m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 29, 2015

HARD ROCK HOTEL PENANG THUMB UP!! final



gambar safiyyah tido nie sebelah malam. tp tiga suku malam dia naik katil kitaorg. hahahah. tido kejap je kt daybed nie. sama la klu kt umah.  alahai nyaman nyer rasa tengok anak tido kan. mula rasa bersalah bile teringat kita ada marah - marah dia. tp lagi dh besar nie lg byk akal. lg pndi menjawab. geram je tgkk. tu yg kene gigit tu.
rasa nak bawak balik katil kt hotel nie. selesa abis. xde plak sakit2 badan...ooo tilam mahal. awak nie haa pki tilam murah. tilam yang org jual pki lori tu. camne lagu dia....tilam tilam...tilam lama tukar baru. tilam - tilam.(baca tu sila nyanyi skali) hahahhaha.
awal kitaorg naik bekfes. kol 8.30 dh pegi bekfes. sbb dh nk check out. duduk 2 hari 1 malam je. so nk bg safiyyah berendam puas2. tengok menu..antara yang seronok kt cni adalah menu dia. yang dh siap terhidang buffet ada, yang boleh order pun ada. sume included. best kan. dua - dua kitaorg bedal. yg buffet amik, yg dlm menu order ala carte pun amik jugak.  

nie buffet spread dia. simple je. walaupun blur tetap nk share jugak.

section roti, cake, pastry..byk lagi la. xingat la. almaklum lah..cite makan bulan kan. amik gmbr blur mmg kelebihan alyaa. sila maklum.hahahah

entrance ke rock royalty. berkenan nau - nau dengan pemegang pintu tu..(soryu la gmbr xcantik) (camera note 2 je pung) what??note 2?? ketinggalan zaman. do I care???? naaaahhh!!!

gmbr nie semata - mata nak share kerusi tu. cantik nyer lahai. berkenan sungguh. unik. nak 1 kusi nie tapi mane plak nk letak. umah pun xde lagi. ceh!! hampeh.

budak nie good mood sangat klu duk otel. klu merajuk pun senang je nk pujuk. hahaah. makan rasuah kuat la kakak nie. hahahha. gmbr nie dia nk letak gmbr dia posing kt frame2 yang kosong tu. kakak igt kakak anak elvis Presley??

selesai makan,,cepat2 nk g swimming pool. tp ujan.dari subuh ujan. lebat sangat...sian safiyyah. masuk bilik lepak - lepak skali tgk pool dh bukak sebab ujan renyai2 je tinggal. so trus berdesup tukar baju n turun bawah.

yeeeaaaay!!!!dh boleh mandi pool. bukan nak mandi sangat pun. tp lebih kepada nak main slide.

tapi nie baru gmbr anak...mak dia lg xcited dari anak. tp gmbr anak xde dalam nie. xleh share hahahahah. buruk perangai dh tua main slide. tp ada aku kisah??? hahahha

masa mandi2 erra fazira turun. alahai kecik nyer dia. kurus wei. pinggang dia kecik je. dia mandi main2. lebih pada amik gmbr anak je. kitaorg mandi swimming pool smpi kol 11.00. pastu naik tuk check out. ala xbes la. nk check out dh. mak ngn anak sama naik sedih.

before check out..lets selfie. nak dtg lagi. nk dtg lagi. nak nak nak. cantik. bes. happening. kagum.

last kopek dekat rock royalty tuk check out.

suka nyer lahai budak nie. nnt mak dpt duit turun dari langit lagi mak banje kakak lg yer.

itu je la entry tuk hard rock hotel penang. best & sgt kids friendly. budak xbosan. macam - macam ada. tuk mak pak plak xsempt nk explore sbb ada si kecik. so mayb next time.
 
 
Till we come again hard rock hotel.

Friday, September 25, 2015

roses delivery for me!!!

 
 
HAPPY BIRHTDAY ALYAA!!!!
 
