m e & u

Daisypath Friendship tickers

Monday, October 26, 2015

Kuala Lumpur Food Truck Feast #KLFTF

 
Disebabkan mood safiyyah yg tetiba xnk jln kt dataran merdeka. nk berdokong plak dia...so baik kita chow pegi mkn. selain ada citrawarna ada jugak Kuala Lumpur Food Truck Feast #KLFTF . plan untuk ke sini minggu sebleum citrawarna tp xjd sbb xde parking  dh mlm. dh alang - alang ada citrawarna kita pegi la minggu citrawarna walaupun xde tgk pun aktiviti citrawarna. hahhaah.
 
kt cni ada jual mkn2 jenis mknan. sume style food truck. majority jual western la. byk burger,spagetti, carbonara tp ada jugak yg jual ice blended. ada jugak yg jual nanchos. tp masa kitaorg smpi nie ada 3 je kedai yang bukak pun.jual burger & ice blended. 
 
 
nie la keadaan kt sana. nmpk meriah tp lum meriah sbb dtg awal sgt. organizer dh maklumkan pun start kol 6.30. tp masa kitaorg dtg nie dh kol 6.30 tau. patut 6.30 tu dh mula berniaga la....nie ada yang baru smpi. baru nk parking. ada yang baru loading barang. aiiisshh. budak kecik kt atas nie makan ice cream. citrawarna punya psal mkn ice cream RM10 1 scoop. klu baskin robbin sedap gak. safiyyah xmkn pun. last2 buang je ice cream nie. geram je mak tgk tau nak.

sume tutup & xsmpi 10 pun food truck yang sampai. tp klu tgk memalam masa kitaorg ornda2 cni 2 3 minggu lepas meriah. tapi apa rasa makanan yang dijual tu xleh langsung nk komen. hanya sempat merasa 1 ketul burger. tu pun en husband yang mkn. ada 1 food truck nie, dia je semata2 yang menjual makanan, orang ramai que kt truck dia tuk beli food....tp dia sibuk nau - nau ngn telefon. rasa nak amik je telefon dia campak dalam sungai kt blkg tu. "sungai ganges".

Food truck yang ujung tu jual air...so mmg ada 2 je yg jual food. mane la x geram smpi nk amik iphone dia tu g campak. geram. tapi kan cantikkan kerusi 2. skang kan tgh in buat meja kerusi pki palate kayu nie.
 

nie la budak yg xmkn ice cream RM10 tu. geram je tgk. alyaa plak xde mood nk mkn ice cream. xbape nk bes sgt la ice cream tu. 1 scoop RM10. anak sorg leh la. klu ada 2 3??? kopak gak mak pak dia tuk ice cream semata.
 
klu bercerita bab food truck nie kitaorg mayb la xdtg lg. sbb harga dia agak mahal la. lagi untung klu g mkn kt restoran. rasa dh tentu sedap. nie xtau nak kata rasa mcm mane. yg sempat mkn pun semata burger je pun kan. tp good effort la tuk meriahkan event & bg publisiti kt food truck. ada jugak yg promote truck nie tau. dia bg tau spek, harga, bape lama leh dpt, mcm2 la. yg mcm gmbr kt bawah nie.

tu je update tentang #KLFTF nothing special tuk kami sbb smpi awal & bali ksebelum maghrib. tp pengalaman yg bes la. hehehe..leh la g try.
 
till we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...