m e & u

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, September 8, 2015

kentang sumbat sedap

amacam...teruja x baca title entry kali nie. hahaha. nie cerita beberapa minggu lepas. buat kentang sumbat nie sedap. Senang tp selera abis. jom kita buat!!
 
alyaa pki kentang US. sbb bsr & isi senang empuk. belah 2 kentang & keluarkan isi kentang. (gmbr xde corrupt) pastu isi td alyaa rebus & gaul sebati ngn carrot (rebus gak) black pepper, white pepper, daun sup (nk mskkan herb2 yang lain pun boleh...letak daun sup sbb husband sgt2 suka daun sup)garam. seanng kan. tu je.
 
bile dh siap kita isi balik dlm kentang yg dh kita korek keluar isi perut dia memula td. sumbat la smpi penuh. cantik kan. **puji diri sendiri lg**
dh nk siap sgt2 dh nie...atas dia kita tabor la mozzarella cheese. biasa la alyaa kan. klu masak pki cheese idup. dh siap!!!jom bakar. alyaa setting oven 180 api atas bawah dlm 45 minit sbb nk bg yg base kentang tu pun lembut.

dah siap!!! yummehh kan. safiyyah suka sangat kentang nie. sedap kata nyer..mama appy klu anak suka nak.
 
boleh la try yer.
 
till we meet again.



 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...