Tahun nie beday alyaa jatuh ari keje & pagi kol 9 ada meeting. Sampai je ofis staff2 alyaa spontan dtg sorang2 kiss alyaa. ada video tp xnk la letak kt cni. malu..tq girls.
 
pagi tu boss belanja makan. biasa la boss boss nie mmg akan slalu belanja staff. hihii.alyaa anggap beday breakfast la. hahaha. lepas je meeting., staff terus bawak cake kt alyaa. omg!!! ada cake for me. tp bukan yang ofis celebration as usual. ofismate buat tuk alyaa. im so touched. cheese & yogurt cake. sedap tau. pandai nyer la dia buat cake. tq dear niza.
 
nie la cake yer...simple tp special.
 
tadaaa....cake for me. tp ckp kt staff2 yang lain ofismate alyaa buat tuk mkn2 je. sebab nnt ada plak yg terasa sbb beday dia xbuat cake. but then for me nie sume rezeki masing2. lagi pun kita makan sama2. share2 kt ofis jugak. so mmg tuk sume orang mkn la.
 
sedap tau. nmpk biasa je. tp rasa dia marvelous.
 
haaaa....nie belah petang. tetiba ada Chinese guy dtg ofis nk jumpe. tengok ada bunga kt tangan dia dh tau dh & tau jugak dari sape. husband buat surprise bagi bunga. suweet nyer. nie kali kedua husband buat camni. tp 2 3 minggu sebelum ada jugak hint anta bunga kt ofis...tp xsangka la dia buat btul2 kali nie. sebab ape tau...tahun lepas ada jugak hint2 hal bunga nie tapi xde pun. hahahah.so kali nie mmg surprise la. tq again b.



biasa la klu dh appy..pose2 je la memanjang. appy la kata nyer. weekend kita pegi celebrate sesame plak. plan igt nak mkn kt shell out. sape penah pegi??tgk gmbr2 orng upload nmpk best je. suka gak mkn seafood nie. 
 
k la...nk smbg tatap bunga.
 
till I write again.

 

Wednesday, September 23, 2015

HARD ROCK HOTEL PENANG THUMB UP!! PART 2

 
 meh kita smbg cerita yang dh lama basi...tp tetap nk share.
 
lepas check in, kitaorg terus je masuk pool. terjun trun. budak kecik tu dh xsbr termasuk la mak nyer. Punya la seronok budak kecik nie.  gmbr kt pool tgh mandi lum ada sebab mak dia tkt nk bwk hp. so mandi manda tanpa posing2 la. tengah mandi - manda teringat ada cocktail kol 6..sedangkan kol 3.30 tadi dah mkn time high tea. heheheh.. terus naik tukar baju tuk pegi mkn. kitaorg orang pertama yang mkn. hahaha.
 
 
makan lagi. tapi paling best kat cni..bab air. sedap2 air yang diaorg prepare. 2 air kt atas nie xigt la ape nama nyer tp air nie suggested by staff HRH. Terbaik.

lepas mkn trus round - round sekeliling hotel. tp xbyk gmbr pun. ada la 1 2 keeping. nie kt area pool. kitaorg xtau pool tutup lmbt. klu x kitaorg tukar baju balik. sian safiyyah. xpuas dia mandi. smpi kol 8 br pool tutup.

nie dkt area lobby. cantikkan sofa nie. safiyyah nmpk terus naik posing. anak dh besar - besar safiyyah nie dh seronok amik gmbr. dairog sendr dah pndi nak pose.

nie masa kt level 3. level bilik kitaorg. mak berangan banyak masa nie. asyik maik gmbr je tp xleh share. xsemanggah semua gmbr nyer. hahaha. nie antara yang paling sopan untuk share.  

nie aktiviti bagi safiyyah. sbb bercuti nie mmg nk appy kan safiyyah. bawak dia pegi Roxity kids club. kat cni parents boleh tinggalkan anak - anak untuk pegi buat aktiviti sendiri. pegi spa ke. layan band ke tp ada limit masa la. dalam kol 8.30 dah tutup. so kene plan aktiviti awal skit. masa kitarog smpi ada 3 4 orang kids tgk layan movie. parents tinggalkan kt cni. jgn risau bab safety. setiap in & out ada log book tuk record nama sume. ada macam - macam mainan. ada block, slide, rumah yg safiyyah tengah main kt atas tu. haapy la for kids.

besar kan, suka sangat budak kecik nie. siap request nak pegi lagi. mati la mak nak tiap2 bulan nk pegi. koyak bolos poket. sesekali camni mak boleh la banje. lps request kt papa tuk bwk kakak pegi lego land la kakak. mama dh banje hard rock. walaupun hard rock nie ikut selera mama. hihihihi.
 
 
seronok sgt dia. appy abis.
 
actually...memalam cam gini ada live band kt dalam lobby hotel atau dalam hard rock cafĂ©. tapi kitaorg xpegi pun. sebab safiyyah ada. dia pun dh kepenatan main air. so kami husband n wife lepak dalam bilik je la. layan movie - movie yang dh ada. selection channel kt hard rock nie lain skit. xde channel astro ke rtm. sume movie latest yg dh disediakan. ada yang cite baru. ada byk type of movie tuk mak tuk ayah sampai la tuk anak - anak. senang cite. (Free in-room HD blockbuster movies on demand)
 
bagi alyaa hard rock hotel nie mesra keluarga. tuk mak ayah tuk anak tuk baby sume lengkap. no worries.
 
nnt kita sambung lagi bab second day ye.
 
till I write again.

