m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, August 6, 2015

malam raya pertama

safiyyah dh demam dari ari selasa lg..tp keep on bg mkn ubat. khamis pagi panas sangat badan dia. husband cuti & nk bwk pegi klinik tp klinik dh tutup tuk raya selama seminggu. so beli je ubt kt watsons. smpi la pagi raya di bergantung pada ubt demam setiap 4 jam. abis je power ubt panas dia naik balik. tp setakat hari nie safiyyah anak yg baik. dia xmeragam. dia still ada mood raya & xnangis bile bdn dia demam. tp bile mcm nie lg risau. sbb xtau dia sakit.

so ptg raya pertama tu dari salak kitaorg terus ke KPJ Kajang. sbb klinik yg biasa pegi tutup & mmg byk yg tutup pun. lg pun esok nk blk kmpg so risau akan lg truk kt kmpg. lagi payah. smpi check temp terkejut tgk sbb 40 darjah celcius badan dia. tp dia xmeragam, boleh lg membebel. amik darah & check syukur bukan denggi. doctor kata since raya xperlu la nk thn wad. boleh monitor sendiri lg pun demam viral. cuma kene make sure slalu mandikan or sponging.lega sgt.

masa amik darah mmg menangis la..tp xde la meronta - ronta. pastu masuk ubt punggung. lega.  masa kene mandi atas katil menangis2 sejuk kot. tp mmg lega la lps tu. trus segar.
 
bile nurse bg tau nk mandikan atas katil je...alyaa duk pk biar btul. basah la. rupa Nye jelum ngn air je tp lencun tau. safiyyah nmpk  segar skit trus dia request nak mkn dominos...dr pg semata minum air, mkn nasi minyak 3 4 suap & susu.
 
pastu kitaorg trus masuk the mines. hahahah.sempatkan..I nk carik baju kecik. hahahah. sebulan pose xsempt nk g carik. 
 
tu je la kisah mlm raya pertama yang agak cemas. tp semua happy & sihat smpi ari nie.
 
till we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...