugak sebab pasu tu unik. pasu dari Tanah liat mcm labu sayung.  tp xde dh.
 
oh nk kene share jugak. nie antara balik raya yg plg truk kitaorg kene. gerak dari umah tepat jam 12 tengahari. smpi jalan duta dlm 12.30pm camtu. jln clear sekali smpi je bukit beruntung jalan dh byk kete & dh mula slow. byk sgt2 kereta. ada yg xciden ada yg potong que. polis plak skang nie xtunggu dh bawah jambatan. tp tunggu bawah pokok. ada 1 area tu kitaorg kene jem dkt 2 kilo start area slim river xsilap...rupanya ada polis tunggu tepi jalan highway tu bawah pokok. lepas je polis tu clear. menyirap je. pastu start sangkut blk kt tapah. Ipoh clear. smpi kt Ipoh tu pun dh kol 4 camtu. sekali naik je kt terowong menorah tu sume jem truk giler. byk sgt kereta yg rosak, temperature naik. kesian. rezeki kami kereta xpenah buat perangai. penah xyah ckp la. kitaorg xbehenti pun lunch. dh kol 6 camtu singgah stesen minyak kt area kuala kangsar camtu beli MEGI CUP korang. punya la lapar. mkn megi cup sorg 1. ngn safiyyah sruh mkn megi cup. tp dia mkn 2 sup je. sbb apak dia dh belikan dia "cekedis". menyirap je tgk.
 
nie la budak yg dpt cekedis tu. tp dia baik..walaupun tv dia xde. rosak. dia tetap xmerengek. adala hek hek skit tp masih dlm control & baik. good girl kakak. sian dia pki bj raya tuk raya kt toilet RNR, stesen minyak je. hahahah. mama luv u.
 
 
end up kitaorg smpi parit buntar kol 7.punya la penat. pki bj elok2 rupanya tuk adap jem je. dh la jalan jem,RNR jem, toilet jem sume jem....PENAT OOOO!!!sian yg ada anak kecik.
 
Byk lg cerita raya nie.
 
till we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...