Friday, September 18, 2015

BBQ kat ofis

 
ambik....giler berani buat bbq kt ofis nie. sape lg punya idea klu bukan alyaa. kitaorg br lepas makan seoul garden 2 3 minggu lepas raya. pastu rasa teringin nk mkn lg tp nk mkn ape yg teringin makan je. (phm x?) xnmpk ice cream, Nasik goring sume xnk. nk mkn salad ngn daging, ayam kambing bakar je. so plan la ngn budak2 ofis. semua setuju. dengan bajet rm20 sorang alyaa pegi beli barang kt jusco. tp nie menjadi sebab kawan ada tpt grill yg mcm kt seoul garden tu.
 
masa pegi jusco boleh plak jusco tgh buat promo kambing 5 keeping RM15. alyaa yg lurus bendul nie pegi amik 5 keeping je. hahahah. takut over bajet la. amik ayam dh siap marinated. daging je xde yg marinated. so marinated sendr kt umah je.
 
 
antara bahan - bahan yang dibeli. pes tomyam untuk mkn sekali ngn suhun, cendawan enoki dan crab stick. sedap oo.xyah byk2 bahan. cukup sekadar 3 bahan nie. mmg nk buat ape yg nk dimakan je. xbyk pilihan mcm seoul garden.
 
daging yg dh siap marinated sendr. pndi marinated yang ada kt umah je.senang. sedap jugak.
 
 sedap mengadap. tetap kene wefie..kitaorg ber5 sebenarnya. sorang lg xmasuk dlm gmbr. leka benar makan. khusyuk.
 
meriah kan. cili kawan alyaa buat pki sos thai ngn sos biasa. sedap jugak.

 panggang memanggang
 
selesai. lepas mkn ada yg bercita2 nk tido. nk bentang toto nk tido. kenyang giler. puas ati mkn kecuali kambing. lain2 mmg xabis. kambing selesai dulu.

lepas nie nk buat lg sbb ada 2 orang lg staff yang xdpt join. aktiviti nie kitaorg buat tuk geng gurl2 je..masa staff lelaki pegi solat jumaat. rehat kan 2 jam.masa nie la kitaorg guna tuk buat bakar2. bess ooo. puas ati. sorang RM15 je.

lambat benar yang berpantang nie nk masuk ofis. nk buat lg nie. nnt alyaa update yg second round punya lak erkk.
 
till we meet again.

Thursday, September 17, 2015

Mitsui Outlet Park

 
ai..sampai jugak akhir nya.
 
ahad  lepas kenduri kt kampong, alyaa nk pegi carik kasut sport. alkisah nya kasut sport ku hilang. kasut murah pun nk curik.
 
 Baru sampai. tapi disebabkan xtau kol bape akan keluar dari bangunan nie. Nampak besar mayb sebab xde bangunan lain disekelilingnya.

Mitsui outlet park nie mmg murah2. byk barang sale. 40% 50% ada jugak yang 70%. tapi untuk masuk butik2 yg popular atau ramai orang untuk terjah mcm nike, adidas kene beratur okay. adidas xtruk sgt. nike truk beratur.

nak dijadikan cerita....tengah2 beratur dh dalam 15 minit camtu & at any minit akan masuk dalam butik, safiyyah nak kencing. haiii!! mmg sabar je la byk2. byk la g toilet, nasib baik dekat. elok kuar je dari toilet dh beratur group yang baru. beratur balik. pastu....beratur dalam 10 minit safiyyah ckp nk yak yak plak. aduhai la anakk...mak nie nk carik kasut. tp tny betul2 kali ni. last dia xnk.

