m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, August 5, 2015

Raya 2015

Haaa...ini yang dipanggil menulis blog? xlayak gelar diri blogger. 3 4 bulan sekali br update. hahahah
nak jugak cite psal raya...walaupun raya dh suam2 tp tetap raya sebulan kan?? Selamat hari raya!!!
 
Seperti biasa, raya  pertama kami akan beraya di sini dulu. di Balakong..sape penah smpi balakong??? ke xpernah dengar??? hihihi. kalau raya dulu di balakong sangat sunyi sepi. jalan mmg lenggang. Masjid xsepenuh sekarang (masjid kecik) tp sekarang nie jalan banyak kereta, masjid yang baru penuh (separuh boleh jadi rakyat asing...jgn bawak masuk mereka lg plsss). kami raya nie kita kene berpagi pagian...bersiap2 mengenakan pakaian yang baru & serba bersih. pagi nie Berjaya untuk bangun awal dari husband & tolong mak di dapur. raya sayu sangat bile bangun tengok mak dh siap2 potong ketupat untuk anak & cucu dan ayah turut membantu. sayu sangat. YA ALLAH Kau panjangkan la usia mereka dengan kesihatan dan kebahagian untuk mereka.
 
siap2 lelaki2 untuk ke masjid,,,kami yg perempuan bersiap2 & menunggu mereka pulang. macam biasa sesi mohon maaf. banyak sangat dh mengumpat mengata melawan. hahaha.aku la tu. tahun nie xde gmbr proper sbb camera ada di kedai. ada sekeping je gmbr wefie dalam hp adik. lepas je maaf2 nie terus kitaorg ke Ampang..terbayang nasi minyak & rendang nenek limah..sedap ooo.
 
Since raya pertama jatuh hari jumaat, kami ke Masjid Wilayah kt jalan duta untuk solat jumaat. 1st time masuk & rs kagum..besar & selesa. then trus shoot ke PJ untuk jumpa nenek & atok  busu. kt cni lak paling terbaik adalah stew daging. mmg terbaik.
 
Selesai je PJ terus ke salak tinggi utk jumpe atok pak ngah. kt cni je da only gmbr yg ada. mmg spot fevered utk maik gmbr. sbb yg lain mcm kelam kabut & sibuk mkn. hahhaha..kt cni plak mmg layan udang goring. udang galah wei...besar2 tapak tangan safiyyah tu (tapak je tau jgn kira jari plak.) setiap rumah ada specialty. mmg xde gmbr sbb hp dlm bag & sibuk makan. hahahah
 
nie je gmbr yg kitaorg ada. tu pun rmi pengacau blkg tu. safiyyah masa ni demam panas sgt..tp being mak yg kejam alyaa tetap nk jugak amik gmbr. husband dh angin je. lepas je gmbr nie terus salam - salam masuk kereta shoot pegi KPJ. tentang tu nnt kita cerita dalam entry lain. begitu la abis nya raya pertama kitaorg.
 
cuba mengigihkan diri untuk update selalu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...