m e & u

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, September 23, 2015

HARD ROCK HOTEL PENANG THUMB UP!! PART 2

 
 meh kita smbg cerita yang dh lama basi...tp tetap nk share.
 
lepas check in, kitaorg terus je masuk pool. terjun trun. budak kecik tu dh xsbr termasuk la mak nyer. Punya la seronok budak kecik nie.  gmbr kt pool tgh mandi lum ada sebab mak dia tkt nk bwk hp. so mandi manda tanpa posing2 la. tengah mandi - manda teringat ada cocktail kol 6..sedangkan kol 3.30 tadi dah mkn time high tea. heheheh.. terus naik tukar baju tuk pegi mkn. kitaorg orang pertama yang mkn. hahaha.
 
 
makan lagi. tapi paling best kat cni..bab air. sedap2 air yang diaorg prepare. 2 air kt atas nie xigt la ape nama nyer tp air nie suggested by staff HRH. Terbaik.

lepas mkn trus round - round sekeliling hotel. tp xbyk gmbr pun. ada la 1 2 keeping. nie kt area pool. kitaorg xtau pool tutup lmbt. klu x kitaorg tukar baju balik. sian safiyyah. xpuas dia mandi. smpi kol 8 br pool tutup.

nie dkt area lobby. cantikkan sofa nie. safiyyah nmpk terus naik posing. anak dh besar - besar safiyyah nie dh seronok amik gmbr. dairog sendr dah pndi nak pose.

nie masa kt level 3. level bilik kitaorg. mak berangan banyak masa nie. asyik maik gmbr je tp xleh share. xsemanggah semua gmbr nyer. hahaha. nie antara yang paling sopan untuk share.  

nie aktiviti bagi safiyyah. sbb bercuti nie mmg nk appy kan safiyyah. bawak dia pegi Roxity kids club. kat cni parents boleh tinggalkan anak - anak untuk pegi buat aktiviti sendiri. pegi spa ke. layan band ke tp ada limit masa la. dalam kol 8.30 dah tutup. so kene plan aktiviti awal skit. masa kitarog smpi ada 3 4 orang kids tgk layan movie. parents tinggalkan kt cni. jgn risau bab safety. setiap in & out ada log book tuk record nama sume. ada macam - macam mainan. ada block, slide, rumah yg safiyyah tengah main kt atas tu. haapy la for kids.

besar kan, suka sangat budak kecik nie. siap request nak pegi lagi. mati la mak nak tiap2 bulan nk pegi. koyak bolos poket. sesekali camni mak boleh la banje. lps request kt papa tuk bwk kakak pegi lego land la kakak. mama dh banje hard rock. walaupun hard rock nie ikut selera mama. hihihihi.
 
 
seronok sgt dia. appy abis.
 
actually...memalam cam gini ada live band kt dalam lobby hotel atau dalam hard rock café. tapi kitaorg xpegi pun. sebab safiyyah ada. dia pun dh kepenatan main air. so kami husband n wife lepak dalam bilik je la. layan movie - movie yang dh ada. selection channel kt hard rock nie lain skit. xde channel astro ke rtm. sume movie latest yg dh disediakan. ada yang cite baru. ada byk type of movie tuk mak tuk ayah sampai la tuk anak - anak. senang cite. (Free in-room HD blockbuster movies on demand)
 
bagi alyaa hard rock hotel nie mesra keluarga. tuk mak ayah tuk anak tuk baby sume lengkap. no worries.
 
nnt kita sambung lagi bab second day ye.
 
till I write again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...