m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, October 15, 2015

ice cream Jipangji

selalu tengok ice cream nie dalam cite korea. sape layan korea mesti tau ie cream nie. unik tau. xde bentuk cone..tp bentuk half U. penah baca dalam blog kak popular blogger ((selamat bergembira di korea sis))pasal ice cream nie. kak sue makan dekat Avenue K. So ari sabtu lepas g birthday party kt wangsa maju...husband tny nk pegi mane lg. trus je jwb nk g Avenue K nk beli ice cream. nasib baik jalan xtruk jem. trus masuk parking. confiden nak carik ice cream Jipangji nie tp xtau pun dekat level berapa sume.
 
rupenya level train putra dalam Avenue K. betul2 depan escalator.
 
nie la rupa kedai Nye..kecik je.tgk kedudukan dia pun sebelah escalator
 
nie posing xyah pndg camera namanya..
 
anak beranak dh serupa xpenah mkn ice cream je.
 
nie beza saiz kecik ngn besar. beza pun seringgit je ms nie. ice cream cone tu ada perisa tau. perisa jagung. sedap cume mcm lemau skit. xtau la klu gitu rasa Nye....sbb xpenah smpi korea kan. hahaha
 
kebetulan masa beli staff jipangi cakap boleh mixed flavor. so alyaa amik vanilla ngn coklat. rupa Nye xbape nk coklat kan. hahaha.
 
sepanjang - panjang cone ice cream tu penuh ngn ice cream tau. bukan takat kt ujung - ujung tu je. penuh smpi ke dalam. tp kawan alyaa ckp ice cream nie lu***. hahahah.otak kuning abis budak -budak nie.
 
kt sana jugak ada susu pisang..dh lama tau carik susu pisang nie. sedap nyer lahai. safiyyah suka angat. tp mahal giler. 1 kotak nie RM6. rs nk jilat2 kotak tu. hahahah. gitu la kami mencarik ice cream ini smpi ke Avenue K. smpi kene parking RM5. hahhaa.
 
husband siap perli2..parking ngn ice cream dh nak sama harga dh. sedangkan xsmpi 30 minit pun duduk dalam Avenue K. biasa la yang oiii..tpt mahal. lepas selesai hal ice cream kt Avenue K kitaorang gerak je Mid valley.
 
rupa - rupa nya kt mid valley ada jugak kedai Jipangji nie kt area maybank level the chicken rice shop atau tony romas.. hahahah.kene bahan gegiler ngn husband. susah payah masuk Avenue K...rupanya mid valley pun ada. hahaha. mane la kita nk tau..baca dalam blog kak sue kt Avenue K so kita pegi la sana. hahahah.
 
kt IOI mall ada jual susu nie tuk pengetahuan korg. tp ice cream lum jupe lg. hahahah.jgn jadi seperti ku..
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...