m e & u

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 30, 2015

LEGO

Semalam safiyyah dapat report card dia. keputusan makin bagus la. kali nie straight A. dapat no 3 out of 15 kanak - kanak kelas 4 tahun. budak - budak sekarang ramai yg bijak tau. since dpt good result papa dia mencocok anak tuk mama belikan hadiah. hahaha. dh berminggu - minggu papa cocok - cocok mama tuk belikan safiyyah Lego. kadang - kadang jadi confius anak yang nak ke papa yang nak.
 
lepas keje trus pegi IOI mall putrajaya. sebelah je pun. memula pegi carik kt Toyrus. tapi xde Lego set classic kt sana. husband xnk yang lain sbb yang lain dh siap kata nyer. kene pasang, build skit -skit je. kene beli yang classic. build dari based. suka ati la papa. last - last beli kt kedai Bricks.
 
seronok nyer anak dapat lego. papa awak kt belakang tu pun hapy semacam nmpk nyer. xsbr nk blk nk main lego yer bang??? hahaha
 
bile dapat mainan, senang sruh mandi sruh pki bj sume. klu x pnjg skit akal dia duk pusing sana sini tuk mandi. bile ada mainan jadi mudah. aissshhh!!! makan rasuah tul la kakak nie.
 
appy.
 
tuk mlm tadi Berjaya la buat rumah. suka la dia dapat buat rumah. papa dia bg instruction je mcm mane nk pasang. & safiyyah pun based pada buku instruction jugak. dia tgk sendiri belah mane nak pasang or letak. good girl. antara sebab husband sruh beli lego sebab nak bg dia lebih kreatif. klu asyik main Barbie doll je banyak berangan. tapi mmg btul pun. makan pun nk makan ape yang sofia the first makan je. macam minggu lepas, sibuk nak makan hot dog...kt rumah dh lama xmembeli hot dog nie. dah jenuh pegi mencarik hot dog. haiii la anak..
 
arap nyer weekend nie poket mama xkoyak lagi dikerjakan 2 beranak nie. hahaha. tp mama jarang belikan kakak toys. tu portion papa. hehehe
 
till we meet again.
 
 
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...