Berjaya la masuk ke nike dengan cubaan 2 kali beratur je. kalau x mungkin xmasuk. dalam butik nike nie ada byk pilihan kasut. ada berkenan sgt2 dh kt satu kasut nie. warna hitam pink tp saiz 8 xde plak. so frust okay. 

pegi la terjah adidas...ada 1 kasut purple(xsuka purple)harga pun sgt murah RM132 je. boleh la buat lasak2. tp tetap xsuka purple. sampai sekarang xpakai lagi kasut tu. 

kitaorg xround byk pun safiyyah demam. tp tetap tgk2 jugak ape kedai yang ada. cuma xmasuk tuk tgk barang - barang je. antara kedai yang ada:

Adidas, nike, puma, new balance, aasic, skechers, hush puppies, bonia, sembonia, lazada, cotton on, I setan, esprits, camel, tiamo, Trudy & teddy, hacket London, carlo rino, sasa, hang ten crocs, levis, timberland, converse, dr. martin, mango, topshop dan banyak lagi la. jgn tny barang - barang yang lain. sbb xmsuk kedai. tp dr luar leh nmpk byk sgt sticker2 diskaun.

leh la g terjah. tuk kaki shopping yang memang tgh mencarik barang boleh pegi. sale sana sini.  
 
jerebu truk tau masa ini. IPU paling tinggi kt banting masa nie. so efek jugak area ini. kan dekat ngn banting.
 
nak balik dh. curik gmbr. jgn risau.klu gmbr budak nie mmg susah dpt yg senyum.
 
nie gak senang. sruh je pose. kakak pose.

pegi la shopping kt cni. eh lupa...kedai coklat pun ada. ada 2 kedai coklat. harga xtau nak kata murah or mahal sbb jarang beli coklat yang berpack2 nie.

masa pegi ramai org borong kasut, luggage & levis. berbeg2. meriah berbelanja. awak???tgk je la ye.

go shopping go!!!

 
till we meet again.
 

Tuesday, September 15, 2015

aquarium kecil dari sang suami

haaaa...romantic x tajuk??? hahahha..alyaa request dari husband tuk buatkan aquarium kecik tuk letak kat ofis. husband skang nie tengah mengila bela ikan. hias2 aquarium. beli pokok. beli ikan. sanggup pegi sek. 13 shah alam tuk pegi kedai ikan feveret dia. jauh tau dari balakong nk ke shah alam tu. so dia akan kumpul ape yang perlu dibeli kt sana. so masa pegi sana 3 minggu lepas,,dekat kaunter ada 1 aquarium kecik yang sangat comel. berkenan sangat. trus request kt husband nk exactly mcm yg kt bawah nie.
 
nie la aquarium nyer. kecik tp sgt comel. xperlu oksigen or pape yg susah. amik gmbr sbb nk sruh husband decorate exactly mcm nie. petang tu jugak pegi carik balang.
 
esok nyer husband beli ikan laga, beli pokok. beli batu sume. hahaha.bersusah payah tp I tau u suka je kan.
 ini hasil dh siap. masa buat xde gmbr plak. lupa.  request nk ikan putih tapi mahal sgt so amik merah. xde la dapat exactly sama tp tetap cantik. suka2.
 
tp umur ikan nie xpanjang. hahahah.ikan nie dh bunuh diri masuk dalam sinki. alyaa nk buang skit air dia tp dia pegi terjun plak masuk singki. lubang sinki tu besar terus kene sedut la dia masuk sinki tu. hahahah.dh xde ikan.
 
balik keje gigih carik ikan. dapat la ikan yg besar skit & lagi cantik.
 
tara.....cantik kan. lagi naik warna dia dalam aquarium.
 
husband siap ckp ...xpe I buatkan u aquarium tu..I buat demi kasih sayang. hahahah. masa ckp dalam kereta otw carik balang...mmg kene gelak la. sbb dia bukan jenis camtu. tp I like tau husband. hahahah
 
comei kan..
 
till we meet again.
 

kacang foul

sape xpenah dgr???sape xpenah rasa???sape rs ala xde yg special pun dgn kacang poul nie???

kacang poul nie dh jd makanan tradisi & menu special each time adik beradik kumpul beramai ramai. menu nie mmg mak akan buat 1 periuk besar. slalu kitaorg mkn tuk bekfes. ada balance je mesti akan ada yg meyambung untuk lunch. sedap tau. kacang poul ni makan dengan roti. antara bahan - bahan lain:
1. bawang potong dadu
2. cili hijau (tuk rs pedas2 skit)
3. limau kasturi
4. minyak sapi
5. telor goreng mata
6. roti bakar (gardenia boleh, roti kayu yg pnjg carefour pun boleh)
7. kari daging poul (mcm dlm gmbr) (carik gmbr tin kacang poul kuar gmbr dr blog kak ana, kredit gmbr dr kak ana http://mylovelyfamily-ana.blogspot.my 
 

sedap. tp seriously alyaa xpenah masak sendiri kacang poul nie. mesti skali ngn mak or kakak. mmg diaorg yang master benda - benda camni sbb alya punya tugas, bab potong memotong hiri menghiris cili, bawang DLL. hihihi..kecik budak kecik.

