m e & u

Daisypath Friendship tickers

Thursday, October 1, 2015

Shell out restaurant @ kota damansara

haaaa...asyik perati je orang duk makan pki bib budak nie. makan atas meja lapik kertas je. makan pki hammer. xleh jadi nie. kene pegi try la. asyik duk tengok2 je air liur pun abis. hahahah.

so ari sabtu mmg dh plan tuk kuar lunch beday alyaa & mmg dh request awal - awal kt husband nk g mkn kt shell out. sbb nmpk bes. mkn seafood. pki tgn..xde nk control2 ayu cantik hensem. tibai la mcm mane pun nk mkn. ada hammer ada penyepit. seronok ooo.

kitaorg pegi dalam kol 1.20 petang. dh ada yang menunggu. beratur kat luar & kene tunggu tuk staff shell out bagi no. kene menunggu dalam 30minit. tapi sementara menunggu tu pegi la parking kereta dulu. payah nau parking kt cni. kene la jauh skit & menapak. tp tips dia:: biar wife or kwn2 turun amik no dulu then pegi carik parking. if xyah tunggu no pun, sruh kwn2 masuk dulu nk amik tempat. rmi org tempat nie.


menu sempoi abis. sekeping je. xde depan belakang. nie je page menu dia. ko pilih la ape nak.

lepas je order food...diaorg akan anta sos, tools tuk ketam & bucket. so mari kita menconteng kertas makan ini. lagi pun kejap lg lagi kotor ngn minyak ngn ketam udang segala.

nie tulis sendiri la..nk minta husband tulis??? bab2 camni dia malas. memula pun dia marah tp ada aku kisah. hahahha. sporting skit yang oiii.

budak nie kejap okay kejap bad mood kejap grumpy..ape lg. dia xsbr2 nak beli my little pony. pening otak. tp most of da time dia akan okay la. sbb mak dia yg senget benget nie asyik ugut dia je. (I know xelok ugut - ugut anak or bagi rasuah but then macam mane. pujuk elok2 xjalan. sory kakak)

nie antara yang kami order. udang tu masak butter garlic pilih xpedas tuk safiyyah.. yg dalam mangkuk2 tu udang goreng biasa & soft shell crab (nie fevered safiyyah nie)

nie sedap tau. sweet potato. bes. harga tinggi skit la klu dibandingkan dengan makcik senah tepi jalan.

main menu dh sampai. king crab. amik 800gram rasa nyer. iye..banyak itu saje yer. cengkerang dia tu berat. nie masak shell bang pilih pedas ye. sedap.

tugas papa kopek udang tuk anak. tapi tengok la minyak yang diaorg guna tuk masak. banyak betul. tapi pejam mata je la. jgn pegi tarik minyak tu lebih2 plak. kat cni kurang nyer 1 je. semua masakkan dia xde gravy..klu gravy dia lebih skit lagi mesti mantop.

amik ko.haahah. terperanjat??hihihihi..maafkan saya. mmg suka burukkan gambar.

banyak budak kecik nie makan. memula xnk makan tp seperti biasa..rasuah.

mama : kakak nak MY LITTLE PONY x??? (cartoon tau)
kakak : nak (terus suap nasi.hahahah

senang je rasuah nyer.

macam nie la keadaan atas meja kitarog. 3 jenis lauk. tp tuk sape yg xpenah makan kt cni, setiap lauk yg kita order leh tambah jagung, brokoli & sayur2 lain lagi la. macam kitaorg punya nie lupa nk tambah tapi bile pk balik xyah la. hahahha. tambah bukan sebarang tambah tau. tambah dengan duit sekali. huhuhu. kitaorg mcm kurang skit ngn octopus masak curry tu. octopus dia kecik ok. kecik sgt. so xberbaloi & masak curry mcm potong skit rasa octopus tu.
 
husband gigih memecah belahkan ketam. shell dia je besar & berat tp isi ada la skit. biasa la ketam. sebelah tu hammer...Nampak x??tp kitaorg xpki pun. meja lain ada je pki. mungkin ada yg amik king crab leg kot. kitaorg xamik tu.

overall best

food : 4 1/2 out of 5
environment : 4 out of 5 (sebab bising sgt...rmi org buat beday party kt cni)
staff service : 3 1/2 out of 5 (ada orang je Chinese lady yg friendly. yang lain sibuk keje.)
cleanliness : 3 1/2 out of 5 (toilet kene improved sgt2 kot.
dine in experience : sumting new & great experience

selesai dh. klu tengok #shellout macam2 cara org amik gmbr kt cni
 yg nk telan ketam bsr2.nk ketuk pki hammer. Mcm2 cara. Creative tau. 

nie Luar kedai nyer. Kene kenal klu x xjumpe.kt cni pack. Byk kedai rmi org.sape nk pegi bole pegi n col. 

Nie alamat restaurant nie. 
 
16-1, Jalan JPU 5/15,
Dataran Sunway Damansara,
47810 PJ.
contact no :
03-74971137 / hp no : 0193558573
 
kitaorg pegi cni xpki waze. tp pki map je. carik jalan JPU5/15 klu bg yg xbiasa tempat nie. masuk thru the curve. senang nak carik dengan maps. so leh la korg sume try ye. details dah ada leh try col.

till I write again..,.

2 comments:

  1. Mn nak beli kertas alas tu ye? X kn nk guna kertas mahjong kot..😄😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun xsure plak mane nk beli. kertas nie kedai dh sediakan. tp mmg xserap minyak & besar.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...