tp yg alyaa tau cara dia mcm lebih kurang nk masak kari. sb resepi family alyaa akan letak skit serbuk kari lepas tumis bawang. pastu masuk daging, kacang foul yang dh dibuang kulit & ditumbuk skit. masuk air biar mendidih. xyah pki santan. senang kan tp tetap xbuat sendr. ada style masak letak minyak sapi siap2 dalam kuah masa masak. family alyaa akan letak sendr minyak sapi dalam mangkuk masing2. sbb xsume orang suka rasa minyak sapi tu. so kene make sure kuah tu panas lagi tuk masukkan minyak sapi.

 haa..dh siap. ada orang buat telor tu mcm telor 3 masak. kuning telor tu xbape masak. tp kitaorg suka makan dengan telor goreng. kuah dia mcm kari kan...sedap tau. nie cara alyaa yg xbape nk pndi plating. roti bakar & nescafe siap terhidang tinggal nk ngappp je.
 
Sape yang xpenah mkn boleh try mkn. sedapp ooo.

Friday, September 11, 2015

Dating - dating mak & bapak

hehehhe...sejak ada safiyyah kitaorg sgt jarang pegi tgk wayang. 1st wayang berdua ngn husband lepas ada safiyyah cerita Fast Furious 7. semata - mata amik cuti tuk tgk wayang berdua. kali ni pun kita amik cuti lagi tuk pegi tgk wayang lagi. hahaha. kali ni cerita mission impossible - rogue nation. kitaorg pegi tgk dkt IOI Mall Putrajaya je. senang. dekat. kene cuti sbb safiyyah xleh ikut. cerita action kan. so budak xlepas la nk msk.
 
Pegi ari isnin. igtkan xrmi org tau..tp almost penuh jugak hall. kitaorg xdpt hall besar sbb cite dh 1 2 minggu kuar. smpi2 pegi mkn dulu sb kuar sblm lunch tuk kejar movie tgh ari.
alyaa dh siap2 pki bj. dtg husband lepas mandi trus sambar tshirt biru. dh jd sedondon. dulu alyaa yg sibuk nk pki sedondon. skang nie dia plak.
 
 kitaorg mkn kt dubu - dubu. set lunch dia murah tau. kitaorg dpt 3 set. amik kau..leh tido dlm wayang. plg win & fevered chicken wing tu. sedap oo.
 
sup telor dia pun sedap. cuba buat sendr kt umah..dh rs air paip je mengalir kt tekak. ini sebab kene byr sume rs sedapp. hahahha.
 
gmbr dlm wayang xde. sbb masuk lmbt so xleh nk amik gmbr. okay cite mission impossible ini. tp slow skit sbb lama sgt xde aksi. byk pada berckp2 je. ada 1 part pertengahan movie tu alyaa dh nk tutup mata dah. tp tetap best la. cerita action patut byk action. padat sendat smpi xmampu nk tgk dh.
 
dh selesai sume, jalan keluar dari wayang,sekali ada budak. ada parents bawak anak. maknanya cerita nie budak leh msk. sian safiyyah. tp elok pun xbwk dia sbb dia xkn duk diam tuk tgk cerita tembak - tembak, pukul - pukul.
 
ada 2 tiket free tuk tgk wayang nie. nk tgk cite hitman. kawan - kawan kata best giler. safiyyah kene tinggal lg. hahahah.
 
till we meet again.

Thursday, September 10, 2015

jom masak soto

lately nie banyak nk cite psal alyaa memasak. hihihi. tapi seperti biasa weekend je yg I masak. weekdays sume mak yg masak. kitaorg husband n wife xmkn kt umah pun. so dlm 1 2 minggu lepas alyaa buat soto. all by myself. mak xde nk tolong rasa tp mak ada tuk col tny mcm mane nk buat. hihihi.
 
 buat cilik kicap nie yang memerlukan bantuan mak. I xpakar tuk buat benda nie. nasib baik menjadi. hihihi. (brani husband ckp xsdp) hahaha
 
 siap idang. nak makan ber3 je tp masak punya byk. senang u....mkn smpi malam. hahahah
 
gigih goring bihun. xsedap mkn soto ngn bihun celur air panas. kene ada bunyi "seeeeehh" masa curah sup panas tu br marvelous.
 
nmpk menyelerakan kan kan???hihihi. for me okay. cukup rasa cukup masin tp xde la smpi tahap nk buat niaga. byk lg nk kene repair..lg2 bab begedil. xpenah2 buat begedil kentang tu direbus, kali nie buat direbus plak. konon nk cpt. amik ko..bile goring dia pecah. xnk melekat.xsuka letak tepung. xsedap. tp boleh je mkn. hahahah.
 
xde idea nk masak ape mlm??leh la buat sup. hihihi
 
till we meet again.
 
 

Wednesday, September 9, 2015

mangga & pulut

sebelum baca dengan lebih lanjut mayb dh boleh start tuk pk mane nk beli menu seterusnya. sebab menu nie mmg sedap sgt2 oooooooo..
 
Mangga & pulut. bagi alyaa mmg creative la sape yg buat idea nie. pulut, manga, santan & skit gula merah. mmg combo yang meletup2. mmg xde cara dh nk kata punya la sedap.
 
haaa...x ke meleleh2 air liur tu. manga yang kitaorg pki tu bukan manga harum manis tau. manga biasa je pun tp yg jenis manis la. presentation plak punya la cantik **puji diri sendiri lg** bukan cantik ape tau. tp colour plate ngn pulut manga tu menarik. alyaa mmg suka buat plating pki palate ikea. warna dia menarik.
 
meleleh2 air liur weeeiii.. sedap nyer. pulut tu dtg dr perlis plak. lg la sedap. manis & lemak & masin. mmg terbaik
 

Tuesday, September 8, 2015

kentang sumbat sedap

amacam...teruja x baca title entry kali nie. hahaha. nie cerita beberapa minggu lepas. buat kentang sumbat nie sedap. Senang tp selera abis. jom kita buat!!
 
alyaa pki kentang US. sbb bsr & isi senang empuk. belah 2 kentang & keluarkan isi kentang. (gmbr xde corrupt) pastu isi td alyaa rebus & gaul sebati ngn carrot (rebus gak) black pepper, white pepper, daun sup (nk mskkan herb2 yang lain pun boleh...letak daun sup sbb husband sgt2 suka daun sup)garam. seanng kan. tu je.
 
bile dh siap kita isi balik dlm kentang yg dh kita korek keluar isi perut dia memula td. sumbat la smpi penuh. cantik kan. **puji diri sendiri lg**
dh nk siap sgt2 dh nie...atas dia kita tabor la mozzarella cheese. biasa la alyaa kan. klu masak pki cheese idup. dh siap!!!jom bakar. alyaa setting oven 180 api atas bawah dlm 45 minit sbb nk bg yg base kentang tu pun lembut.

dah siap!!! yummehh kan. safiyyah suka sangat kentang nie. sedap kata nyer..mama appy klu anak suka nak.
 
boleh la try yer.
 
till we meet again.



 

siakap stim for lunch

Yeaaahhhh!!! alyaa kene masak. bile weekend yg mak xde umah mula la pening kepala ape nak kene masak. sbb weekdays mak dh siap2 msk. tp kitaorg jarang mkn kt umah. mak masak tuk dia je ngn ayah. so ahad lepas last minit punya plan, kita masak siakap stim. benda yang paling mudah & cepat nk siap.
 
 bahan bahan tumis yang diperlukan dh siap. halia, limau nipis, bawang Holland, tomato, bawang putih, cili api (encak) serai.
 
tumis je semua bahan diatas kecuali tomato. tumis hinggan naik bau & alyaa ada tambah cendawan shitake.alyaa jugak tambah sos tiram skit. xbyk sbb xnk warna gelap. sbb malas nk masak sayur. so letak cendawan byk2. settle!!!
 
 ikan, lumur ngn garam. masuk Loyang & letak bahan bahan yang ditumis tadi. ready untuk masuk stimmer.
 
fuh!!! sedap ooo..
 
sampai lupa la nk amik gmbr lepas dh idang. sbb mmg puas ati. (mati la puji masakan sendiri) kot2 ada yg blur xtau nak masak ape leh la try nie. senang sgt. safiyyah pun suka.
 
till we meet again.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...